BMW E36 за първа кола
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: BMW E36 за първа кола
Някъде ми се стори,че прочетох,че месечно разполагаш с 380лв... С тези пари по-добре търси нещо друго! Не се заяждам,просто и да е хубава колата в началото,скоро вече няма да е така и само ще те е яд,че не можеш да я поддържаш както би искал...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
A.P. написа:Добър вечер колеги. Какво е мнението ви за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... gf#contact ? Освен малко кабеляци, лекия удар на левия калник долу на веждата и забележките по боята като на предния капак дето е почнала да се люпи си е добре. Ако смъкне и с 5 - стотака може и да се побере в бюджета.
Надявам се да ти бъда полезен и градивен ще се стремя да си фокусирам поста от твоята гледна точка и възможности. Седана изглежда приличен. Пернишката глупост НЕ! По принцип виж научи кое е пълен външен М пакет как да различаваш стъклопсатови от оригинални елементи /OEM/ и фейслифтовите елементи по 3-ките.
Друг съвет разликата в поддръжката дали ще е 6ц или 4ц има. При 6ц двигател имаш 2 свещи и бобини повече за смяна, 2 литра повече масло, повече антифриз, по-скъпи ролки. Особено ако се отвори двигателя за основен ремонт. На 6ц нямаш елегантен и OEM вариант да избягаш от счупеното виско освен с ново(което си струва пари), а електрически оригинални перки за 4ц БМВ-та от път и над път. Генерацията е двуцевка на 6ц /евентуално за смяна 2 резонатора, а не 1/ и самите гърнета са по-скъпи. На първо четене за това се сещам като финансови разлики при що годе стокови коли.
Гледаш коли със джанти и гуми които са скъпи. Ще караш с гуми от зрънчо, втора употреба изпечени и пребити ако вземеш 17ки. Ориентирай се към кола с 15" гуми защото дори и те като комплектна цена идват прилична сума, а пък читави 17ки са на между 700-1000лв комплекта.
Наскоро купувах един компакт за части, като забележки имаше само ръждички повърхностни които с 1 пръскане се оправяха. Пълен оригинален М пакет с хубав салон 00г и тн, за малко под 2к лева. Та евентуално ще можеш да се вместиш до към 2500лв за М паркет 16ка без обслужване и в съмнително състояние почти и единствено компакт.
Съвет, харесай си стоковица без много проблеми до към 1700-2000лв с останалите пари, ще я вкараш в някакво сносно състояние да си спокоен, след това ако успееш да заделяш по някой лев, ще започнеш да си пазаруваш брони, ангелски очи тн тн. Защото има голям вариант да я купиш тая кочина за 3к лева и да нямаш лев да я изкараш на вън, а ти искаш все пак да се научиш да караш на нещо, а не да му се любуваш на паркинга!
ПП От личен опит, преди години като си купувах найй-първото БМВ 1.8ис компакт, успявах да го поддържам в прилично състояние/нови гуми, части и нормални масла/ като се караше около 9-10к км на година. С някъде двойно на твоята заплата, като всички неща си ги правех сам в гаража с бащата и мога да ти кажа, че не ми беше много лесно и съм се полишавал, успех

- velizar_vt
- Потребител
-
знам,че не влиза в бюджета на момчето,но какво ще кажете за тая ИС-ка. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 7606195351 ..97 м44.Мисълта ми е,че ако може да спестява с тази заплата ще изчака и ще си вземе нещо от сорта..
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Нещата, които ми харесват в тая кола:
М паркета
седалки и волан
газ
година на производство
шпер
Нещата, които не ми харесват са:
няма подлаътник
часовник, а не малък борд
няма снимка на мотора и багажника
предните кори са тръгнали предполагам задните са заминали
шпер
М паркета
седалки и волан
газ
година на производство
шпер
няма подлаътник
шпер
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
k.milanov написа:Нещата, които ми харесват в тая кола:
М паркета
седалки и волан
газ
година на производство
шпер
няма подлаътник
шпер
Ти си с раздвоение на личността. Писал си шпера 2 пъти.

На мен не ми харесва неграмотното описание...
"Оригинален М-пакет по ВИН ! ! излзиа. Повече информация на посочения телефон ! Претапициран таван, 17-ки моторспрот, реголируемо окачване шпер(Малко прасе), черни бъбреци доста сменени неща по ходовата част всичко е копувано НОВО ! ., Аларма, резервен ключ, подарък - ЛИП СПОИЛЕР НОВ не съм го лепил още"
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:k.milanov написа:Нещата, които ми харесват в тая кола:
М паркета
седалки и волан
газ
година на производство
шпер
няма подлаътник
шпер
Ти си с раздвоение на личността. Писал си шпера 2 пъти.![]()
![]()
На мен не ми харесва неграмотното описание...
"Оригинален М-пакет по ВИН ! ! излзиа. Повече информация на посочения телефон ! Претапициран таван, 17-ки моторспрот, реголируемо окачване шпер(Малко прасе), черни бъбреци доста сменени неща по ходовата част всичко е копувано НОВО ! ., Аларма, резервен ключ, подарък - ЛИП СПОИЛЕР НОВ не съм го лепил още"

Фарове без лупа, снимките са като правени от тези с програмите за снимки на кифлите

Има кюнец отзад

http://www.mobile.bg/11443197668526536 Тази е нова, изглежда приемливо

Постна, но сток ! Страно е, че е преди фейс броня, маска и калници

Защо са синкави броните и праговете? Има само предни ел стъкла

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Вие така го описахте, все едно никога няма да си намери е36 за под 3-4 бона..
Наскоро купихме на една приятелка - компот, 16-ка в супер състояние и прясно пребоядисан цялостно, за 2800 с ГИ.
На друг приятел купихме 318ис, купе, ГИ, кожа, шпер, за 2700.
Още един приятел си купи 20-ска в ебати свежото състояние, за 2700, пълен сток, но нов внос - нерегистриран.
И накрая още един приятел (последно
) си взе 16-ска, купе, за 1700 с метан, слаган в италия преди 15 години
, само купи един капак, че беше чукнат, малко кит по калника, добави фейс маска и М броня, всичко това за 500 лв и сега си свирка
Някой отгоре каза, че двайските били умрели.. според мен, не са чак толкова зле от към вървеж, каквито ги описвате, особено за първа кола. Аз карам двайска от около 2 години и на моменти пак ме изненадва тоя "умрял кон" какви неща прави със задницата си
Знам, че някои рейсъри, като се качат на ис или 20-ска, си мислят, че е нещо извънземно, не е, но не е и нещо - ебати спрялото. Също така, ми е ясно, че всички не признавате нищо под 3.2 и всички карате само бИгачки, но.. оставете ни малко щастие и на нас простосмъртните 
Наскоро купихме на една приятелка - компот, 16-ка в супер състояние и прясно пребоядисан цялостно, за 2800 с ГИ.
На друг приятел купихме 318ис, купе, ГИ, кожа, шпер, за 2700.
Още един приятел си купи 20-ска в ебати свежото състояние, за 2700, пълен сток, но нов внос - нерегистриран.
И накрая още един приятел (последно

Някой отгоре каза, че двайските били умрели.. според мен, не са чак толкова зле от към вървеж, каквито ги описвате, особено за първа кола. Аз карам двайска от около 2 години и на моменти пак ме изненадва тоя "умрял кон" какви неща прави със задницата си

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
@mambata_943 чукча писателял а не читателя
Тука става въпрос за бюджет 3к със регистриране и обслужване с М паркет, а за другите екстри като кожа и окачване и дума да не става. Иначе читаво Е36 все ще се намери за около 3к ама след това прехвъряне, обсужване и тн и си на 4к не става въпрос за самата кола. И все пак лично моя съвет беше от гледна точка на читаво поддържане на Е36, а не със гуми на галош най-евтините части + дискове втора употреба..

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Шпера ми е малко с предразсъдъци особено на is-ка
Колко точно още е шпер и колко точно е пребивана от прекъсвачи с тоя шпер. Поне като е с отворен диф си знаеш, че не се получават мнг нещата и не я римбиш постоянно
То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на ум
И то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти" 

То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на ум

- Haddess
- младши ентусиаст
-
k.milanov написа:Шпера ми е малко с предразсъдъци особено на is-каКолко точно още е шпер и колко точно е пребивана от прекъсвачи с тоя шпер. Поне като е с отворен диф си знаеш, че не се получават мнг нещата и не я римбиш постоянно
![]()
То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на умИ то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти"
Така се продава автомобил

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Haddess написа:k.milanov написа:То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на умИ то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти"
Така се продава автомобил![]()
Ако клиентът е от шоколадовите

Последна промяна drago_pavlov на 30 Сеп 2015, 12:07, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
drago_pavlov написа:Haddess написа:k.milanov написа:То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на умИ то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти"
Така се продава автомобил![]()
Ако клиента е от шоколадовите
Наскоро имаше една обява на е36 и снимките беше паркирал до следите от донъти на паркинга.

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Това не е зле за парите си, поне на снимки е добре - http://www.cars.bg/c1320229
only rear wheel drive
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
няма клима... кола без климатик ...
ако ще и подарък да е... верно, не се налага всеки ден да го пускам ама когато ти трябва а го няма
иначе похвално правичка и запазена изглежда - само топката на скоростния лост, кюнеца и филтъра я развалят ама тва е много бързо поправимо

иначе похвално правичка и запазена изглежда - само топката на скоростния лост, кюнеца и филтъра я развалят ама тва е много бързо поправимо