ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги, може ли без да се сваля водната помпа да се разбере дали е метална или пластмасова?
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Колеги, може ли без да се сваля водната помпа да се разбере дали е метална или пластмасова?
Колеги, има ли някой тук който разбира от тея аларми...
Значи изкарвах буксите една по една и естествено се оказа, че аварийните спират да мигат (при отворена врата) след като извадя 2рата букса (която е с най-много кабели...)
та някой има ли идея кой от тези 10 кабелчета трябва да се отреже, че да спрат да мигат при отворена врата 
Значи изкарвах буксите една по една и естествено се оказа, че аварийните спират да мигат (при отворена врата) след като извадя 2рата букса (която е с най-много кабели...)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
..Bayerische Motoren Werke..

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
M-coupe написа:Колеги, има ли някой тук който разбира от тея аларми...
Значи изкарвах буксите една по една и естествено се оказа, че аварийните спират да мигат (при отворена врата) след като извадя 2рата букса (която е с най-много кабели...)та някой има ли идея кой от тези 10 кабелчета трябва да се отреже, че да спрат да мигат при отворена врата
Гледам имаш някакъв палец ,който дава сигнал за отворена врата демек синия кабел ,но не мога да ти гарантирам ,че е той

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
То и на схемата само на синия цвят пише нещо свързано с вратите ама не бях сигурен... Някой ако може да потвърди и да ходя да режа
нали ''3 пъти мери 1 път режи'' 

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Ако е въпросния палец .Лесно можеш да провериш
Намираш го на коя врата е сложен и на отворена врата го натискаш . Ако спрат мигачите значи е от него
Ако не спрат значи си на грешен път .
На всяка врата ли го прави или само на определена ?

Намираш го на коя врата е сложен и на отворена врата го натискаш . Ако спрат мигачите значи е от него

На всяка врата ли го прави или само на определена ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
Само на шофьорската ама не виждам за кой палец ми говориш 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
П-образната скоба която е към купето и където вратата захапва, във нея има бутонче което дава индикация отворено/затворено.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=304266
е36 купе, брави с луфт - лесно и бързо решение
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=304266
е36 купе, брави с луфт - лесно и бързо решение
Палеца за който говорите съм го правил един път вече и няма как проблема да е в него - отчита кога е отворена/затворена вратата... Проблема е че искам като си отворя вратата и да не ми мигат аварийните... Най-вероятно е синият кабел и след малко отивам да го режа пък каквото стане 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Не съм сигурен дали разбрах правилно, но с тази аларма (китайска май като моята) няма как да спрещ мигането на аварийните при отворена врата. Или се лишаваш от аварийните като цяло да се пускат от алармата в случайте:
-отваряне на врата
-включване на алармата да писука
-включване/изключване на самата аларма
Вариант да го спреш само първото няма, понеже спреш ли аварийните от буксата като я извадиш губиш всичките по-горе посочени неща. Другия вариант е да изрежеш кабела който е за вратите, но пък тогава ако някой ти отвори врата докато е пусната алармата
няма да се включи самата аларма.
Решение: примиряваш се с това, че ти мигат по 4 пъти аварийните при отваряне
Решение 2: купуваш си читава скъпа аларма или оргЕнална и си ти
Аз съм с таква китайска аларма паоло май беше (среща се под всякакви наименования) като дистанционното е в кутийка като ромбоидния ключ на е46. Изрязах си заготовката по моя ключ и преместих чипа от втория ми ключ.
-отваряне на врата
-включване на алармата да писука
-включване/изключване на самата аларма
Вариант да го спреш само първото няма, понеже спреш ли аварийните от буксата като я извадиш губиш всичките по-горе посочени неща. Другия вариант е да изрежеш кабела който е за вратите, но пък тогава ако някой ти отвори врата докато е пусната алармата

Решение: примиряваш се с това, че ти мигат по 4 пъти аварийните при отваряне
Решение 2: купуваш си читава скъпа аларма или оргЕнална и си ти

Аз съм с таква китайска аларма паоло май беше (среща се под всякакви наименования) като дистанционното е в кутийка като ромбоидния ключ на е46. Изрязах си заготовката по моя ключ и преместих чипа от втория ми ключ.
Значи не отрязах кабела, а го видях къде е вързан към инсталацията на колата и от там го прекъснах и ЧУДО - спряха да мигат аварийните
Странното е, че като отворя вратата и премигват 2 пъти и спират, което е идеално
А така да стоя никак не ми харесваше, защото като съм на 1вия контакт (да си пусна музика примерно) и оставя колата с отворена врата и не спираха да мигат... и изобщо не ме радваха така
Та който се чуди синия кабел е... Мерси за помощта 

Колеги след смяна на рейка, волана много трудно се върти все едно няма хидравлика, можели да е от маслото?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Може да е от помпа 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
ogata написа:Може да е от помпа
Е сутринта със старата рейка имаше хубава хидравлика, а след обяд с новата я няма, едва ли е от помпата.
Колеги от 1 година от както съм взел колата ми дава грешка датчик на разп. вал, но си пали от раз до днес. Днес изведнъж няма въобще и се наложи от газовото в авариен режим да запаля запалва работи и когато обърна на бензин гасне и проверих помпата работи има бензин.Можели да е от датчика на разпл. вал или какво?