Защо още караш е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Re: Защо още караш е36?

Мнение от Nik4oZ » 27 Яну 2015, 7:27

След като си махнах първото е36 (седан 1.6 без грам екстра), тръгнах за е46 но видях тази и неможах да устоя.

Изображение

Болест са ми е36 :)
Lurking in the shadows

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 27 Яну 2015, 10:20

(bubsa) написа:Абе аз ли съм кьорав та не ги виждам тия Е36-ци по 15-20 000лв :dunno: Изключвам кихащите и направени като хората няколко такива.
Е36 и на мен ми е любимото БМВ,но не е сериозно да се надлъгваме тука като малки деца.Недейте да си смятате и бензина откакто сте я купили колата.Консумативите са си консумативи.
Един шпер,джанти,окачване,спирачки,М пакет,салон не струват 15К лева :!: Да не говориме,че 90% от писалите в темата не са се и качвали в подобна Е36-ца.
Мене още ме е яд,че минах на друг модел :banghead: Като усещане не съм карал по-приятна кола.

ПС Да не се разсърди сега някой,това си е мое мнение!

Понеже само аз съм казал някаква сума.. Ела да ти покажа, ексел файла мога и със снимки да подкрепя, като консуматив се включва маслото, антифриза. Горивото си е отделен разход 200-300лв на месец. Колата далеч не изглежда перфектно, за визия освен пребоядисване и фарове друго не съм пипал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Яну 2015, 10:33

edimen написа:
(bubsa) написа:Абе аз ли съм кьорав та не ги виждам тия Е36-ци по 15-20 000лв :dunno: Изключвам кихащите и направени като хората няколко такива.
Е36 и на мен ми е любимото БМВ,но не е сериозно да се надлъгваме тука като малки деца.Недейте да си смятате и бензина откакто сте я купили колата.Консумативите са си консумативи.
Един шпер,джанти,окачване,спирачки,М пакет,салон не струват 15К лева :!: Да не говориме,че 90% от писалите в темата не са се и качвали в подобна Е36-ца.
Мене още ме е яд,че минах на друг модел :banghead: Като усещане не съм карал по-приятна кола.

Понеже само аз съм казал някаква сума.. Ела да ти покажа, ексел файла мога и със снимки да подкрепя, като консуматив се включва маслото, антифриза. Горивото си е отделен разход 200-300лв на месец. Колата далеч не изглежда перфектно, за визия освен пребоядисване и фарове друго не съм пипал.

Начи аз като един обикновен ентусиаст, мога да кажа само, че един емков волан с претапицирането му и едно рекаро в добро състояние и като кажа добро - такова, което дори не му е напукана кожата, какво остава за скъсано ... са си 1000 лв, че дори и малко повече :mhihi:

Отделно само бекера, с антенката, сд-то, модулчето и разни други гъдели за да просвири флашка и да изглежда оем - ми е легнало към 600 лв.

Да не говорим, че моята беше стоковица пълна. В последствие се сдоби с 4 ел.стъкла, климатик и т.н.
Уж обикновенни екстри, но като тръгнеш да търсиш компонентите 1 по 1 и ето само за тия двете + труда съм -2к миналото лято.
Но кефа цена няма :yes:

Само изброените 5 неща до тук са 3500-3700. Не искам да се замислям за всичко за което съм давал пари да си го набавя или направя :mhihi:
Та така, по 40-50 лв за малките неща и по 100-200 за големите не се усещат, като ги даваш малко по малко, ама изведнъж като теглиш чертата за 3-4-5 години назад и ето ти ги едни 15 000 лв. ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 27 Яну 2015, 10:48

Търся си е36... :) 4 или 5-врато. Пълен сток. :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 27 Яну 2015, 11:40

IMG_20140519_134949.jpg
IMG_20140519_134914.jpg
In_Memoriam написа:Всеки си има различни възприемания на "уникат, за ценители" и т.н. :D Е36, която да се продава и наистина да си заслужава парите без слабо място /направена от-до, независимо от цената/ не съм виждал от около 2 години.

ето слабо място няма ;) и наистина не се продава , никой няма да даде такива пари .............
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2015, 11:52

ogata написа:
edimen написа:

Начи аз като един обикновен ентусиаст, мога да кажа само, че един емков волан с претапицирането му и едно рекаро в добро състояние и като кажа добро - такова, което дори не му е напукана кожата, какво остава за скъсано ... са си 1000 лв, че дори и малко повече :mhihi:

Отделно само бекера, с антенката, сд-то, модулчето и разни други гъдели за да просвири флашка и да изглежда оем - ми е легнало към 600 лв.

Да не говорим, че моята беше стоковица пълна. В последствие се сдоби с 4 ел.стъкла, климатик и т.н.
Уж обикновенни екстри, но като тръгнеш да търсиш компонентите 1 по 1 и ето само за тия двете + труда съм -2к миналото лято.
Но кефа цена няма :yes:

Само изброените 5 неща до тук са 3500-3700. Не искам да се замислям за всичко за което съм давал пари да си го набавя или направя :mhihi:
Та така, по 40-50 лв за малките неща и по 100-200 за големите не се усещат, като ги даваш малко по малко, ама изведнъж като теглиш чертата за 3-4-5 години назад и ето ти ги едни 15 000 лв. ;)

Знам цените бе хора,просто се броят на пръсти подобни коли направени с желание и пари.
Просто се издразних,че както обикновено по форумите всеки си хвали своето.Как така на национален събор се появяват 10-тина подобни коли,а в темите всяка 2-ра е такава :dunno:
Е Грешката имаше хубава Е36-ца и сега оценява какъв дроб е 39-ката :mhihi:
Честно казано ако не бяха ръждите по праговете и аз не бих си продал моята,но не ми се занимаваше да я правя.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 27 Яну 2015, 11:58

err0r написа:Търся си е36... :) 4 или 5-врато. Пълен сток. :lol:

class 2, черна, пълен сток върши ли ти работа, ти си "виновен" че я купих сега мога да ти я продам :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Яну 2015, 12:11

krasi2bmw написа:ето слабо място няма ;) и наистина не се продава , никой няма да даде такива пари .............

(bubsa) написа:... и сега оценява какъв дроб е 39-ката :mhihi:

Изображение
Последна промяна In_Memoriam на 27 Яну 2015, 12:19, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Яну 2015, 12:16

(bubsa) написа:Просто се издразних,че както обикновено по форумите всеки си хвали своето.Как така на национален събор се появяват 10-тина подобни коли,а в темите всяка 2-ра е такава :dunno:
Нали си напълно наясно, че има собственици на впечатляващи автомобили, които не желаят да се асоциират с "БМВ обществото" и нямат време, или желание, да си карат колите на поляна, за да цъкат с език хора, които са с джапанки, люпят семки и разливат "колективната мъдрост". ;)
krasi2bmw написа:ето слабо място няма ;) и наистина не се продава , никой няма да даде такива пари .............
:driving:
Изображение
Последна промяна kdl на 27 Яну 2015, 12:24, променена общо 1 път

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 27 Яну 2015, 12:24

A.Stoyanov написа:
class 2, черна, пълен сток върши ли ти работа, ти си "виновен" че я купих сега мога да ти я продам :mhihi:

Я да гледам...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2015, 12:33

In_Memoriam написа:

(bubsa) написа:... и сега оценява какъв дроб е 39-ката :mhihi:

Изображение

Не намесвай твоята ;) Там е друго,а и доколкото съм запознат е точния пример за безкомпромисна поддръжка и наливане на пари :bchug:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ибрахим
Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524

Мнение от alexcivic » 27 Яну 2015, 13:03

Едва ли има някой,който е стягал с години една кола и после точно когато е завършен проекта на стойност хиляди левове+труд старание(мъки и нерви) и време да я продаде,когато е съвършенна.Аз също си продавам колата има доста вложено в нея и правено НО има и още какво да се прави.Просто са маниашки екземпляри създадени да радват собственика и околните. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Яну 2015, 13:30

Идва един момент при мен, когато просто решавам, че трябва да си намеря нещо допълнително за забава... и ми скимва, че мога да я продам... Ако има подходящ купувач, се случва. Вече се е случвало с няколко от предните ми Е36ици.
Другото... става перфектна, когато ти решиш, че е такава. И е перфектна по твоите критерии.
напр: аз съм си направил моите предизвикателства: мултиволан, работещ и за радиото, и за пилота. Само с оригинални компоненти.
Искам да сложа оригиналният усилвател, но още мисля детайлите по изпълнението. Обмислям да сложа и подгрев на рекарото, както и да модифицирам седалките към ел.версия, ако ми изпаднат елементите.
Мисля да подменя кората под мотора с менте, поради ред причини, които не са за тази тема.
И някой друг останал елемент по окачването: Powerflex (конкретно тази марка) на ст.щанги. Има защо...
Но нямам желание да слагам M-брони и спойлери. Не е от финансова гледна точка, просто и така си е красива в моите очи, а и ще се различава прекалено много от VIN decode-a.

Ако някой друг я вземе, има възможност да почне да я кичи с глупости отвън, което за мен не добавя стойност, даже според мен я понижава. А и при тези коли, цената се определя от купувача.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 27 Яну 2015, 16:53

Е, колеги радвам се, че и други мислят като мен. В един момент смятах, че съм пристрастен, просто защото имам такъв автомобил. И да, моята никак не е перфектна, както (bubsa) написа. Никога не би казал, че струва 10к. Така е, М50Б25, нови бубини, гофрета, лек маховик, генерации, окачване, полуретан, поръчков диференциал, М-кови тампони отпред, X-brace, ремап, - това не са неща, които се виждат отвън. Нито можеш да кажеш, че ББС-а с лятната джанта е доста скъп, защото е 8 кг (освен, ако не ги знаеш на изуст, кое колко кг е). Или че летните Toyo са още почти хилядарка. Не са нещата, които се виждат като погледнеш една кола. В момента в който седнеш зад волана обаче, разбираш за какво си дал парите. И да, това са консумативи, обаче ако караш Пежо 405 (от същите години) няма да вземеш гуми за 1000лв, нито ще му сложиш хубаво и скъпо масло, нито ще я караш със 100 октанов бензин, нито...
Това е и причината да се начисляват тези разходи, защото когато автомобилът ти е страст, качеството има значение.
Това е моят отговор: Не съм я продал, защото не знам с какво бих могъл да заместя удоволствието от шофирането. В никакъв случай не твърдя, че няма. Просто не съм намерил още.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 27 Яну 2015, 19:16

u`F`o написа:Е, колеги радвам се, че и други мислят като мен. В един момент смятах, че съм пристрастен, просто защото имам такъв автомобил. И да, моята никак не е перфектна, както (bubsa) написа. Никога не би казал, че струва 10к. Така е, М50Б25, нови бубини, гофрета, лек маховик, генерации, окачване, полуретан, поръчков диференциал, М-кови тампони отпред, X-brace, ремап, - това не са неща, които се виждат отвън. Нито можеш да кажеш, че ББС-а с лятната джанта е доста скъп, защото е 8 кг (освен, ако не ги знаеш на изуст, кое колко кг е). Или че летните Toyo са още почти хилядарка. Не са нещата, които се виждат като погледнеш една кола. В момента в който седнеш зад волана обаче, разбираш за какво си дал парите. И да, това са консумативи, обаче ако караш Пежо 405 (от същите години) няма да вземеш гуми за 1000лв, нито ще му сложиш хубаво и скъпо масло, нито ще я караш със 100 октанов бензин, нито...
Това е и причината да се начисляват тези разходи, защото когато автомобилът ти е страст, качеството има значение.
Това е моят отговор: Не съм я продал, защото не знам с какво бих могъл да заместя удоволствието от шофирането. В никакъв случай не твърдя, че няма. Просто не съм намерил още.

Като спомена Пежо. Вчера приказвах с един приятел с Пежо (същата година като е46цата ми) и го питах какъв данък плаща, отговора беше: От миналата година го качиха двойно беше 7лв, сега е 14лв... :mrgreen: Та и никакви ремонти и подобрения да не правиш, пак даваш пари в пъти повече от много други модели коли. Карайте си колите и да не ви пука :driving: само лошото е когато ги нямаш тези пари :ok:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36