Темпомат DIESEL (cruise control)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
- 

- Кара: турбо бмв
Re: Темпомат DIESEL (cruise control)
Дам и го няма като отделна част да се поръча   Явно ще трябва да се мисли нещо да се затвори тая дупка там.
 Явно ще трябва да се мисли нещо да се затвори тая дупка там. 
Иначе това е най-якия мод, който съм виждал. Полезен е, струваше ми само 17лв и го сложих за 15 минути.

Явно ще трябва да се мисли нещо да се затвори тая дупка там.
 Явно ще трябва да се мисли нещо да се затвори тая дупка там. Иначе това е най-якия мод, който съм виждал. Полезен е, струваше ми само 17лв и го сложих за 15 минути.
- vld
- Старши ентусиаст
- 

- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Иво ако видиш такова лостче някъде на такива пари купувай искам и аз 

Каква дупка бре, Иво? Моето беше маркирано заводски и се получиха 2 различни отвора като в на jdl темата.
Аххх колко сте подли с тея TDS-и. Вие слагате круза за 10 минути, ние 8ч. поихме само и това при положение, че вече бяхме прекарали окабеляването до под жабката още лятото, докато слагахме борда и кабелите за халогените.
Владо днес се учуди как изглежда мотора круза при бензинка
(off: Братле, подкарах кабела днес )
 )

Аххх колко сте подли с тея TDS-и. Вие слагате круза за 10 минути, ние 8ч. поихме само и това при положение, че вече бяхме прекарали окабеляването до под жабката още лятото, докато слагахме борда и кабелите за халогените.
Владо днес се учуди как изглежда мотора круза при бензинка

(off: Братле, подкарах кабела днес
 )
 )- bum_bum
- старши ентусиаст
- 

По маркировката си го отрязах, но нали зад лостчето седи една такава гума, която в случая я няма и на отрязаното има дупка. отзад в конзолата. 
Влади, ще дебна ако изпадне пак. Аз се бях вече навил да дам повече пари за бензиново от Щатите, че ми писна да чакам ама това изпадна в невиделицата.

Влади, ще дебна ако изпадне пак. Аз се бях вече навил да дам повече пари за бензиново от Щатите, че ми писна да чакам ама това изпадна в невиделицата.
Аз като взех моето лостче и си имаше двойно уплътнение, като основната част беше около лосчето за темпомата, т.е. трябва да се разглоби лостчето за да се махне уплътнението. Незнам защо твоето нямаbum_bum написа:По маркировката си го отрязах, но нали зад лостчето седи една такава гума, която в случая я няма и на отрязаното има дупка...

Вижда се на снимката от втория пост на темата:
Прикачам файла тук, защото в първия пост не мога да прикача повече от три файла.bum_bum написа:...Може да се добави в първия пост, че си бачка и на лостче само с 2 кабела...
Ще използвам референция за да покажа картинката в първия пост.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- 

Явно някой не го е кефило и го е изкубал   

Ще пробвам тия дни с едно единично от мигачи да видя как ще седят двете едно върху друго, че много ме нерви тоя трап там.
Днес за 140км на 50% градско в центъра и 50% Люлин, Нови Искър и разни такива не много градски дестинации ми свали разхода с половин литър при активно ползване на темпомата и като цяло мога да смятам, че инвестицията е възвърната.

Ще пробвам тия дни с едно единично от мигачи да видя как ще седят двете едно върху друго, че много ме нерви тоя трап там.
Днес за 140км на 50% градско в центъра и 50% Люлин, Нови Искър и разни такива не много градски дестинации ми свали разхода с половин литър при активно ползване на темпомата и като цяло мога да смятам, че инвестицията е възвърната.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Чак сега видях ,че сте се мъчили заради двата кабела само.Аз също бях само с два кабела и също закарах зеления до пин 2 а кафежия го вързах на маса още под волана.Доволен съм от резултата и наистина разхора спада,защото като я фиксираш на дадена скорост колата явно по-добре от шофьора знае минимално колко газ да дава за да я поддържа.Само преди баир се бави и се налага да дава повече за да поддържа скоростта.Но за магистралата е супер,бутам го при скорост 130-140 и кажи речи лягам да спя докато пристигна.Хубавото е че мога да ускорявам и намалям с него и така доста време прекарвам с крак не на педала за газта.Има и още нещо.Спирачния път се скъсява когато караме на темпомат,защото крака ни стои на спирачката а всеки знае,че спирачния път не е пътя който минава колата след като натиснеш спирачката а пътя който минава от вдигането на крака от газта,натискането на спрачката и спирането на колата до покой.

- BMW дизайн
- ентусиаст
- 

- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
Утре и аз ще правя този мод дано само лостчето дето ми пратят да не ме затрудни с правене на ел.схеми че хич ме няма там  

- BMW дизайн
- ентусиаст
- 

Е няма такъв кеф просто днеска го инсталирах и сега вече си цъкам пък колата си върши другото 

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
BMW дизайн написа:Е няма такъв кеф просто днеска го инсталирах и сега вече си цъкам пък колата си върши другото
Моите поздравления колега,сипричастен съм с твоя кеф,защото знам за какво иде реч.Сега нека си пожелаем и мечтата ти бензина да стане 1.20 лв да се сбъдне и кефа от темпомата ще е пълен и доста по-често ще го изпитваме.
- BMW дизайн
- ентусиаст
- 

Dream_BMW написа:BMW дизайн написа:Е няма такъв кеф просто днеска го инсталирах и сега вече си цъкам пък колата си върши другото
Моите поздравления колега,сипричастен съм с твоя кеф,защото знам за какво иде реч.Сега нека си пожелаем и мечтата ти бензина да стане 1.20 лв да се сбъдне и кефа от темпомата ще е пълен и доста по-често ще го изпитваме.
Дори сега съм доволен защото колата даде разход 5/100 матистрала 130 на темпомат слее магистрала 100 и климата на мах. Става дума за компакт 318тдс пътя е варна ловеч. Одивен съм.
- baitun
- ентусиаст
- 

- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
PNR написа:laviatan написа:Евала-започва и нашия подфорум да става с техническа насоченост а не-как да си сменя крушката

Интересно -за бензин интервенцията много ли се различава или не?
има имаама не е описана как се прави ами какво съм направил
Колеги дайте линк с монтаж на темпомата на бензиново, че не можах да намеря такава тема
Да се върнем на пин-а. 
Някой има ли снимки как се разглобява конектора и как се инсъртва въпросния пин? Трябва да го кримпна предварително и да го поставя в долната част на конектора отдолу нагоре, или да прекарам първо кабела и след това да го кримпна и да го поставя отгоре надолу?
И другия въпрос. Това ли е парт номера 61131376191?
Мерси.

Някой има ли снимки как се разглобява конектора и как се инсъртва въпросния пин? Трябва да го кримпна предварително и да го поставя в долната част на конектора отдолу нагоре, или да прекарам първо кабела и след това да го кримпна и да го поставя отгоре надолу?
И другия въпрос. Това ли е парт номера 61131376191?
Мерси.