ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
HowDouWantit написа:Диф 4.45 няма ,както и 3.93 ,има 4.44 който се монтира само на автомати ,3.91 е другия диф ,а тва как ще е най-добре зависи от стила на каране и състояние на мотора
А аз искам да попитам ,може ли да се направи ИС без значение М42 или М44 във блок от М43 ,идеята е да си запазя номера на мотора ,понеже сутринта мотора преклопа най-нагло
В блок на М43 може да наредиш М42, но в такъв от М44 не става поради причината, че буталата там вече са 85 мм. други съществено разлики няма, освен, че при 44-ката датчик колянов вал е отзад в блока, но това не е проблем като цяло.
only rear wheel drive
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Привет! Някой знае ли къде мога да намеря такива цокли за H1 ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
michev написа:HowDouWantit написа:А аз искам да попитам ,може ли да се направи ИС без значение М42 или М44 във блок от М43 ,идеята е да си запазя номера на мотора ,понеже сутринта мотора преклопа най-нагло
В блок на М43 може да наредиш М42, но в такъв от М44 не става поради причината, че буталата там вече са 85 мм. други съществено разлики няма, освен, че при 44-ката датчик колянов вал е отзад в блока, но това не е проблем като цяло.
Благодаря ,потвърди ми се информацията
А ето и причината мотора ми да почне да клопа ,смятам ,че лесно може да се възстанови ,но вече съм накупил половин мотор и ще се хвърлям в джаза

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Колеги ,преди в някоя от силовите теми имаше постната табличка с различни БМВ бутала и всички техни размери ,някой сеща ли се? И ако да моля споделете я тук или на Л.С.
едит: намерих си вече буталца от ИС така ,че няма значение..
едит: намерих си вече буталца от ИС така ,че няма значение..

Да се включа и аз с един въпрос - колата е Е36, купе 96-та година, двигател 2,8.
При работа на място ако отворя една от вратите и след това я затворя оборотите на двигателя падат за миг и след това пак се вдигат до нормалните
При работа на място ако отворя една от вратите и след това я затворя оборотите на двигателя падат за миг и след това пак се вдигат до нормалните

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
- Мечтае да кара: кара ги вече
Колеги помогнете и на мен за следното: е36 328 ,акумулатор чисто нов варта няма грижи ток си има, от днес колата ту пали ту не пали, но като кажа не пали даже не върти стартера няма го тоя звук цък да се чува но ток си има таблото свети светлините не намалят. Може ли стартера да е заминал , проверих бушоните всичко е ок. Мерси предварително.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Имаше тема но не я намирам, ако някой я има да я даде да постна и там.
Питането е следното. Имам вече доста време китайска аларма, която е с дистанциооно ключ тип ромбовидния за е46. Доволен съм си като изключим, че понякога през нощта писка за нищо, но е рядко.
Алармата има "екстрата" да мигат аварийните при отворени врати. Варианта да изолирам кабела от модула на алармата за аварийните не е добър, защото така просто ще ги отстраня и няма да работят когато се задейства или пък при отключване/заключване.
Сега ме осени една идея.
От алармата излиза кабел към сирената. Той подава два пъти къс сигнал при отключване, един къс сигнал при заключване и при свирене продължителен сигнал за няколко секунди. АКО вържа мигачите на тоя кабел, а не на излизащия от алармата? Няма ли да елимирам това мигане при отваряне на врата?
-----------------------
Ииии някой знае ли какъв е диаметъра на air flow maf sensor-a на м44б19, обмислям едни магарии по интейка ?
Питането е следното. Имам вече доста време китайска аларма, която е с дистанциооно ключ тип ромбовидния за е46. Доволен съм си като изключим, че понякога през нощта писка за нищо, но е рядко.
Алармата има "екстрата" да мигат аварийните при отворени врати. Варианта да изолирам кабела от модула на алармата за аварийните не е добър, защото така просто ще ги отстраня и няма да работят когато се задейства или пък при отключване/заключване.
Сега ме осени една идея.
От алармата излиза кабел към сирената. Той подава два пъти къс сигнал при отключване, един къс сигнал при заключване и при свирене продължителен сигнал за няколко секунди. АКО вържа мигачите на тоя кабел, а не на излизащия от алармата? Няма ли да елимирам това мигане при отваряне на врата?

-----------------------
Ииии някой знае ли какъв е диаметъра на air flow maf sensor-a на м44б19, обмислям едни магарии по интейка ?
Аз направо го отрязах това, че ми беше писнало
Това, че не мига при заключване/отключване не ми е проблем... Има само един проблем който си е кофти работа... а именно като отключиш колата и ако не дадеш на контакт до някви секунди (30мисля) и се заключва пак
Преди се заключваше сама ако не отворя врата до 30сек, а сега е докато не дам на контакт, което си е малко неудобно при всяко отключване да даваш на контакт и после да правиш каквото ти трябва 

..Bayerische Motoren Werke..

- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
Здравейте колеги, имам проблем с Business RDS. След няколко въвеждания на грешен код, заби на WAITING и не се оправя и след сваляне на акумулатара. Сега знам вече кода, но не знам как да оправя забиването. Трябва да го оставя 1 час на контакт ли? Това ли е блокирането след въвеждане на грешни кодове или моето просто е сдало багажа на WAITING.
- kokok0
- младши ентусиаст
-
Никой ли не е виждал такова животно ?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
kokok0 написа:Привет! Някой знае ли къде мога да намеря такива цокли за H1 ?
айде вземете вече да се научите да ползвате гугъл за тея въпроси

3.30 парчето ,тематично

Някой да знае размера на M3 Motorsport реплика джантите? Трябва ми за 15ки
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
уплатненията на вратите на е36 купе (гумените по купето) вътрешната им част която е като "плат" ако се сменят самите уплатнения отделя ли се от гумената ? и после се залепя за новото гумено уплатнение ли? бая време се чудих и само това ми дойде на акъла, че би трябвало да се разделя уплатнението на 2 части, гумената и тая от "плат" която е от към салона и е декоративна
- kokok0
- младши ентусиаст
-
HowDouWantit написа:kokok0 написа:Привет! Някой знае ли къде мога да намеря такива цокли за H1 ?
айде вземете вече да се научите да ползвате гугъл за тея въпроси
3.30 парчето ,тематично
Като не си подготвен, що се излагаш! Айде погледни отново моята снимка и пробвай пак с гугъла! Ако откриеш нещо - ще се радвам !
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Колеги на е36 купе м52 ,имам сълзене на антифриз върху скоростите ,а над тях там доколкото знам е канала за отвеждане на конденз на климатика ? От къде идва този антифриз според вас ? Радиатор на парно ? Други възможни варианти ?