ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
И от мен честита Коледа и весело посрещане на Новата година, и един бърз въпрос в съответствие на зимната обстановка - дали компакт 10/1994 г. има подгряване на огледалата?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Vasko_G написа:И от мен честита Коледа и весело посрещане на Новата година, и един бърз въпрос в съответствие на зимната обстановка - дали компакт 10/1994 г. има подгряване на огледалата?
Кога е заскрежена колата и като запалиш не се ли разтопяват огледалата от скрежта...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Кой командва загряването на отгледалата?
Мен само лявото ми е ел, дясното май е сменявано и не работи нито настройка нито подгряване.
Когато сложа бушона отговорен за загряване и настройка на огледалата подгрева работи винаги без да спира когато работи колата и за това тоя бушон го махам след зимата
но пък с махането му ми спира и ел настройката на огледалото..... 
Мен само лявото ми е ел, дясното май е сменявано и не работи нито настройка нито подгряване.
Когато сложа бушона отговорен за загряване и настройка на огледалата подгрева работи винаги без да спира когато работи колата и за това тоя бушон го махам след зимата

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
И го махаш защото...? Греят си постоянно, така са проектирани от инженерите в завода и щом вече на 15+ годишните ни коли продължават да работят, значи не е нещо глупаво или грешка...
Провери как са буксите във дясната врата, както и в гофрето между вратата и колонката. Всички автомобили напуснали заводите на БМВ фабрично излизат с две ел.огледала.
Провери как са буксите във дясната врата, както и в гофрето между вратата и колонката. Всички автомобили напуснали заводите на БМВ фабрично излизат с две ел.огледала.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Откачам, го защото не мисля, че е адекватно да работи по цяла година и предполагах, че има някакъв датчик, който не знам къде е и е заминал 

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
vladi_a_i написа:Vasko_G написа:Кога е заскрежена колата и като запалиш не се ли разтопяват огледалата от скрежта...
Не се размразяват и понеже чета, че подгряването се включва автоматично, няма копче. Затова питам дали компакта има подгряване, да не разкоствам огледалата напразно, в случай, че няма. Иначе огледалата са електрически, ако това има значение.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
k.milanov написа:Откачам, го защото не мисля, че е адекватно да работи по цяла година и предполагах, че има някакъв датчик, който не знам къде е и е заминал
Ако искаш да не ти греят постоянно,свържи ги с копчето за подгрев на задното стъкло,така ще работят само когато включиш подгрева на задното стъкло.
Аз нямах огледала с подгрев,купих си само стъкла и ги вързах към задния прозорец.

Онзи ден, докато слагах халогенките една по една, тествах дали работи едната - халогенките работеха. Като монтирах другата (била е без букса й я вързах директно) и тръгвам да пускам халогенките - нито една не свети, на таблото също не ми показва, че халогенките не са пуснати, а преди това си показваше (работеше)? Изгоряла бушон или?
- stekata
- Потребител
-
- Кара: E36
здравейте група, когато се опитам да вкарам 5та скорост някакси всякаш нещо не позволява,когато напъна лоста здраво ама наистина здраво надясно все едно отпушва и всичко е наред за известно време и след няколко дена същата работа , някой може ли да ми каже къде да търся проблема .. > колата е E36 318is
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Качи колата на канал и огледай лостовия механизъм.
п.п. За много години колеги!
п.п. За много години колеги!

- kolev5833
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW E36 Coupe/ BMW E91
Здравейте колеги, имам един проблем с моето Е36 купе 1.6 96 с верига. Когато колата не е загряла работи добре, но загрее ли губи ниските обороти и не може да се изфорсира повече от 4500 е все едно влиза в прекъсвач, направо се усеща как се мъчи. Сменил съм бобина с кабели и свещи, всички филтри и масло, пробвах с дебитомер от колата на приятел. но проблема си остава, катализатор нямам. колата се кара на бензин.
Ще съм много благодарен някой да каже от къде може да е проблема.
Ще съм много благодарен някой да каже от къде може да е проблема.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Температурен датчик? Диагностика правихте ли ,вместо да сменяш части на посоки?

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Колко са радиаторите на 2.5 тдс (маслен,воден, климатик и интеркулер) и как точно са подредени на двигателя?
Честита Нова Година!
Честита Нова Година!
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Знам, че "люлката" която обтяга пистовия ремък на тдс-а е консуматив и трябва да се сменя май на около 100 000км (моята днес замина), въпроса ми е дали и оста върху която се поставя се сменя заедно с нея и има ли някакви тънкости при демонтажа на въпросната ос - гнп-то държи ли се за тази ос по някакъв начин или да развивам смело и безотговорно? 

Колеги след смяна на двигател ми изчезна парното преди беше перфектно, а сега едва във високите се усеща леко. Сменик клапата и същата работа, може ли да се дължи на обезвъздушаването?