ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от TheRetard » 02 Мар 2016, 23:04

Здравейте.

Имам един може би леко глупав въпрос, но пък затва е форума :).
До скоро не знаех, че е36 имат фейслифт. Бихте ли ми обяснили по какво се разпознават ?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 03 Мар 2016, 6:28

По широките бъбреци и малките мигачи на калниците...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 03 Мар 2016, 7:17

vladi_a_i написа:По широките бъбреци и малките мигачи на калниците...

... предната броня, таблото с уредите, релефа на пластмасата на барчето на ск. лост, корите, жабката, тапицерията на седалките и т.н :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Кара: E36

Мнение от stekata » 03 Мар 2016, 10:39

ogata написа:

... предната броня, таблото с уредите, релефа на пластмасата на барчето на ск. лост, корите, жабката, тапицерията на седалките и т.н :mhihi:

http://prikachi.com/images.php?images/407/8668407d.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/409/8668409o.jpg
И от мен глупав въпрос.Моята фейслифт ли е ? Ако е нужно и от вътре ще я снимам :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 03 Мар 2016, 10:42

stekata написа:
ogata написа:

http://prikachi.com/images.php?images/407/8668407d.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/409/8668409o.jpg
И от мен глупав въпрос.Моята фейслифт ли е ? Ако е нужно и от вътре ще я снимам :wave:

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 03 Мар 2016, 11:19

Мигачите в калниците определено не са фейсови, но пък бъбреци и броня са :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от TheRetard » 03 Мар 2016, 15:05

Може ли да ми покажете по 1,2 снимки от фейса и преди нея.

Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 04 Мар 2016, 12:59

първата е преди, втората след ( разликата е в бъбреците)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от TheRetard » 04 Мар 2016, 13:02

acidburn-525tds написа:първата е преди, втората след ( разликата е в бъбреците)

Благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 05 Мар 2016, 17:36

Здравейте, имам проблем с обезвъздушаването на колата, двигател М50Б20. Онзи ден изолирах подгрева на дросела и от тогава й стана нещо. Проблема го забелязах, след като покарах и спрях. Отворих капака, колата беше загряла на средата, отворих капачката и изхвърли известно количество антифриз. След това последва познатата процедура. Колата с муцуната нагоре, отвих пробката, а оттам само въздух. Изчаках я да изстине. Долях, напълни горния маркуч на радиатора съответно от пробката излезе антифриз. Запалих, пуснах парното и зачаках. Отвори си термостата и започнах да наливам и да следя кога ще спре да вади мехурчета, отне доста време и вода, но стана. Затворих капачката, после пробката и подкарах. Парно-6, загряване няма. Покарах си я стабилно спрях, отворих капачката и пак повърна. За пореден път обезвъздуших, долях и снощи всичко си беше ОК докато при прибирането ми към вкъщи, парното изчезна съвсем. Ни на оборот ни на място. Колата не загрява колкото и да я юркам и си мисля, че има въздух отново, защото като отворя пробката сякаш засмуква оттам. Ако отворя капачката и после пробката, нивото на антифриза се покачва в казанчето, някакви идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 05 Мар 2016, 18:48

На м52б28 някой бесен аграр не е уцелил водната помпа с чука и е пукнал водната магистрала на капака на ангренажната верига.
Вече се сдобих със здрав капак, даже сега се кисне в малко химия- да се види малко алуминия по него.
Въпроса е как се сменя най-лесно той?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 06 Мар 2016, 0:43

denises26 написа:Здравейте, имам проблем с обезвъздушаването на колата, двигател М50Б20. Онзи ден изолирах подгрева на дросела и от тогава й стана нещо. Проблема го забелязах, след като покарах и спрях. Отворих капака, колата беше загряла на средата, отворих капачката и изхвърли известно количество антифриз. След това последва познатата процедура. Колата с муцуната нагоре, отвих пробката, а оттам само въздух. Изчаках я да изстине. Долях, напълни горния маркуч на радиатора съответно от пробката излезе антифриз. Запалих, пуснах парното и зачаках. Отвори си термостата и започнах да наливам и да следя кога ще спре да вади мехурчета, отне доста време и вода, но стана. Затворих капачката, после пробката и подкарах. Парно-6, загряване няма. Покарах си я стабилно спрях, отворих капачката и пак повърна. За пореден път обезвъздуших, долях и снощи всичко си беше ОК докато при прибирането ми към вкъщи, парното изчезна съвсем. Ни на оборот ни на място. Колата не загрява колкото и да я юркам и си мисля, че има въздух отново, защото като отворя пробката сякаш засмуква оттам. Ако отворя капачката и после пробката, нивото на антифриза се покачва в казанчето, някакви идеи?

Не разбрах точно. Притеснява те, че на загряла кола като отвориш капачката изхвърля вода?
Бая ядове брах по охладителната система и я разучих доста. Според мен си е нормално да изтече когато отвориш капачката,все пак има налягане в системата и не случайно пише на капачката да не се отваря на загрял мотор, пък и като загасиш колата няма кой да върти водата и налягането се покачва още повече. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 06 Мар 2016, 10:30

k.milanov написа:
denises26 написа:Здравейте, имам проблем с обезвъздушаването на колата, двигател М50Б20. Онзи ден изолирах подгрева на дросела и от тогава й стана нещо. Проблема го забелязах, след като покарах и спрях. Отворих капака, колата беше загряла на средата, отворих капачката и изхвърли известно количество антифриз. След това последва познатата процедура. Колата с муцуната нагоре, отвих пробката, а оттам само въздух. Изчаках я да изстине. Долях, напълни горния маркуч на радиатора съответно от пробката излезе антифриз. Запалих, пуснах парното и зачаках. Отвори си термостата и започнах да наливам и да следя кога ще спре да вади мехурчета, отне доста време и вода, но стана. Затворих капачката, после пробката и подкарах. Парно-6, загряване няма. Покарах си я стабилно спрях, отворих капачката и пак повърна. За пореден път обезвъздуших, долях и снощи всичко си беше ОК докато при прибирането ми към вкъщи, парното изчезна съвсем. Ни на оборот ни на място. Колата не загрява колкото и да я юркам и си мисля, че има въздух отново, защото като отворя пробката сякаш засмуква оттам. Ако отворя капачката и после пробката, нивото на антифриза се покачва в казанчето, някакви идеи?

Не разбрах точно. Притеснява те, че на загряла кола като отвориш капачката изхвърля вода?
Бая ядове брах по охладителната система и я разучих доста. Според мен си е нормално да изтече когато отвориш капачката,все пак има налягане в системата и не случайно пише на капачката да не се отваря на загрял мотор, пък и като загасиш колата няма кой да върти водата и налягането се покачва още повече. :yes:

140% . Проблема вероятно е в капачката.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 06 Мар 2016, 13:05

На кой пинове на диагностичната букса трябва да се постави мост и колко време да се задържи, за да махна часовника и надписа inspection от таблото?
За маслото ми е ясно, ама това как да го изчистя :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: E36

Мнение от stekata » 06 Мар 2016, 16:18

Здравейте пичове.Преди няколко месеца ми сложиха angel eyes на колата и днес забелязох че 2 са спрели да светят,къде да търся проблема ? или направо да ходя при човека който ми ги е сложил че с тоци жици и подобни съм много скаран :D Меджу другото и не само angel eyes-a изгоряха , през ден си гори по някоя лампа,незнам остана ли лампичка да не съм сменил ... :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E36