ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от chaos_drone » 14 Фев 2011, 18:11

Здравейте,

преди седмица си купих 316-ка, това ми е първа кола и общо взето съм доволен, обаче има няколко проблема с електрониката. Първия е, че не ми свети лявата половина на таблото. Това предполагам е изгоряла крушка, защото километража, който е цифров, бачка . Втория, който ми се струва по-интересен е, че когато мина през дупка всички светлини по таблото и бутони вътре угасват и съответно светват на следващата. Някакви предположения? Също искам да попитам къде във Варна да си сменя маслото?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 14 Фев 2011, 22:39

chaos_drone написа:Здравейте,

преди седмица си купих 316-ка, това ми е първа кола и общо взето съм доволен, обаче има няколко проблема с електрониката. Първия е, че не ми свети лявата половина на таблото. Това предполагам е изгоряла крушка, защото километража, който е цифров, бачка . Втория, който ми се струва по-интересен е, че когато мина през дупка всички светлини по таблото и бутони вътре угасват и съответно светват на следващата. Някакви предположения? Също искам да попитам къде във Варна да си сменя маслото?

Маслото всеки ще ти го смени.За таблото,свали го и погледни отзад буксите,тъкмо ще провериш крушките,може и маса да губи някъде заради угасването по цялата конзола и всичко останало.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 14 Фев 2011, 23:36

Мисля ,че това си е като вроден дефект на 316 -ките , и аз съм с такава, бензиномера и термомера стрелките не ми бачка,а тази на оборотите в спряло движение стои до 1 цата.На ключа за фаровете не ми свети обозначението.Таблата си им отиват явно,някой да сподели дали се поправят тези неща и къде в Пловдив?

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 15 Фев 2011, 9:25

За таблото-крушка, иначе щом така светва и угасва значи някъде не прави добър контакт. Маслото аз лично вече 3 пъти съм го сменял в "ЖИЖО" над Метро. Имат една машина дето изсмуква маслото без да се отваря отдолу пробката.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от chaos_drone » 15 Фев 2011, 11:27

Благодаря, колеги. Доколкото четох из форума, може да се наложи да сменя и трите крушки. Съответно следва въпроса от къде да си купя такива? Вчера усатнових, че нямам лампа, която да свети като намалее бензина, защото вчера ми угасна по средата на пътя и нищо такова не светеше по таблото. "Жижо" ми го препърчват и колегите, предполагам ще отида там. Забравих да попитам колко ще струва заедно с филтрите?

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 15 Фев 2011, 14:25

chaos_drone написа:Благодаря, колеги. Доколкото четох из форума, може да се наложи да сменя и трите крушки. Съответно следва въпроса от къде да си купя такива? Вчера усатнових, че нямам лампа, която да свети като намалее бензина, защото вчера ми угасна по средата на пътя и нищо такова не светеше по таблото. "Жижо" ми го препърчват и колегите, предполагам ще отида там. Забравих да попитам колко ще струва заедно с филтрите?

Самата смяна на маслото със зануляване на индикацията на таблото, беше нещо от сорта на 15-20лв.Непомня това дали включва масления филтър.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 15 Фев 2011, 16:32

Колеги как да сменя пробката за източване на радиатора с минимални загуби на антифриз :mhihi: :mhihi: :dunno:
Изображение
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 15 Фев 2011, 17:14

Kambe написа:Колеги как да сменя пробката за източване на радиатора с минимални загуби на антифриз :mhihi: :mhihi: :dunno:

Взимаш един по голям леген :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 15 Фев 2011, 18:37

vladi_a_i написа:
Kambe написа:Колеги как да сменя пробката за източване на радиатора с минимални загуби на антифриз :mhihi: :mhihi: :dunno:

значи ли това, че няма как да се размина без обезвъздушаване :paranoid:
Изображение
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 15 Фев 2011, 19:03

Kambe написа:
vladi_a_i написа:

значи ли това, че няма как да се размина без обезвъздушаване :paranoid:

Е това е най елементарното,свали го на студен мотор да е затворен големия кръг та да минеш по бързо обезвъздушаването,и по малкото източване на антифриз :yes: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 15 Фев 2011, 19:20

Към колегите с компакт - Вратите ви трудно ли се затварят?При мен като стане студено трябва с малко повече сила,иначе не се затварят плътно :kuku: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 15 Фев 2011, 21:42

Колеги търсачката явно не е в час - няма намерени резултати, та да питам как се сваля управлението на климатроника, утре ще го вадя да видя защото вентилатора на парното спира и тръгва сам. Гледам че и нагреватела на задното стъкло и то по същия начин та проблема трябва да е в него.

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 15 Фев 2011, 21:56

darko1 написа:Към колегите с компакт - Вратите ви трудно ли се затварят?При мен като стане студено трябва с малко повече сила,иначе не се затварят плътно :kuku: :mhihi:

Аз нямам такива проблеми,е ти колко силно ги затваряш,та не се затварят плътно...отрегулирай ги с малко навътре и тогава виж как ще е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 16 Фев 2011, 1:28

vladi_a_i написа:
darko1 написа:Към колегите с компакт - Вратите ви трудно ли се затварят?При мен като стане студено трябва с малко повече сила,иначе не се затварят плътно :kuku: :mhihi:

Аз нямам такива проблеми,е ти колко силно ги затваряш,та не се затварят плътно...отрегулирай ги с малко навътре и тогава виж как ще е.

Ами щом всеки който седне за пръв път и не може от 1-я път да затвори смятай :mhihi:
От къде се регулират,че не съм в час :oops: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 16 Фев 2011, 9:49

Колеги, като сменям дебитомер, на новия всичките му цифри ли трябва да бъдат еднакви с тези на моя (от едни и същи двигателите са смъкнати). Щото като гледам целия номер от 18 цифри на новия дебитомер съвпадат с моя. С изключение на 14-тата-моята е 4 а на другия дебитомер е 5. Иначе всички други са едно към едно. Това означава ли че не е за моята кола този дебитомер

ПредишнаСледваща

Назад към E36