ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от chucky » 23 Окт 2015, 23:10

Предния капак на купе на коли преди и след фейса еднакъв ли е ?

Потребител
Аватар

Мнение от Mystikall » 24 Окт 2015, 12:16

Здравейте и от мен.. Купих си bmw e36 318ti 97 година радиатора беше скупан купих нов е го сложих та... Четох много теми за обезвъздушаване всичко пробвах но сякаш не става
При мен се получи следното
Отворих врътката която е за обезвъздушаване
Отворих капачка за долинаве на антифриз
Почнах да сипвам вода
След време от кробката почна да състави въдух
Даже и до да да излиза
Запазих колата
Започнаха да излизат мехурчета от кробката
После само вода (затворил съм капачката за доливане)
И затегнах всичко
Парно всичко работи
След като мина около 50км водата в раширителния съд е най долу и парно няма...
Слагам вода на следния ден и всичко е наред...
Карам отново и пак същото
Вече така от около 2 седмици
Не знам къде е проблема
Колата е с климатик акп е важно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Окт 2015, 22:35

Ми явно имаш теч.

Обезвъздушаването става по следният начин, сипваш антифриз изчакваш да падне нивото, пак сипваш така докато спре да поема - може да отнеме около 15-20 минути, отваряш пробката, палиш колата, оставяш я да работи на място докато излезе от синята зона, пускаш парното (трябва вече да има слабо) на макс - не макс вентилатор, а макс температура. Подаваш 2к оборота. През пробката трябва да излиза течност с балончета (ако излиза само пара, значи си почнал да даваш газ твърде рано и не е отворил термостата - гасиш, чакаш да изстине и отново) чакаш докато не почне да излиза чиста течност. Готов си.

Изправна и обезвъздушена система няма загуби на течност.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Мнение от aliays » 25 Окт 2015, 9:04

Колега Мистикъл, имай предвид, че колата събира около 7 литра вода...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325TDS

Мнение от wan0s » 25 Окт 2015, 20:25

Имам въпрос, относно подготвянето на зимните гуми. В момента съм с предни 205/60/R15, задни 205/65/R15 (така съм я взел). И искам да си остане със същият размер, само че зимни, но когато калкулирам гумите в интернет, ми изписва това за размер 205/60:
Стар диаметър: 648 mm
Нов диаметър: 627 mm
Разлика в диаметрите на двете гуми: -20 - несъвместими
Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 103 км/ч

На реда за старите гуми въвеждам:
205/65
на новия:
205/60
и тогава ми изписва това, направих го, просто за да видя каква ще бъде разликата. Проблем ли ще е, ако са несъвместими?
Изображение
Изображение - Signup and earn! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Окт 2015, 13:18

При по-старите коли не е голяма драма откъм електроника, но все пак не е препоръчително да караш с толкова различни гуми. Това, че са набутали каквито имат, за да ти я продадат, не значи, че е правилно. Във форума сме изписали цели романи по тази тема.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Окт 2015, 13:25

Leon написа:При по-старите коли не е голяма драма откъм електроника, но все пак не е препоръчително да караш с толкова различни гуми. Това, че са набутали каквито имат, за да ти я продадат, не значи, че е правилно. Във форума сме изписали цели романи по тази тема.

не си спомням точно размерите, ама по едно време имаше драма с ASC-то и блокира колата над 20-30 км/ч, ако гумите са МНОГО различни и не е изключено, което НЕ важи за горното мнение

такива гуми са допустимо различни и не би трябвало да има проблем, освен ако не усещаш колата нестабилна :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wan0s » 26 Окт 2015, 18:15

Именно това е. Днес не си спомням в кой сайт се рових, мисля, че правех справка на VIN-а и някъде там май ми беше изписало за оптималните размери за е36-цата. Това беше всичко, което исках да знам. А, само още един въпрос - дайте някой добър калкулатор, който ползвате вие, че не с всички мога да се справя в нета.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Окт 2015, 21:48

То оптималните размери ти ги пише като си отвориш вратата на панела :)

Потребител
Аватар

Мнение от Mystikall » 27 Окт 2015, 17:28

ogata написа:
Mystikall написа:Здравейте и от мен.. Купих си bmw e36 318ti 97 година радиатора беше скупан купих нов е го сложих та... Четох много теми за обезвъздушаване всичко пробвах но сякаш не става
При мен се получи следното
Отворих врътката която е за обезвъздушаване
Отворих капачка за долинаве на антифриз
Почнах да сипвам вода
След време от кробката почна да състави въдух
Даже и до да да излиза
Запазих колата
Започнаха да излизат мехурчета от кробката
После само вода (затворил съм капачката за доливане)
И затегнах всичко
Парно всичко работи
След като мина около 50км водата в раширителния съд е най долу и парно няма...
Слагам вода на следния ден и всичко е наред...
Карам отново и пак същото
Вече така от около 2 седмици
Не знам къде е проблема
Колата е с климатик акп е важно
Ми явно имаш теч.

Обезвъздушаването става по следният начин, сипваш антифриз изчакваш да падне нивото, пак сипваш така докато спре да поема - може да отнеме около 15-20 минути, отваряш пробката, палиш колата, оставяш я да работи на място докато излезе от синята зона, пускаш парното (трябва вече да има слабо) на макс - не макс вентилатор, а макс температура. Подаваш 2к оборота. През пробката трябва да излиза течност с балончета (ако излиза само пара, значи си почнал да даваш газ твърде рано и не е отворил термостата - гасиш, чакаш да изстине и отново) чакаш докато не почне да излиза чиста течност. Готов си.

Изправна и обезвъздушена система няма загуби на течност.

Здрасти отново,
Вчера до като чакам в задръствания и.. По едно време нещо гръмна като слязох да видя-радиатора и разширителния съд са се разделили на две.
Сега пак ще купувам радиатор...
М@мка му правя всичко както трябва и нищо не се получава.
В Германия съм ако бях в България до сега да съм в сервиза.
Моля някакви идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wan0s » 27 Окт 2015, 19:34

Все забравям да попитам... защо, когато падна в някоя дупка или пък има лека неравност по пътя и "чукне" по-сериозно, задницата леко носи на страни. Казали са ми за тампон на стабилизиращата, но не съм сигурен, а след няколко дена ще водя колата в сервиз и искам да пооправя някои нещица и това да е едно от нещата.
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: bmw E36

Мнение от bertaenda » 27 Окт 2015, 20:19

Здравейте отново колеги и мили приятели! Вече мога да кажа, че и аз съм собственик на тези прекрасни автомобили. Моя е BMW E36 320i много добра машина. Само че наскоро след като я взех забелязах един проблем, но не съм достатъчно компетентен, за да съм сигурен дали проблема е в това което си мисля, та така де нека споделя това с вас. Идеята е, че когато запаля двигателя и се опитам да включа на скорост, успявам само, че колата се помръдва леко напред и тогава успявам да включа на 1-ва, а забелязах, че на задна, ако преди това не включа на първа изобщо немога да включа. Имам съмнение, че това може би е съединителя, но не съм сигурен, ако някои от вас има някаква идея, ще ви бъда много благодарен! Мерси предварително да сте живи и здрави :) :) :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 28 Окт 2015, 12:51

Ей врътнахме часовниците и пак забравих как се сверяваше малкия борд. Питането е каква комбинация се задържаше?
Обръщам се и към колегата ogata, който предния път качи тука една картинка/схема на борда и кои две копчета се задържат, но не мога да я намеря в темата.
Варианта за разкачане на акумулатора не ме влече, че после пак трябва да настройвам плеъра и станции и всичко, а това ми е много досадно :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wan0s » 28 Окт 2015, 17:33

bertaenda написа:Здравейте отново колеги и мили приятели! Вече мога да кажа, че и аз съм собственик на тези прекрасни автомобили. Моя е BMW E36 320i много добра машина. Само че наскоро след като я взех забелязах един проблем, но не съм достатъчно компетентен, за да съм сигурен дали проблема е в това което си мисля, та така де нека споделя това с вас. Идеята е, че когато запаля двигателя и се опитам да включа на скорост, успявам само, че колата се помръдва леко напред и тогава успявам да включа на 1-ва, а забелязах, че на задна, ако преди това не включа на първа изобщо немога да включа. Имам съмнение, че това може би е съединителя, но не съм сигурен, ако някои от вас има някаква идея, ще ви бъда много благодарен! Мерси предварително да сте живи и здрави :) :) :)

Аз преди да включа първа, дърпам на втора и тогава включвам първа, не че нещо - просто навик :mrgreen:. Пробвай и ти така, ако ли не въобще натискаш ли хубаво съединителя, понеже на мен на вектрата ми беше така, защото не натисках хубаво съединителя (обикновено стелките ми отиваха към педалите, за това и не натисках хубаво съединителя).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 28 Окт 2015, 17:41

wan0s написа:Все забравям да попитам... защо, когато падна в някоя дупка или пък има лека неравност по пътя и "чукне" по-сериозно, задницата леко носи на страни. Казали са ми за тампон на стабилизиращата, но не съм сигурен, а след няколко дена ще водя колата в сервиз и искам да пооправя някои нещица и това да е едно от нещата.

Тампон на носача (заден в прага) проверете в сервиза. :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36