Колко метра ви е спирачния път? (е36 купе)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Колко метра ви е спирачния път? (е36 купе)
Дайте да не спорим за АБС-а. Мисля, че всеки ще се съгласи, че без АБС може да се спре по-бързо, ако шофьорът има достатъчно умения. Същевременно не мисля, че никой от нас ги има или пък дори и да ги има няма да може да ги ползва в екстремна ситуация. Това ни различава от топ пилотите предполагам. Т.е. за нормалният ежедневен шофьор АБС-а е предимство и с него се спира по-добре.
Аз лично претендирам да карам добе, но с ръка на сърцето мога да кажа, че се сещам за поне 2 случая в които АБС ме е спасил от катастрофа благодарение на това, че ми е позволил да управлявам колата, докато спирам. Иначе в единия случай щях да размажа една Корса, а в другия вместо само със строшен мигач щях да имам тотал щета на цялата предница.
Аз лично претендирам да карам добе, но с ръка на сърцето мога да кажа, че се сещам за поне 2 случая в които АБС ме е спасил от катастрофа благодарение на това, че ми е позволил да управлявам колата, докато спирам. Иначе в единия случай щях да размажа една Корса, а в другия вместо само със строшен мигач щях да имам тотал щета на цялата предница.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Тая тема ще ни изпокара
,но докато не е отшумял спора за АБСа
Аз даже с това няма да се съглася,все едно да ми кажеш че вместо компютъра на запалването,ще подаваш по-добре и навреме искрата към мотора... при преднамерено спиране винаги ти се струва че спираш по-бързо отколкото при внезапно,просто психологически ефект.

bum_bum написа:Дайте да не спорим за АБС-а. Мисля, че всеки ще се съгласи, че без АБС може да се спре по-бързо, ако шофьорът има достатъчно умения...
Аз даже с това няма да се съглася,все едно да ми кажеш че вместо компютъра на запалването,ще подаваш по-добре и навреме искрата към мотора... при преднамерено спиране винаги ти се струва че спираш по-бързо отколкото при внезапно,просто психологически ефект.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За е90 мога да се съглася, но за архаичния АБС при е36 по-скоро не 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
~Мишо~ написа:Тая тема ще ни изпокара,но докато не е отшумял спора за АБСа
bum_bum написа:Дайте да не спорим за АБС-а. Мисля, че всеки ще се съгласи, че без АБС може да се спре по-бързо, ако шофьорът има достатъчно умения...
да.. това е много вярно...
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Добре де, за да разрешим спора един път завинаги за и против ABS-а при инфарктна ситуация, дайте да идем някъде и да проверим няколко коли на една и съща настилка със и без ABS. Предполагам, че има бушон от където да се изключва ABS-a.
П.С.: Днеска ще ходя на срещата в Дружба и ще ходим няколко коли, ако има някой от там (с е36 320 купе), може да си "сверим" часовниците
П.С.: Днеска ще ходя на срещата в Дружба и ще ходим няколко коли, ако има някой от там (с е36 320 купе), може да си "сверим" часовниците

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Те от бмв искат само да не спираме, да си трошиме колите и да си купуваме нови и за тва навсякъде ръгат abs. Па и не само те .. тва си е масова конспирация за баланс във вселената ... 100 000 жертви от войни и 20 000 жертви на abs .
Махайте релетата, оставете ги тея тъпи инжИнери дето правят 20 години коли ... дето не спират
Махайте релетата, оставете ги тея тъпи инжИнери дето правят 20 години коли ... дето не спират

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Май изгубихте връзката на темата за това леко ще побутна в правилната посока:
1) АБС-а си е екстра
2) за по-бързо спиране в началото на спирането педала на спирачката не се закопава в земята и да чакаш АБС-а, а в първата секунда се натиска плавно и след това се закопава в земята. Така давате възможност на тежестта на колата да се пренесе напред (да забие зурлата(
) си в земята) и наистина това е по-ефективното спиране. Пробвайте ако не вярвате. С директен педал в калника АБС-а пуска и стиска предните колела много пъти (докато не се пренесе наоред тежестта) и с това се получава ЗАГУБА (в първия момент на спирането) на време и спирачен път. В критична ситуация няма да спирате постепенно сигурно, но ако не е най-критичната възможна > съответно всяка друга се спира така: постепенно натискане на спирачката в първия момент и след това до долу колкото можете 
1) АБС-а си е екстра
2) за по-бързо спиране в началото на спирането педала на спирачката не се закопава в земята и да чакаш АБС-а, а в първата секунда се натиска плавно и след това се закопава в земята. Така давате възможност на тежестта на колата да се пренесе напред (да забие зурлата(

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- u`F`o
- ентусиаст
-
Днеска карах на един приятел е36цата седан 318и (с дискове отзад) и педала се усеща по съвсем друг начин. Момчето кара и моята и той така усети. На неговата педала е нормално мек и става по-твърд при натискане. При мен е леко твърд и става "кокал" при натискане...
Ще сменя спирачна течност скоро и ще видим...
Иначе както metodi80 и Boyadjiev казаха, наистина е по-добре да натисна спирачките леко и да продължавам да натискам
Пробвано е
Иначе както metodi80 и Boyadjiev казаха, наистина е по-добре да натисна спирачките леко и да продължавам да натискам

Пробвано е

u`F`o написа:Днеска карах на един приятел е36цата седан 318и (с дискове отзад) и педала се усеща по съвсем друг начин. Момчето кара и моята и той така усети. На неговата педала е нормално мек и става по-твърд при натискане. При мен е леко твърд и става "кокал" при натискане...
Пробвано е
Кое е пробвано?Гумите губят сцепление при някакво натоварвано ,което натоварване дали ще го направиш плавно ,както казвате ,че е пробвано или АБС–а ще го направи е едно и също.Само дето ти докъто се моткаш да натискаш плавно вече ще си отнесъл тоя пред тебе.В една екстремна ситуация ,в която имаш време от 3 секунди кое според теб ще е по бързо?Плавното натискане и коткане на границата на зацепване на АБС или директно 100% спиране с негова помощ?Питам защото на Долни Богров на светофара съм имал адски екстремно спиране при ,което ако не беше бавния и неточен АБС на моята 18 годишна баба щях да отнеса задницата на този пред мен ,защото бавния АБС букванлно я закова и ми позволи да заобиколя.

- u`F`o
- ентусиаст
-
Аз оставам с впечатление за сега, че ако не забия педала в пода, колата спира по-добре....
Но може би трябва да я пробвам няколко пъти от 80-100км/ч и да видя колко ми е спирачният път в единия и другия случай с РУЛЕТКА
Но може би трябва да я пробвам няколко пъти от 80-100км/ч и да видя колко ми е спирачният път в единия и другия случай с РУЛЕТКА

- ogata
- старши ентусиаст
-
ABS = Anti Blocking System *
И кво точно ше мериш с тая рулетка ? Дирите дето ги нямаш, щото колелата не се суркат (заради * ) за да ги оставят ?

Ся ща светна на един фин трик за работа с abs. Като начало недей вдига в града 150 та да се чудиш после как да спреш
. После като спираш си представяш че караш ЗИЛ и спирачката е амбреажа. Тоест натискаш я веднъж и освобождаваш въобръжаемият лост от скорост (усещаш как иначе вирната ти предница се "гмурка" лекичко) , отпускаш и пак натискаш (обаче вместо да вкараш в по-долна предавка
) -спираш.
А докато тва го упражниш хубаво, имай едно наум да бягаш настрани, докато си стиснал волана, сплескал педала на спирачката за пода и летиш към нечий багажник
И кво точно ше мериш с тая рулетка ? Дирите дето ги нямаш, щото колелата не се суркат (заради * ) за да ги оставят ?

Ся ща светна на един фин трик за работа с abs. Като начало недей вдига в града 150 та да се чудиш после как да спреш

А докато тва го упражниш хубаво, имай едно наум да бягаш настрани, докато си стиснал волана, сплескал педала на спирачката за пода и летиш към нечий багажник

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
ogata написа:ABS = Anti Blocking System *
И кво точно ше мериш с тая рулетка ? Дирите дето ги нямаш, щото колелата не се суркат (заради * ) за да ги оставят ?![]()
Ся ща светна на един фин трик за работа с abs. Като начало недей вдига в града 150 та да се чудиш после как да спреш. После като спираш си представяш че караш ЗИЛ и спирачката е амбреажа. Тоест натискаш я веднъж и освобождаваш въобръжаемият лост от скорост (усещаш как иначе вирната ти предница се "гмурка" лекичко) , отпускаш и пак натискаш (обаче вместо да вкараш в по-долна предавка
) -спираш.
ми много лесно

- ogata
- старши ентусиаст
-
Тва меко казано е несериозно. С тея "конусни" данни може да си чоплите семки в квартала с бабите и да се надлъгвате.
Няма да ти обяснявам защо, ама при тоя тип замерване се мери само една черта. Не се взима в предвид нито коефициента на сцепление, нито състоянието на пътя, нито състоянието на гумите, нито опитността на водача, нито техническото състояние на автомобила ... нито много още други "маловажни" неща
ПП. И ако се чудите как да не се утрепете с/без abs научете го тва най-накрая ... - http://traffic-press.com/news/show/?newsId=157
Няма да ти обяснявам защо, ама при тоя тип замерване се мери само една черта. Не се взима в предвид нито коефициента на сцепление, нито състоянието на пътя, нито състоянието на гумите, нито опитността на водача, нито техническото състояние на автомобила ... нито много още други "маловажни" неща

ПП. И ако се чудите как да не се утрепете с/без abs научете го тва най-накрая ... - http://traffic-press.com/news/show/?newsId=157

- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
от 140/0 за около 40метра съм я пробвал моита с чисто нови гуми bf godrich 15ки чисто нови предни дискове АТЕ нарязани съответно и нови накладки АТЕ и задни нови дискове и накладки FERODO
- u`F`o
- ентусиаст
-
ogata написа:Тва меко казано е несериозно. С тея "конусни" данни може да си чоплите семки в квартала с бабите и да се надлъгвате.
Кое е несериозно ве Оги ? То така се прави. Взимаш някакъв ориентир и си ти... Навсякъде така се прави

ogata написа:Няма да ти обяснявам защо, ама при тоя тип замерване се мери само една черта. Не се взима в предвид нито коефициента на сцепление, нито състоянието на пътя, нито състоянието на гумите, нито опитността на водача, нито техническото състояние на автомобила ... нито много още други "маловажни" неща
Ама г'лей ся брат... Като искаш да кажеш нещо, кажи нещо смислено поне