ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги стартера при ръчната ск.кутия и при автоматичната еднакъв ли е?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Гредичките за скоростния лост за ръчна кутия на 2.5тдс/2.8 и на другите 316-325 еднакви ли са или са различни? Гредичката на която се слага самият лост.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Имаш предвид шифтъра?
До колкото знам са взаимно заменяеми като от 2,5тдс идва по къс хода и го слагат един вид като шорт шифтър
Преди време бях чел и мислех да слагам на is-ката защото точно от въпросния мотор се скасявал хода.
До колкото знам са взаимно заменяеми като от 2,5тдс идва по къс хода и го слагат един вид като шорт шифтър

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Момчета, бърз въпрос. Как се свалят стоповете на компакт? Търсих някаква схема в Гуглето, ама нищо не намерих.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
randity написа:Момчета, бърз въпрос. Как се свалят стоповете на компакт? Търсих някаква схема в Гуглето, ама нищо не намерих.
Отваряш багажника/капака/ и от двете страни на двата стопове имаш едни врътки,като свалиш цялата основа с крушките остават по 4ри гайки за отвиване и стоповете падат...а да не ти паднат ги подпираш отвън челно

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
vladi_a_i написа:randity написа:Момчета, бърз въпрос. Как се свалят стоповете на компакт? Търсих някаква схема в Гуглето, ама нищо не намерих.
Отваряш багажника/капака/ и от двете страни на двата стопове имаш едни врътки,като свалиш цялата основа с крушките остават по 4ри гайки за отвиване и стоповете падат...а да не ти паднат ги подпираш отвън челно
Питах, без да съм погледнал, наистина е адски лесно, а пък така бяха слепнали, че едвам ги отлепих, какво остава да паднат сами

Между другото няма задни светлини и парктроника не работи.. дали е от датчика за задна или?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
randity написа:vladi_a_i написа:randity написа:Момчета, бърз въпрос. Как се свалят стоповете на компакт? Търсих някаква схема в Гуглето, ама нищо не намерих.
Питах, без да съм погледнал, наистина е адски лесно, а пък така бяха слепнали, че едвам ги отлепих, какво остава да паднат сами![]()
Между другото няма задни светлини и парктроника не работи.. дали е от датчика за задна или?
Провери първо бушона дали е здрав, крушката в стопа дали е здрава и чак тогава провери датчика на скоростната кутия.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
От завода 328 с какъв минимален размер джанти излиза - 15-ки или 16-ки?
- host
- старши ентусиаст
-
- rhase
- младши ентусиаст
-
raptorxbg написа:От завода 328 с какъв минимален размер джанти излиза - 15-ки или 16-ки?
15-ки с 205/60
Това пише на табелката на шофьорската врата

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
rhase написа:raptorxbg написа:От завода 328 с какъв минимален размер джанти излиза - 15-ки или 16-ки?
15-ки с 205/60
Това пише на табелката на шофьорската врата
Да , така е .
Незнам защо някой ме излъга и ми внуши , че минимума е 16 , та бях тръгнал да си търся патерица 16ка.
В такъв случай мисля че няма проблем да се монтира 15 цолова патерица за някой спешен случай ??

- host
- старши ентусиаст
-
Да, с гума 205/60/15 или често срещания 195/65/15
Вероятно твоя човек си мисли за садени спирачки от е46 3.0i... Е тогава не пасва 15ка. Но със сток спирачки няма проблем.
Вероятно твоя човек си мисли за садени спирачки от е46 3.0i... Е тогава не пасва 15ка. Но със сток спирачки няма проблем.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Колеги някой да е купувал плъзгачи за верига за м42? Интересува ме от къде?

Здравейте колеги,
искам да сложа джанти стил 5, 15" 5Х120 ет20 от Е34 на Е36комби. Интересува ме дали ще опира някъде, защото колата е с бирени капачки сега стил 13 а те са ет47. с ет20 джантата излиза 2-3санта по навън. Дали има място до веждата?
искам да сложа джанти стил 5, 15" 5Х120 ет20 от Е34 на Е36комби. Интересува ме дали ще опира някъде, защото колата е с бирени капачки сега стил 13 а те са ет47. с ет20 джантата излиза 2-3санта по навън. Дали има място до веждата?
- rhase
- младши ентусиаст
-
boskobg написа:Здравейте колеги,
195/65/15 няма проблем и с 60/40 окачване. Ако закача, оправяш си малко наклоните и караш