BMW E36 за първа кола

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: BMW E36 за първа кола

Мнение от Haddess » 28 Сеп 2015, 7:29

Направо си е супер за парите. Само лепенките да се махнат и става перф.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Сеп 2015, 21:42

Някъде ми се стори,че прочетох,че месечно разполагаш с 380лв... С тези пари по-добре търси нещо друго! Не се заяждам,просто и да е хубава колата в началото,скоро вече няма да е така и само ще те е яд,че не можеш да я поддържаш както би искал...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 29 Сеп 2015, 18:03

A.P. написа:Добър вечер колеги. Какво е мнението ви за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... gf#contact ? Освен малко кабеляци, лекия удар на левия калник долу на веждата и забележките по боята като на предния капак дето е почнала да се люпи си е добре. Ако смъкне и с 5 - стотака може и да се побере в бюджета. :)

Надявам се да ти бъда полезен и градивен ще се стремя да си фокусирам поста от твоята гледна точка и възможности. Седана изглежда приличен. Пернишката глупост НЕ! По принцип виж научи кое е пълен външен М пакет как да различаваш стъклопсатови от оригинални елементи /OEM/ и фейслифтовите елементи по 3-ките.
Друг съвет разликата в поддръжката дали ще е 6ц или 4ц има. При 6ц двигател имаш 2 свещи и бобини повече за смяна, 2 литра повече масло, повече антифриз, по-скъпи ролки. Особено ако се отвори двигателя за основен ремонт. На 6ц нямаш елегантен и OEM вариант да избягаш от счупеното виско освен с ново(което си струва пари), а електрически оригинални перки за 4ц БМВ-та от път и над път. Генерацията е двуцевка на 6ц /евентуално за смяна 2 резонатора, а не 1/ и самите гърнета са по-скъпи. На първо четене за това се сещам като финансови разлики при що годе стокови коли.
Гледаш коли със джанти и гуми които са скъпи. Ще караш с гуми от зрънчо, втора употреба изпечени и пребити ако вземеш 17ки. Ориентирай се към кола с 15" гуми защото дори и те като комплектна цена идват прилична сума, а пък читави 17ки са на между 700-1000лв комплекта.

Наскоро купувах един компакт за части, като забележки имаше само ръждички повърхностни които с 1 пръскане се оправяха. Пълен оригинален М пакет с хубав салон 00г и тн, за малко под 2к лева. Та евентуално ще можеш да се вместиш до към 2500лв за М паркет 16ка без обслужване и в съмнително състояние почти и единствено компакт.

Съвет, харесай си стоковица без много проблеми до към 1700-2000лв с останалите пари, ще я вкараш в някакво сносно състояние да си спокоен, след това ако успееш да заделяш по някой лев, ще започнеш да си пазаруваш брони, ангелски очи тн тн. Защото има голям вариант да я купиш тая кочина за 3к лева и да нямаш лев да я изкараш на вън, а ти искаш все пак да се научиш да караш на нещо, а не да му се любуваш на паркинга!

ПП От личен опит, преди години като си купувах найй-първото БМВ 1.8ис компакт, успявах да го поддържам в прилично състояние/нови гуми, части и нормални масла/ като се караше около 9-10к км на година. С някъде двойно на твоята заплата, като всички неща си ги правех сам в гаража с бащата и мога да ти кажа, че не ми беше много лесно и съм се полишавал, успех :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от velizar_vt » 29 Сеп 2015, 20:12

знам,че не влиза в бюджета на момчето,но какво ще кажете за тая ИС-ка. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 7606195351 ..97 м44.Мисълта ми е,че ако може да спестява с тази заплата ще изчака и ще си вземе нещо от сорта..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 29 Сеп 2015, 20:47

Нещата, които ми харесват в тая кола:
М паркета
седалки и волан
газ
година на производство
шпер

Нещата, които не ми харесват са:
няма подлаътник
часовник, а не малък борд
няма снимка на мотора и багажника
предните кори са тръгнали предполагам задните са заминали
шпер

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 29 Сеп 2015, 21:30

k.milanov написа:Нещата, които ми харесват в тая кола:
М паркета
седалки и волан
газ
година на производство
шпер

няма подлаътник
шпер

Ти си с раздвоение на личността. Писал си шпера 2 пъти. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На мен не ми харесва неграмотното описание...

"Оригинален М-пакет по ВИН ! ! излзиа. Повече информация на посочения телефон ! Претапициран таван, 17-ки моторспрот, реголируемо окачване шпер(Малко прасе), черни бъбреци доста сменени неща по ходовата част всичко е копувано НОВО ! ., Аларма, резервен ключ, подарък - ЛИП СПОИЛЕР НОВ не съм го лепил още"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 29 Сеп 2015, 22:09

Vanqu1sh написа:
k.milanov написа:Нещата, които ми харесват в тая кола:
М паркета
седалки и волан
газ
година на производство
шпер

няма подлаътник
шпер

Ти си с раздвоение на личността. Писал си шпера 2 пъти. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На мен не ми харесва неграмотното описание...

"Оригинален М-пакет по ВИН ! ! излзиа. Повече информация на посочения телефон ! Претапициран таван, 17-ки моторспрот, реголируемо окачване шпер(Малко прасе), черни бъбреци доста сменени неща по ходовата част всичко е копувано НОВО ! ., Аларма, резервен ключ, подарък - ЛИП СПОИЛЕР НОВ не съм го лепил още"

:mhihi: :mhihi:
Фарове без лупа, снимките са като правени от тези с програмите за снимки на кифлите :mhihi:
Има кюнец отзад :mhihi: Икона :mhihi:

http://www.mobile.bg/11443197668526536 Тази е нова, изглежда приемливо :conf:
Постна, но сток ! Страно е, че е преди фейс броня, маска и калници :paranoid: Има климатроник и борд, хъбаво черно е.
Защо са синкави броните и праговете? Има само предни ел стъкла
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 29 Сеп 2015, 22:58

Вие така го описахте, все едно никога няма да си намери е36 за под 3-4 бона..
Наскоро купихме на една приятелка - компот, 16-ка в супер състояние и прясно пребоядисан цялостно, за 2800 с ГИ.
На друг приятел купихме 318ис, купе, ГИ, кожа, шпер, за 2700.
Още един приятел си купи 20-ска в ебати свежото състояние, за 2700, пълен сток, но нов внос - нерегистриран.
И накрая още един приятел (последно :mhihi: ) си взе 16-ска, купе, за 1700 с метан, слаган в италия преди 15 години :shock: , само купи един капак, че беше чукнат, малко кит по калника, добави фейс маска и М броня, всичко това за 500 лв и сега си свирка :yes:

Някой отгоре каза, че двайските били умрели.. според мен, не са чак толкова зле от към вървеж, каквито ги описвате, особено за първа кола. Аз карам двайска от около 2 години и на моменти пак ме изненадва тоя "умрял кон" какви неща прави със задницата си :ok: Знам, че някои рейсъри, като се качат на ис или 20-ска, си мислят, че е нещо извънземно, не е, но не е и нещо - ебати спрялото. Също така, ми е ясно, че всички не признавате нищо под 3.2 и всички карате само бИгачки, но.. оставете ни малко щастие и на нас простосмъртните :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 29 Сеп 2015, 23:27

@mambata_943 чукча писателял а не читателя :mhihi: Тука става въпрос за бюджет 3к със регистриране и обслужване с М паркет, а за другите екстри като кожа и окачване и дума да не става. Иначе читаво Е36 все ще се намери за около 3к ама след това прехвъряне, обсужване и тн и си на 4к не става въпрос за самата кола. И все пак лично моя съвет беше от гледна точка на читаво поддържане на Е36, а не със гуми на галош най-евтините части + дискове втора употреба..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 30 Сеп 2015, 10:33

Шпера ми е малко с предразсъдъци особено на is-ка :mrgreen: Колко точно още е шпер и колко точно е пребивана от прекъсвачи с тоя шпер. Поне като е с отворен диф си знаеш, че не се получават мнг нещата и не я римбиш постоянно :smoke:
То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на ум :yes: И то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти" :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 30 Сеп 2015, 10:57

k.milanov написа:Шпера ми е малко с предразсъдъци особено на is-ка :mrgreen: Колко точно още е шпер и колко точно е пребивана от прекъсвачи с тоя шпер. Поне като е с отворен диф си знаеш, че не се получават мнг нещата и не я римбиш постоянно :smoke:
То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на ум :yes: И то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти" :kuku:

Така се продава автомобил :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Сеп 2015, 11:45

Haddess написа:
k.milanov написа:То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на ум :yes: И то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти" :kuku:

Ако клиентът е от шоколадовите :mhihi:
Последна промяна drago_pavlov на 30 Сеп 2015, 12:07, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 30 Сеп 2015, 12:06

drago_pavlov написа:
Haddess написа:
k.milanov написа:То си е готино де, просто съм малко нали така с едно на ум :yes: И то от когато си купувах кола още първата която гледах влезе напаркинга на кауфланд с вратите и после тоя ми разправя как "таа ис-ка е дрифтачка човек има шпер яко се върти" :kuku:

Ако клиента е от шоколадовите :mhihi:

Наскоро имаше една обява на е36 и снимките беше паркирал до следите от донъти на паркинга. :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 30 Сеп 2015, 12:31

Това не е зле за парите си, поне на снимки е добре - http://www.cars.bg/c1320229
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Сеп 2015, 12:41

няма клима... кола без климатик ... :nono: :nono: :nono: ако ще и подарък да е... верно, не се налага всеки ден да го пускам ама когато ти трябва а го няма :banghead:

иначе похвално правичка и запазена изглежда - само топката на скоростния лост, кюнеца и филтъра я развалят ама тва е много бързо поправимо

ПредишнаСледваща

Назад към E36