ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: bmw E36

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от bertaenda » 28 Окт 2015, 17:55

wan0s написа:
bertaenda написа:Здравейте отново колеги и мили приятели! Вече мога да кажа, че и аз съм собственик на тези прекрасни автомобили. Моя е BMW E36 320i много добра машина. Само че наскоро след като я взех забелязах един проблем, но не съм достатъчно компетентен, за да съм сигурен дали проблема е в това което си мисля, та така де нека споделя това с вас. Идеята е, че когато запаля двигателя и се опитам да включа на скорост, успявам само, че колата се помръдва леко напред и тогава успявам да включа на 1-ва, а забелязах, че на задна, ако преди това не включа на първа изобщо немога да включа. Имам съмнение, че това може би е съединителя, но не съм сигурен, ако някои от вас има някаква идея, ще ви бъда много благодарен! Мерси предварително да сте живи и здрави :) :) :)

Аз преди да включа първа, дърпам на втора и тогава включвам първа, не че нещо - просто навик :mrgreen:. Пробвай и ти така, ако ли не въобще натискаш ли хубаво съединителя, понеже на мен на вектрата ми беше така, защото не натисках хубаво съединителя (обикновено стелките ми отиваха към педалите, за това и не натисках хубаво съединителя).

Да натискам съединителя до долу и пак така. :( Предполагам, че се е износил или проблема е някъде другаде... :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 28 Окт 2015, 17:57

k.milanov написа:Ей врътнахме часовниците и пак забравих как се сверяваше малкия борд. Питането е каква комбинация се задържаше?
Обръщам се и към колегата ogata, който предния път качи тука една картинка/схема на борда и кои две копчета се задържат, но не мога да я намеря в темата.
Варианта за разкачане на акумулатора не ме влече, че после пак трябва да настройвам плеъра и станции и всичко, а това ми е много досадно :mrgreen:

:yes:

Заснемане.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 28 Окт 2015, 18:08

имам амортисьор от 4 цилиндъра, става ли да го сложа на 6 цилиндрово със 6 цилиндровата пружина или трябва и амортисьора и пружината да са от 6 цилиндъра ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 28 Окт 2015, 22:40

Колеги какво ще кажете за 2.8 на метан? Струва ли си?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Окт 2015, 9:21

bertaenda написа:Здравейте отново колеги и мили приятели! Вече мога да кажа, че и аз съм собственик на тези прекрасни автомобили. Моя е BMW E36 320i много добра машина. Само че наскоро след като я взех забелязах един проблем, но не съм достатъчно компетентен, за да съм сигурен дали проблема е в това което си мисля, та така де нека споделя това с вас. Идеята е, че когато запаля двигателя и се опитам да включа на скорост, успявам само, че колата се помръдва леко напред и тогава успявам да включа на 1-ва, а забелязах, че на задна, ако преди това не включа на първа изобщо немога да включа. Имам съмнение, че това може би е съединителя, но не съм сигурен, ако някои от вас има някаква идея, ще ви бъда много благодарен! Мерси предварително да сте живи и здрави :) :) :)

При мен се получи това като смених феродов диск без притискател. Като смених и него се оправи.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 29 Окт 2015, 17:56

Колеги имам един проблем
Пръскалките за предното стъкло не пръскат. При дърпане на лоста един път се чува моторчето че работи , но течност не идва. При следващите 10 опита не се чува да работи следователно и не пръска.
Кое да прегледам първо ? Моторчето къде се намира ??
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 29 Окт 2015, 19:18

На казанчето.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 29 Окт 2015, 23:19

Водата която минава през помпичката, охлажда моторчето и.
Ако цъкаш помпата без да имаш течност, след 10тия път пиши я тая помпа бегала ;)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Окт 2015, 10:28

A ако не бачка индикацията за ниско ниво на течност за чистачки пак към моторчето ли е проблема или е отделно тоя "сензор"?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 30 Окт 2015, 19:05

host написа:A ако не бачка индикацията за ниско ниво на течност за чистачки пак към моторчето ли е проблема или е отделно тоя "сензор"?

Сензора е проблемен.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Окт 2015, 21:51

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 30 Окт 2015, 22:14

мхм
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 31 Окт 2015, 16:22

Съединителя ми се струва малко по - твърд / тежък/ отколкото е бил преди. Смених го с нов преди да кажем около 5-6000 км. Преди смяната беше доста твърд, след смяната стана нормален, сега пак ми се струва леко твърд. Знам че има някаква помпа, която чувам леко да вие когато не е натиснат и като натисна педала спира да вие. Възможно ли е да е от нея, защото не мисля, че ще хвърлям съединител на 5000км :smoke: :mrgreen: Как се процедира с въпросната помпа?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Мнение от Emilow » 01 Ное 2015, 0:48

k.milanov написа:Съединителя ми се струва малко по - твърд / тежък/ отколкото е бил преди. Смених го с нов преди да кажем около 5-6000 км. Преди смяната беше доста твърд, след смяната стана нормален, сега пак ми се струва леко твърд. Знам че има някаква помпа, която чувам леко да вие когато не е натиснат и като натисна педала спира да вие. Възможно ли е да е от нея, защото не мисля, че ще хвърлям съединител на 5000км :smoke: :mrgreen: Как се процедира с въпросната помпа?

По описанието ти не ти вие помпа, ами скоростната кутия :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 01 Ное 2015, 11:15

На празен ход? :shock: Като карам не се чува да вие от нея? :dunno: И нямам някакви странности, предавките си влизат както трябва и всичко си изглежда наред :oops:

ПредишнаСледваща

Назад към E36