ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
aliays написа:Ако му подадеш директно ток на + са трябва да завърти даже и без фреон...
Ако искаш да видиш дали изобщо върти[WINKING FACE]
Ще изчакам да намеря ,къде да го заредят ,че този сервиз където ми обещаха искат да си оставя колата

Че ще чакам де

И да не съм офф
някой има ли идея как се натяга тази ролка ? как ли не пробвах натисках я отдолу дърпах я отгоре неще и неще не мога да го натегна както трябва

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
https://www.youtube.com/watch?v=5cJlMX5D-38
Колеги,имам същия проблем с паленето.
Чува се абсолютно същия звук и мотора изобщо не върти и когато(ако) реши хоп завъррта и пали.
До сега не съм имал никакви проблеми стана изведнъж.
Колеги,имам същия проблем с паленето.
Чува се абсолютно същия звук и мотора изобщо не върти и когато(ако) реши хоп завъррта и пали.
До сега не съм имал никакви проблеми стана изведнъж.

- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
А при м52 има ли как да се свали без да се махат колекторите или?
- a.milev6
- Потребител
-
- Кара: E36 318IS Coupe
- Мечтае да кара: E36 318IS Coupe
a.milev6 написа:b00st написа:Като за начало, пусни климатика и виж дали перката тръгва. Ако да всичко е наред. Датчика трябва да се замери, но не му знам стойностите какви трябва да са за да ти ги кажа. За всеки случай си прегледай и бушоните.
Като цяло, този проблем се появи, точно когато ми отказа и климатроника на магистралата преди няма и месец. Както работеше и изведнъж замириса на спарен въздух и климатроника отказа, трябва да отида да видят, дали не е изгорял компресора, но точно тогава и перката отказа. Може да не работи климатика заради перката.. Ще проверя бушоните, че изобщо не ми мина през акъла... Ще опитам и да намеря информация за стойностите на датчика.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Лоша работа... С това съпротивление, което ми препоръча от Викиват щях да направя беля.. (1ohm, 50w). Нали вече писах, че съм го вързал и проблемът си седи, и т.н. Оказа се, че бушони, компресори, пресостати са наред, а самият проблем е при буксата за компресора. Окисляване или прокъсани жици, още не съм установил.
Но за съпротивлението. В момента в който почистих буксата на компресора, поразмърдах е и компресора тръгна, точно за 1 мин, реостата вдигна такава огромна температура, че стопи свинските опашки с който го бях осигурил, а изолирбанда се беше размекнал и слепнал. Компресора веднага изключи(може би защита да не изгори) и първите степени на перката отново ги нямаше. Реостата нямаше оказана посока, така че няма как да съм го обърнал..
Затова продължавам да търся оригиналния, цилиндричен реостат с трите кабела.(За него знам, че е с вградена термозащита именно заради този проблем!)
Ако някой може да ми каже от къде да си взема такъв, ще съм много благодарен!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
a.milev6 написа:a.milev6 написа:b00st написа:Като за начало, пусни климатика и виж дали перката тръгва. Ако да всичко е наред. Датчика трябва да се замери, но не му знам стойностите какви трябва да са за да ти ги кажа. За всеки случай си прегледай и бушоните.
Като цяло, този проблем се появи, точно когато ми отказа и климатроника на магистралата преди няма и месец. Както работеше и изведнъж замириса на спарен въздух и климатроника отказа, трябва да отида да видят, дали не е изгорял компресора, но точно тогава и перката отказа. Може да не работи климатика заради перката.. Ще проверя бушоните, че изобщо не ми мина през акъла... Ще опитам и да намеря информация за стойностите на датчика.
Лоша работа... С това съпротивление, което ми препоръча от Викиват щях да направя беля.. (1ohm, 50w). Нали вече писах, че съм го вързал и проблемът си седи, и т.н. Оказа се, че бушони, компресори, пресостати са наред, а самият проблем е при буксата за компресора. Окисляване или прокъсани жици, още не съм установил.
Но за съпротивлението. В момента в който почистих буксата на компресора, поразмърдах е и компресора тръгна, точно за 1 мин, реостата вдигна такава огромна температура, че стопи свинските опашки с който го бях осигурил, а изолирбанда се беше размекнал и слепнал. Компресора веднага изключи(може би защита да не изгори) и първите степени на перката отново ги нямаше. Реостата нямаше оказана посока, така че няма как да съм го обърнал..
Затова продължавам да търся оригиналния, цилиндричен реостат с трите кабела.(За него знам, че е с вградена термозащита именно заради този проблем!)
Ако някой може да ми каже от къде да си взема такъв, ще съм много благодарен!
Колега, имаш явен проблем с компресора или тоците по него. Резистора като спецификация е абсолютно правилния, който съм ти дал, кара 3-та година на моята кола (без да се е стопило нещо), отделно не съм единствения с такъв резистор. Нормално е да загрява, все пак не минава малко мощност през него, то затова скобата, която го държи оригинално е метална. Отиди при някой, който разбира, да ти прегледа компресора и инсталацията, преди да говориш глупости за бели от резистора. Иначе с намирането на оригинален ти пожелавам успех

- a.milev6
- Потребител
-
- Кара: E36 318IS Coupe
- Мечтае да кара: E36 318IS Coupe
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
b00st написа:Колега, имаш явен проблем с компресора или тоците по него. Резистора като спецификация е абсолютно правилния, който съм ти дал, кара 3-та година на моята кола (без да се е стопило нещо), отделно не съм единствения с такъв резистор. Нормално е да загрява, все пак не минава малко мощност през него, то затова скобата, която го държи оригинално е метална. Отиди при някой, който разбира, да ти прегледа компресора и инсталацията, преди да говориш глупости за бели от резистора. Иначе с намирането на оригинален ти пожелавам успех
Аз не казвам, че резисторът не е правилният като праметри.
Именно защото бях да ги погледнат(компресора и инсталацията), написах този пост. Установиха окисляването, но ми казаха да си оправя резистора на перката и тогава ако има проблем да отида пак. Но как да оправя този проклет резистор...
Компресорът си включва и работи нормално при тест, степените на перката също. Остава да е инсталация, но при кой друг да отида да го погледнат..?
Не знам какво да правя вече...
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Някой да знае с какво мога да боядисам бежови кори в черно?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Имаше една тема, в кяото колега боядисваше целия бежов салон в черно и беше описано всичко много подробно. Темата беше 5+ страници потърси я беше активна на скоро предпоалгам не се е забутала много назад в раздела 
опа ето я: viewtopic.php?f=8&t=226435&hilit=%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%88+%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8+%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BF%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8

опа ето я: viewtopic.php?f=8&t=226435&hilit=%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%88+%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8+%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BF%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Благодаря, колега! 

- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,развих болтовете на стартера,но не мърда.Запекъл ли е или има още бонуси дето го държат? М52 е моторетката
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
burnou7 написа:Колеги,развих болтовете на стартера,но не мърда.Запекъл ли е или има още бонуси дето го държат? М52 е моторетката
Чукни го малко де

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
vladi_a_i написа:burnou7 написа:Колеги,развих болтовете на стартера,но не мърда.Запекъл ли е или има още бонуси дето го държат? М52 е моторетката
Чукни го малко де
Майтап, майтап, ама съм виждал такива дето го мажат с червен силикон по периферията, щото била липсвала оригиналната гарнитурка

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
Чуках чуках ама страх ме хвана
Да няма планки нещо? Че като го гледам целия побелял и ръждясъл,май си е заводския.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
burnou7 написа:Чуках чуках ама страх ме хванаДа няма планки нещо? Че като го гледам целия побелял и ръждясъл,май си е заводския.
Нищо няма, 2 болта го държат към камбаната на скоростите и туй то. Запекъл е.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com