Спортен филтър ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Re: Спортен филтър ?

Мнение от Киров » 11 Мар 2012, 23:16

Всеки си има мнение колеги, то и всичко в днешни дни се касае до бюджета все пак :banghead: :banghead: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Мар 2012, 23:24

Peturcho_bmw написа:Колеги, след като сложих филтъра мисла да бия две дупки в бронята за по голям приток на въздух и ми харесва как изглежда... според вас щте може ли да се дупне бронята на място без да се сваля и дали щте трябва да се реже и гредата :dunno: и с какво фи да са дупките... койото е по запознат да обясни ако е възможно :yes: :yes:

Няма да стане без да сваляш бронята. Ако си с алуминиева греда няма да ти обянснявам какво значи. Трябва да преместиш и едната тромба.
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 11 Мар 2012, 23:27

bum_bum написа:
Peturcho_bmw написа:Колеги, след като сложих филтъра мисла да бия две дупки в бронята за по голям приток на въздух и ми харесва как изглежда... според вас щте може ли да се дупне бронята на място без да се сваля и дали щте трябва да се реже и гредата :dunno: и с какво фи да са дупките... койото е по запознат да обясни ако е възможно :yes: :yes:

Няма да стане без да сваляш бронята. Ако си с алуминиева греда няма да ти обянснявам какво значи. Трябва да преместиш и едната тромба.

Коя тробма да преместя нещо не можах да те разбера :dunno: не съм с алуминиева греда... колко фи са твоите дупки... с кво ги направи :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 11 Мар 2012, 23:42

намираш си накрайниците за бронята, които може да са същите като тези които се поставят за въздуховоди на бас-колони, може да ги намериш евтино в почти всеки полу-китайски магазин за ел.елементи, колони бг усилватели и тнт... Боркорона-дърво за дрелка и хубаво силиконово лепило :) след това правиш кутия за филтъра и си ти. Сега Иво ще ми обясни че не се прави така ами се ползват еди коя си марка пробиват се по-специфичен начин, ама накрая ще каже и цената и ще ти стане лошо:). Аз и едно приятелче така стъкмихме едно турбо ис в Варна и всичко си стана перфе. Едната тромба пречи понеже се намира точно отзад ама се мести на нова стойка
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 11 Мар 2012, 23:57

Coulthard написа:намираш си накрайниците за бронята, които може да са същите като тези които се поставят за въздуховоди на бас-колони, може да ги намериш евтино в почти всеки полу-китайски магазин за ел.елементи, колони бг усилватели и тнт... Боркорона-дърво за дрелка и хубаво силиконово лепило :) след това правиш кутия за филтъра и си ти. Сега Иво ще ми обясни че не се прави така ами се ползват еди коя си марка пробиват се по-специфичен начин, ама накрая ще каже и цената и ще ти стане лошо:). Аз и едно приятелче така стъкмихме едно турбо ис в Варна и всичко си стана перфе. Едната тромба пречи понеже се намира точно отзад ама се мести на нова стойка

ясно на мен кутия за филтъра не ми трябва аз сам го показал по нагоре какаъв е моя филтър... а като сменях оригиналната броня с М-кова нямах никаква тромба закачена там... може да за я закачили предишните другаде :dunno: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 12 Мар 2012, 0:22

Peturcho_bmw написа:
Coulthard написа:намираш си накрайниците за бронята, които може да са същите като тези които се поставят за въздуховоди на бас-колони, може да ги намериш евтино в почти всеки полу-китайски магазин за ел.елементи, колони бг усилватели и тнт... Боркорона-дърво за дрелка и хубаво силиконово лепило :) след това правиш кутия за филтъра и си ти. Сега Иво ще ми обясни че не се прави така ами се ползват еди коя си марка пробиват се по-специфичен начин, ама накрая ще каже и цената и ще ти стане лошо:). Аз и едно приятелче така стъкмихме едно турбо ис в Варна и всичко си стана перфе. Едната тромба пречи понеже се намира точно отзад ама се мести на нова стойка

ясно на мен кутия за филтъра не ми трябва аз сам го показал по нагоре какаъв е моя филтър... а като сменях оригиналната броня с М-кова нямах никаква тромба закачена там... може да за я закачили предишните другаде :dunno: :yes:

http://www.diymybmw.com/e36/bmw-e36-cosmos-racing-installation-modifications/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 12 Мар 2012, 14:08

да видях те, много добре изглежда. Еми остана да си биеш дупките на бронята тръба към кутията и си чуден, ние също сваляхме броня
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 12 Мар 2012, 14:32

Coulthard написа:да видях те, много добре изглежда. Еми остана да си биеш дупките на бронята тръба към кутията и си чуден, ние също сваляхме броня

Щте го мисля малко да се позатопли ,чее тука неска пак снягг мамка муу :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Мар 2012, 17:14

:shock: ебаси копирачите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 13 Мар 2012, 0:26

А вместо да се сваля филтърът доло не може ли да се сложи тръба от бронята до кутията (зад фара)? По-лесно за обслужване е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2012, 9:59

Вероятно може, но се губи цялата идея или поне това, което аз имах идея като го направих.

Целта ми беше да разкарам филтъра възможно най-далеч от двигателя, защото колкото и студен въздух да му даваш той самия или пътищата като се напекат кво прайм :dunno:

Също така ако се завира там е добре да се направи един щит отгоре където е перката, щото тя върти в тая посока и набива горещ въздух точно там.

Аз тая година сменям всичко там, защото минавам на друг диаметър и мисля да го направя с мека силиконова тръба, която да облека с термо ръкав и направо да затворя дупката над филтъра.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 13 Мар 2012, 12:49

bum_bum написа:Вероятно може, но се губи цялата идея или поне това, което аз имах идея като го направих.

Целта ми беше да разкарам филтъра възможно най-далеч от двигателя, защото колкото и студен въздух да му даваш той самия или пътищата като се напекат кво прайм :dunno:

Също така ако се завира там е добре да се направи един щит отгоре където е перката, щото тя върти в тая посока и набива горещ въздух точно там.

Аз тая година сменям всичко там, защото минавам на друг диаметър и мисля да го направя с мека силиконова тръба, която да облека с термо ръкав и направо да затворя дупката над филтъра.

Другият вариант, който измислих е да му направя една затворена кутия от всякъде. Маркуча от бронята да влиза в нея и филтърът да е затворен едва ли не херметически вътре. Мисля че с достатъчно голям маркуч, или два няма да е рестриктивно. Кутията от плексиглас залепена със силикон (като аквариум) и маркучите силиконови с термо изолация.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2012, 13:19

Ти 20-ка ли имаше или ИС-ка?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 13 Мар 2012, 13:38

bum_bum написа:Ти 20-ка ли имаше или ИС-ка?

M44ka. Сега съм с едно дето все едно е правено в час по трудово. Просто копирах една купешка кутия и я направих от лексан. Изображение Много добре изолира, филтърът не ми е бил топъл дори след дълъг път, но има дупки на някои места, които ме нервят и отгоре към капака не съм сигурен дали добре уплътнява.
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 13 Мар 2012, 14:25

Jim Beam написа:
bum_bum написа:Ти 20-ка ли имаше или ИС-ка?

M44ka. Сега съм с едно дето все едно е правено в час по трудово. Просто копирах една купешка кутия и я направих от лексан. Изображение Много добре изолира, филтърът не ми е бил топъл дори след дълъг път, но има дупки на някои места, които ме нервят и отгоре към капака не съм сигурен дали добре уплътнява.

Ти с каккъв филтър си колега, покажи някоя снимка да видим как се е получило :yes: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36