ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от ~Мишо~ » 10 Юни 2016, 0:03

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 15 Юни 2016, 8:42

Вентилаторчето във управлението на климатроника еднакво ли е при този с врътки и дигиталния ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 15 Юни 2016, 18:15

Колеги дайте съвет защо прозореца на пасажерската врата спира по време на затваряне.
Днес свалих кората,имаше счупен водач,смених ги и двата,смазах хубаво и на 2 места прозореца спира докато се вдига.
Не виждам нищо криво да има,или нещо което да го спира.
Някакви идеи къде да гледам.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Юни 2016, 18:16

v_p_m написа:Вентилаторчето във управлението на климатроника еднакво ли е при този с врътки и дигиталния ?

Определено НЕ! На дигиталния мисля беше по-малко, и е с друга форма. Можеш да ги видиш в реалоема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Мнение от aliays » 21 Юни 2016, 18:21

Колеги, дали тапицерията от дясната седалка може а се сложи на лявата, изглеждат ми еднакви... Някой ако е пробвал да сподели...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 22 Юни 2016, 9:43

Колеги като се задържи позиция заключено стъклата на колата се вдигат, но шибидаха не реагира? Има ли процедура по обучение на шибидаха или не е вързан читаво просто - помня че за стъклата имаше някакво задържане на бутона при свалено и качено до горе стъкло?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 24 Юни 2016, 17:10

Има ли някаква боя за текстил, с която да боядиша задната кора?
От слънцето е изсветляла и ме дразни. Трудно ли се сваля, вариант е и да се претапицира, но ако има възможност да се боядише на място без сваляне ще е най добре :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 24 Юни 2016, 22:00

k.milanov написа:Има ли някаква боя за текстил, с която да боядиша задната кора?
От слънцето е изсветляла и ме дразни. Трудно ли се сваля, вариант е и да се претапицира, но ако има възможност да се боядише на място без сваляне ще е най добре :oops:

Става с най обикновен спрей черна боя , но трябва да се свали кората 1-во.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Мнение от Emilow » 25 Юни 2016, 15:02

v_p_m написа:
k.milanov написа:Има ли някаква боя за текстил, с която да боядиша задната кора?

Стои гадно и някак си грапава с такава боя, от личен опит ти го казвам сигурно няма да ти хареса! По-добре си я претапицирай.А свалянето не е трудно трябва да свалиш страничните кори където са плафоните и една пласмаса зад облегалката, след това я дърпаш само ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Юни 2016, 23:29

Emilow написа:
v_p_m написа:

Стои гадно и някак си грапава с такава боя, от личен опит ти го казвам сигурно няма да ти хареса! По-добре си я претапицирай.А свалянето не е трудно трябва да свалиш страничните кори където са плафоните и една пласмаса зад облегалката, след това я дърпаш само ;)[/quote

Само внимавай с демонтажа на задните кори.
Щипките им представляват пластмасова отливка. Чупят се като едното нищо.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 26 Юни 2016, 19:47

Миналата година съм свалял колонките. Аз си претапицирах тавана и корите. Искаше ми се нещо по просто, че ми писна от тия тапицерски дейности но явно пак ще се маца лепило :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Юни 2016, 16:45

Доста глупаво питане, но ... стойката която държи крика в багажника ми е изкъртена, може ли някой колега да щракне как е фабрично закрепен крика и самата му стойка - не тази която е като шило и е за долната част на крика, а другата която е като скоба на която се защраква крика. Че на мен и самата скоба ми липсва и самите метални издатъци на които се слага.

както и кой е комфорт модула с най-много функции в е36 (да сваля и затваря стъклата и шибидаха при задържане на отключено /заключено)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 03 Юли 2016, 11:51

От сутринта имам проблем с колата - не иска да отключва вратите.
От 3 години ползвам китайска аларма имитация на ключа с 3-те бутона като на по-новите БМВ-та и свързана към колата според указанията на темата в форума. За цялото това време ми се е случвало дистанционното да не иска да отключи или заключи колата около 5-6 пъти и даже едното дистанционно наскоро напълно отказа да работи, диода му свети при натискане на бутон, но колата не реагира. Ясно е, че за нещо произведено в Китай и струващо 40лв. на нашия пазар даже и това му е много.

Тази сутрин колата се отключи пред нас с алармата, пътувах 2 километра, заключих колата и след близо час когато исках да си тръгна колата отказа да се отключи от дистанционното. Отворих я с ключа, деактивирах алармата с даване 5 пъти на контакт (както е посочено в упътването) и се прибрах. Пред нас започнах да си играя с дистанционното проверявайки дали отключва и заключва и стигнах до следното:
1.Заключването от дистанционното работи
2.Ако не изчакам поне 6-7 секунди след заключване и се опитам да отключа с дистанционното колата остава заключена, получавам само звуков сигнал и мигане на аварийните светлини от алармата, че е изключена. Ако изчакам повече от 10 секунди колата се отключва с дистанционното без проблеми.
До тук всичко посочва, че проблема е в китайската аларма, НО
3.Ако се опитам да отключа с ключа без да съм изчакал тези 6-7секунди и без значение дали съм заключил с него или с алармата, той отваря само шофьорската врата а останалите остават заключени. Също така при отключване с ключа плафона в купето не светва, както става при отключване с алармата (тук вече не знам дали по принцип си е така или сега се е появило).

Смятам, че проблема е някъде в комфорт модула, но тъй като не разбирам от тези неща въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и къде да търся причинитe?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 07 Юли 2016, 9:58

Някой да препоръча човек, който разбира от генерации, да ми сложи един Х-пайп на талигата? Става въпрос за София :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 11 Юли 2016, 20:09

Имам проблем с централното, работи само шофьорската врата и багажнкиа и понякога задна дясна.
Другите нито се заключват нито отклюзват. Ако сменя модула на централното дали ще се оправи проблема?

ПредишнаСледваща

Назад към E36