ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Вентилаторчето във управлението на климатроника еднакво ли е при този с врътки и дигиталния ?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Колеги дайте съвет защо прозореца на пасажерската врата спира по време на затваряне.
Днес свалих кората,имаше счупен водач,смених ги и двата,смазах хубаво и на 2 места прозореца спира докато се вдига.
Не виждам нищо криво да има,или нещо което да го спира.
Някакви идеи къде да гледам.
Днес свалих кората,имаше счупен водач,смених ги и двата,смазах хубаво и на 2 места прозореца спира докато се вдига.
Не виждам нищо криво да има,или нещо което да го спира.
Някакви идеи къде да гледам.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
v_p_m написа:Вентилаторчето във управлението на климатроника еднакво ли е при този с врътки и дигиталния ?
Определено НЕ! На дигиталния мисля беше по-малко, и е с друга форма. Можеш да ги видиш в реалоема.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Колеги, дали тапицерията от дясната седалка може а се сложи на лявата, изглеждат ми еднакви... Някой ако е пробвал да сподели...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колеги като се задържи позиция заключено стъклата на колата се вдигат, но шибидаха не реагира? Има ли процедура по обучение на шибидаха или не е вързан читаво просто - помня че за стъклата имаше някакво задържане на бутона при свалено и качено до горе стъкло?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Има ли някаква боя за текстил, с която да боядиша задната кора?
От слънцето е изсветляла и ме дразни. Трудно ли се сваля, вариант е и да се претапицира, но ако има възможност да се боядише на място без сваляне ще е най добре
От слънцето е изсветляла и ме дразни. Трудно ли се сваля, вариант е и да се претапицира, но ако има възможност да се боядише на място без сваляне ще е най добре

k.milanov написа:Има ли някаква боя за текстил, с която да боядиша задната кора?
Става с най обикновен спрей черна боя , но трябва да се свали кората 1-во.
v_p_m написа:k.milanov написа:Има ли някаква боя за текстил, с която да боядиша задната кора?
Стои гадно и някак си грапава с такава боя, от личен опит ти го казвам сигурно няма да ти хареса! По-добре си я претапицирай.А свалянето не е трудно трябва да свалиш страничните кори където са плафоните и една пласмаса зад облегалката, след това я дърпаш само

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Emilow написа:v_p_m написа:k.milanov написа:Има ли някаква боя за текстил, с която да боядиша задната кора?
Стои гадно и някак си грапава с такава боя, от личен опит ти го казвам сигурно няма да ти хареса! По-добре си я претапицирай.А свалянето не е трудно трябва да свалиш страничните кори където са плафоните и една пласмаса зад облегалката, след това я дърпаш само

Само внимавай с демонтажа на задните кори.
Щипките им представляват пластмасова отливка. Чупят се като едното нищо.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Миналата година съм свалял колонките. Аз си претапицирах тавана и корите. Искаше ми се нещо по просто, че ми писна от тия тапицерски дейности но явно пак ще се маца лепило 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Доста глупаво питане, но ... стойката която държи крика в багажника ми е изкъртена, може ли някой колега да щракне как е фабрично закрепен крика и самата му стойка - не тази която е като шило и е за долната част на крика, а другата която е като скоба на която се защраква крика. Че на мен и самата скоба ми липсва и самите метални издатъци на които се слага.
както и кой е комфорт модула с най-много функции в е36 (да сваля и затваря стъклата и шибидаха при задържане на отключено /заключено)
както и кой е комфорт модула с най-много функции в е36 (да сваля и затваря стъклата и шибидаха при задържане на отключено /заключено)
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
От сутринта имам проблем с колата - не иска да отключва вратите.
От 3 години ползвам китайска аларма имитация на ключа с 3-те бутона като на по-новите БМВ-та и свързана към колата според указанията на темата в форума. За цялото това време ми се е случвало дистанционното да не иска да отключи или заключи колата около 5-6 пъти и даже едното дистанционно наскоро напълно отказа да работи, диода му свети при натискане на бутон, но колата не реагира. Ясно е, че за нещо произведено в Китай и струващо 40лв. на нашия пазар даже и това му е много.
Тази сутрин колата се отключи пред нас с алармата, пътувах 2 километра, заключих колата и след близо час когато исках да си тръгна колата отказа да се отключи от дистанционното. Отворих я с ключа, деактивирах алармата с даване 5 пъти на контакт (както е посочено в упътването) и се прибрах. Пред нас започнах да си играя с дистанционното проверявайки дали отключва и заключва и стигнах до следното:
1.Заключването от дистанционното работи
2.Ако не изчакам поне 6-7 секунди след заключване и се опитам да отключа с дистанционното колата остава заключена, получавам само звуков сигнал и мигане на аварийните светлини от алармата, че е изключена. Ако изчакам повече от 10 секунди колата се отключва с дистанционното без проблеми.
До тук всичко посочва, че проблема е в китайската аларма, НО
3.Ако се опитам да отключа с ключа без да съм изчакал тези 6-7секунди и без значение дали съм заключил с него или с алармата, той отваря само шофьорската врата а останалите остават заключени. Също така при отключване с ключа плафона в купето не светва, както става при отключване с алармата (тук вече не знам дали по принцип си е така или сега се е появило).
Смятам, че проблема е някъде в комфорт модула, но тъй като не разбирам от тези неща въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и къде да търся причинитe?
От 3 години ползвам китайска аларма имитация на ключа с 3-те бутона като на по-новите БМВ-та и свързана към колата според указанията на темата в форума. За цялото това време ми се е случвало дистанционното да не иска да отключи или заключи колата около 5-6 пъти и даже едното дистанционно наскоро напълно отказа да работи, диода му свети при натискане на бутон, но колата не реагира. Ясно е, че за нещо произведено в Китай и струващо 40лв. на нашия пазар даже и това му е много.
Тази сутрин колата се отключи пред нас с алармата, пътувах 2 километра, заключих колата и след близо час когато исках да си тръгна колата отказа да се отключи от дистанционното. Отворих я с ключа, деактивирах алармата с даване 5 пъти на контакт (както е посочено в упътването) и се прибрах. Пред нас започнах да си играя с дистанционното проверявайки дали отключва и заключва и стигнах до следното:
1.Заключването от дистанционното работи
2.Ако не изчакам поне 6-7 секунди след заключване и се опитам да отключа с дистанционното колата остава заключена, получавам само звуков сигнал и мигане на аварийните светлини от алармата, че е изключена. Ако изчакам повече от 10 секунди колата се отключва с дистанционното без проблеми.
До тук всичко посочва, че проблема е в китайската аларма, НО
3.Ако се опитам да отключа с ключа без да съм изчакал тези 6-7секунди и без значение дали съм заключил с него или с алармата, той отваря само шофьорската врата а останалите остават заключени. Също така при отключване с ключа плафона в купето не светва, както става при отключване с алармата (тук вече не знам дали по принцип си е така или сега се е появило).
Смятам, че проблема е някъде в комфорт модула, но тъй като не разбирам от тези неща въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и къде да търся причинитe?
- rhase
- младши ентусиаст
-
Някой да препоръча човек, който разбира от генерации, да ми сложи един Х-пайп на талигата? Става въпрос за София 

Имам проблем с централното, работи само шофьорската врата и багажнкиа и понякога задна дясна.
Другите нито се заключват нито отклюзват. Ако сменя модула на централното дали ще се оправи проблема?
Другите нито се заключват нито отклюзват. Ако сменя модула на централното дали ще се оправи проблема?