ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
k.milanov написа:Виждаш бутончето. Пробвай да го натиснеш и да заключиш. Ако стане и няма проблеми, значи ти е изтъркано. С годините отваряне затваряне на вратата, това бутонче се изтърква и не може да се антисне от бравата на врата при затваряне. Вариант или си търсиш нова такава кука с бутон в по добро състояние или някакво временно решение например с дебела свинска опашка, аз така си го бях решил проблема временно инямаше никакви проблеми
Аз го направих като изрязах 2-3 слоя изолирбанд и го залепих само на изтърканото място... вече доста време няма никакви грижи и не се и очертава да има. Според мен е по-добрия варианти, ама който си избереш все става

streetr написа:Здравейте колеги, понеже на намерих отговор точно на моя въпрос да питам тук.Става на въпрос за 318ис като колата достигне нормалната работна температура,стрелката на градусите на водата пада до началото и след секунди пак се връща на средата, на какво може да се дължи това ?
От таблото е, няма страшно

..Bayerische Motoren Werke..

- Flymen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530D 231hP
burnou7 написа:burnou7 написа:https://www.youtube.com/watch?v=5cJlMX5D-38
Колеги,имам същия проблем с паленето.
Чува се абсолютно същия звук и мотора изобщо не върти и когато(ако) реши хоп завъррта и пали.
До сега не съм имал никакви проблеми стана изведнъж.
Свалих стартера,майстор го рециклира (бендикс и 2 втулки,другото каза,че е добре) и пак същата работа.Дали си е оставил ръцете или друго може да прави мизерия
edit ето какво точно се случва
https://youtu.be/fpPOcO6f798?t=226
само така върти,но никакво ъзхвърляне на бендикса,а при майстора скачаше като луд
Минах го тоя филм-нов бендикс,рециклиране на стартера ,обръщаха ми венеца на маховика и пак отърваше.Взех стартер от друга кола и работата заспа .
streetr написа:Здравейте колеги, понеже на намерих отговор точно на моя въпрос да питам тук.Става на въпрос за 318ис като колата достигне нормалната работна температура,стрелката на градусите на водата пада до началото и след секунди пак се връща на средата, на какво може да се дължи това ?
От таблото е, няма страшно

Да,забравих че и по същото време изчезнаха цифрите на изминатите километри, предполагам жичкаджия би могъл да оправи проблема ?
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
burnou7 написа:burnou7 написа:https://www.youtube.com/watch?v=5cJlMX5D-38
Колеги,имам същия проблем с паленето.
Чува се абсолютно същия звук и мотора изобщо не върти и когато(ако) реши хоп завъррта и пали.
До сега не съм имал никакви проблеми стана изведнъж.
Свалих стартера,майстор го рециклира (бендикс и 2 втулки,другото каза,че е добре) и пак същата работа.Дали си е оставил ръцете или друго може да прави мизерия
edit ето какво точно се случва
https://youtu.be/fpPOcO6f798?t=226
само така върти,но никакво ъзхвърляне на бендикса,а при майстора скачаше като луд
Забравил съм някой кабел да закача

здравейте, от скоро забелязвам следните неща при мето е 36:
когато на мясно натискам спирачката бързо, се чува сякаш помпам надуваема помпа, сякаш издиша въздух?!?!
и другото нещо е когато спирам но от малко по висока скорост, от време на време се чува някакво
стъргане,но не на метал а, като че ли някоя пластмаса някъде опира, но реално нищо не пира??
Моля за мнения, какво и къде да потърся!
Благодаря !
когато на мясно натискам спирачката бързо, се чува сякаш помпам надуваема помпа, сякаш издиша въздух?!?!
и другото нещо е когато спирам но от малко по висока скорост, от време на време се чува някакво
стъргане,но не на метал а, като че ли някоя пластмаса някъде опира, но реално нищо не пира??
Моля за мнения, какво и къде да потърся!
Благодаря !
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Здравейте , всмукателен колектор от м52ту/м54 съвпадат ли дупките на болтовете на главата, мисълта ми е да сложа на м52 единичен ванос всмукателен колектор от м54 

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Войводата написа:Здравейте , всмукателен колектор от м52ту/м54 съвпадат ли дупките на болтовете на главата, мисълта ми е да сложа на м52 единичен ванос всмукателен колектор от м54
съвпада, ама ще си имаш бая заигравки
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
EnimEn написа:Войводата написа:Здравейте , всмукателен колектор от м52ту/м54 съвпадат ли дупките на болтовете на главата, мисълта ми е да сложа на м52 единичен ванос всмукателен колектор от м54
съвпада, ама ще си имаш бая заигравки
Съвпада дръжки.
Ако беше така всяко м52ту щеше да е с 2.5цов колектор от м50

Ако не може да помагате, поне не заблуждавайте хората.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
някой има ли идея как се сменя пиропатрона на акумулатора?
Колеги до колко мм по-ниски пружини могат се сложат на обикновен амортисьор? Преди и задни?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
всички разправят до 40мм 

k.milanov написа:всички разправят до 40мм
Предни и задни ли?
- killvanrea
- Потребител
-
- Кара: Е36 318IS Turbo
Здравейте колеги,
днес си човърках разни кабели по мотора и забелязах че над термостата е омаслено поизтрих с един парцал и неприятна изненада. Единият болт се върти свободно(прикачам снимка, болта който е обграден в червено). Пробвах да го завия не стана не захапва никъде, извадих го и по резбата му беше останал метал от гайката(дупката) в която се завива. Двигателя никога не е разглабян, нито съм отвивал или завивал тези болтове. Въпросите са:
Какво държи този болт?
Какви са вариантите за ремонт, евентуално стругар да направи на място нова резба и нов болт ?
Поздрави !
днес си човърках разни кабели по мотора и забелязах че над термостата е омаслено поизтрих с един парцал и неприятна изненада. Единият болт се върти свободно(прикачам снимка, болта който е обграден в червено). Пробвах да го завия не стана не захапва никъде, извадих го и по резбата му беше останал метал от гайката(дупката) в която се завива. Двигателя никога не е разглабян, нито съм отвивал или завивал тези болтове. Въпросите са:
Какво държи този болт?
Какви са вариантите за ремонт, евентуално стругар да направи на място нова резба и нов болт ?
Поздрави !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги тези пружини с колко мм ще свалят в сравнение с обикновените и стават ли за обикновен амортисьор?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Manuel написа:Колеги тези пружини с колко мм ще свалят в сравнение с обикновените и стават ли за обикновен амортисьор?
Не може да се определи колко ще свалят така.