ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
SH3M37A написа:vicho написа:bezdelnik_gm написа:Колеги, от известно време се опитвам да си намеря читав салон за е36 седан, но все не се дореждам. Искам да попитам дали за седана става салон от друг модел?
предните седалки стават от всичко + е46 всички модели
Колега не мога да те разбера от всички ?
всичко - е36 седан, комби, кабрио, купе, компакт + e46.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
предните амортисиори на всички е36 еднакви ли са примерно от компакт стават ли на друго я седан, купе , комби
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Мисля, че са еднакви като разликата е в това дали са за 4 или 6 цилиндров двигател, както и в зависимост от годината на производство на колата са за къса или дълга биалетка.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Някой има ли идея на какъв бууст издържат железата на М50Б25 ванос,смятам да му сложа един cometic за да го сваля на 8.5:10 и ARP болтове ...Турбината ще е IHI от Имреза електроника Мега.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- BIRICHKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ис-требител
BABHOMED написа:Някой има ли идея на какъв бууст издържат железата на М50Б25 ванос,смятам да му сложа един cometic за да го сваля на 8.5:10 и ARP болтове ...Турбината ще е IHI от Имреза електроника Мега.
Железата държат много, НО с правилни настройки и гориво. Ако имаш възможност недей да разреждаш с гарнитура, а с дизелов вал и ис-кови бутала (виж темата на славянко). Кометика,ако прочетеш малко за него във форума и той събира негативни мнения, о-ринг е по-добра идея.
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Един въпрос и от мен. Когато мина през някоя неравност, примерно изрязана дупка на асфалта или нещо друго усещам как, когато предните колела ударят ''прага'' се включва ABS-a на колата, без да съм пипнал спирачките. Усещам го при бавно каране на първа примерно и на някоя голяма дупка. Иначе ABS системата си работи нормално. Датчик сменях преди няколко години, може би две. Дали може от него да прави така? Между другото предните ми дискове са за смяна, доста са тънки и предстои да ги сменя до месец-два. Имам и чисто нов датчик който мога да сложа при сменята на дисковете и накладките.
Колеги измислени дискове ли е причината за това, че за един ден ръждясват целите?
- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Колеги коата върви до 5000 оборота след това лека полека тъпчейки на 1 място продължава , дебитомер 202134 м42б18 мотор генерация ф60 средно 63 и крайно 63 според мен е от генерацията а според вас ?
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Manuel написа:Колеги измислени дискове ли е причината за това, че за един ден ръждясват целите?
и моите са така особено ако има сняг и като ги погледна на следващия ден има леко по тях

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Гол метал... как да няма ръжда при контакт с вода и въздух?
host написа:Гол метал... как да няма ръжда при контакт с вода и въздух?
На старото бмв не беше така, смисъл чак на другия ден да е ръждясал целия диск.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Ако не свирят, прегряват и тресат дисковете не бих се притеснявал. По принцип има значение и какъв препарат се ползва за миене, и дали е добре отмит ... че киселинно базираните доста бързо дават същия ефект.
Освен естетическите притеснения, друго не мисля, че може да ви притеснява с тия "ръждиви" дискове.
Освен естетическите притеснения, друго не мисля, че може да ви притеснява с тия "ръждиви" дискове.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Plamen_Shopov_BMW написа:Един въпрос и от мен. Когато мина през някоя неравност, примерно изрязана дупка на асфалта или нещо друго усещам как, когато предните колела ударят ''прага'' се включва ABS-a на колата, без да съм пипнал спирачките. Усещам го при бавно каране на първа примерно и на някоя голяма дупка. Иначе ABS системата си работи нормално. Датчик сменях преди няколко години, може би две. Дали може от него да прави така? Между другото предните ми дискове са за смяна, доста са тънки и предстои да ги сменя до месец-два. Имам и чисто нов датчик който мога да сложа при сменята на дисковете и накладките.
И при мен е така като минавам през някоя по-тегава дупка и се чува звука, като когато се включи абс

И аз да задам един въпрос. Какво мога да сваля набързо от изтаванено 318и седан, 92ра, което да ми върши работа на ис-а 96та? Колата е тотал щета и ми казаха да си сваля ако искам нещо, ама де да знам какво може да ми влезе в употреба и кога.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
k.milanov написа:Plamen_Shopov_BMW написа:Един въпрос и от мен. Когато мина през някоя неравност, примерно изрязана дупка на асфалта или нещо друго усещам как, когато предните колела ударят ''прага'' се включва ABS-a на колата, без да съм пипнал спирачките. Усещам го при бавно каране на първа примерно и на някоя голяма дупка. Иначе ABS системата си работи нормално. Датчик сменях преди няколко години, може би две. Дали може от него да прави така? Между другото предните ми дискове са за смяна, доста са тънки и предстои да ги сменя до месец-два. Имам и чисто нов датчик който мога да сложа при сменята на дисковете и накладките.
И при мен е така като минавам през някоя по-тегава дупка и се чува звука, като когато се включи абс
И аз да задам един въпрос. Какво мога да сваля набързо от изтаванено 318и седан, 92ра, което да ми върши работа на ис-а 96та? Колата е тотал щета и ми казаха да си сваля ако искам нещо, ама де да знам какво може да ми влезе в употреба и кога.
Можеш да си свалиш 2.8цата, x-брейса, д2то и други работи. Стига да ги има

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Пречи ли ваноса при турбо конверсия и ако да защо ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.