ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
BIRICHKA написа:M-coupe написа:Колеги, като мина през локва и много често ми светва лампичката за акумулатора и таблото почва да свети по-слабо за няколко секунди и всичко се оправя... Нещо се мокри явно, но какво що ставаА и работата на двигателя си е същата, не е като да губи ток или да прекъсва. Ремъка понякога почва да свири когато светне лампичката на акумулатора да не би нещо да е с него свързано
100% ремъка на алтернатора. Може да е хлабав, но понякога дори да си е ок, ако се намокри много пак превърта - спасението е кора под двигателя.
Сега пък кора от къде да търся... по моргите ме съмнява да има купета, а от седан ако става такава да сложа. Ако има друг вариант може да го пробвам. А ако стана само с смяна на ремъка да спре това свирене ще е супер. Между другото ремъка като почне да свири форсирам колата до 3000об. и спира веднага, но ако не я форсирам си свири доста време

..Bayerische Motoren Werke..

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
k.milanov написа:При освобождаване от скорост със скорост над 70км/ч се чува някакво виене.
Диф?
Не мисля, че е от скорости, защото им смених маслото преди няма и година барабар със съединителя.
- auditek
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 coupe/m52b20
Здравеите,имам следния проблем колата е Е36 320и мотора е М52Б20.При потдържане на ниски обороти от 1400-1700 на трета скорост и много рятко се осеща на четвърта се осеща леко предурпване,на другите скорости няма проблем.При по високи обороти непрекъсва на никоя скорост.Карах я на елкон но ми казаха че не излизало нищо.Въздушния и бензиновия филтур са сменени скоро и свещите също са сменени преди 14000-15000 км.Този проблем се появи от октомври месец и нищо до сега не помага.Благодаря предварително 

- killvanrea
- Потребител
-
- Кара: Е36 318IS Turbo
Колеги, разгледах темите в раздела и видях, че никой няма проблем с 225/45/17 ЕТ35 8J. Но при мен опират ако някъде има неравности по пътя и то при над 30-40кm. Отпред всичко е наред но отзад опират дори и 215/45/17. Окачването си е оригиналното на купе и не мисля, че е сменяно нещо по него от както е от завода. Съмнявам се много да е нещо от пружините или амортисьорите, дайте съвети какво да правя. Ако ще са амортисьори какви,мога ли да сменя само пружините и с какви (марка, модел като максимум 1000лв), ако знаете някой който 'ролва' калници, си мисля че също ще е вариант.
п.П.: колата е 318is coupe 1993
п.П.: колата е 318is coupe 1993

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Колега аз имам идентичен проблем с 8J et20 16ки с гуми 205 55 16. Решението е по твърдо окачване, за да не задира в калниците, но по нашите пътища не е гаранция, че няма да се намери достатъчно голяма дупка че да опре. Аз мисля да ги ролна малко моите (има тема в момента дори се дискутира) и да слагам или койлове или по твърди пружини още съм пред дилема 

- ForsakencyraX
- Потребител
-
Здравейте, да попитам понеже ми е първа кола (bmw e36 318i с m43b18) и си чувствам колата, дали е от тва че виското ми е забило и върти постоянно или от филтри?
ForsakencyraX написа:Здравейте, да попитам понеже ми е първа кола (bmw e36 318i с m43b18) и си чувствам колата, дали е от тва че виското ми е забило и върти постоянно или от филтри?
За какво по-точно питаш... Слаба ти изглежда кола ли или какво ?

- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Задна седалка от е36 комби става ли на е36 седан? Тази която има дупки на коланите в долната част става въпрос?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
em1l написа:Задна седалка от е36 комби става ли на е36 седан? Тази която има дупки на коланите в долната част става въпрос?
не

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Здравейте, колеги. Искам да си сложа централно заключване на Е36 от тези китайските с ключ наподобяващ този на E46. Оригиналното централно ми прави проблеми, ту работи ту не. Прегледах всички добре познати места, снопа кабели в багажника, машинките и просто незнам какъв му е проблема. Въпроса ми е дали може да се върже това китайско централно да работи автономно използвайки машинките на оригиналното централно и ще има ли странични ефекти, като не святкащи/изгасващи плафони при отключване/заключване?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
denises26 написа:
До колкото разбирам си се ориентирал към алартама която се продава по интернет, чието дистанционно е вградено в ключ като на е46. Аз си сложих такава аларма има няколко неща, които трябва да знае веки преди да започне интевенцията.
1. Има два вида заготовки на ключа едните са като за е36, другите за е46 виж в нета едните имат едно прорез перпендикулярно в основата на ключа другите нямат.
2. Отново за заготовките. Моята аларма дойде с два ключа/заготовки и като я нарязахме при ключар се оказа, че е с около мм по-тънка от оригиналния ключ и въртеше много трудно. Наложи се да купя от него най обикновен ключ, но със същата дебелина и прорези. Поигра си човека и го направи като оригинално.
3. В кутийката ИМА място за чип!
4. Можеш да си я вържеш на комфортмодула и от там да ти заключва/отключва, НО това не гарантира, че ще работи ако машинките са ти заминали. Мен също шофьорксата ми се прецакваше от време на време и я смених, защото вътре се изтъркват едни микро ключета.
5. Алармата има опция когато се отвори врата да пуска аварийните да мигат 6-7 пъти докато не затвориш. За някой тъпа опция, за други полезна.
6. Алармата след като си карал и оставил колата понякога нещо се шашка и изсвирва 2-3пъти без причина.
7. Дистанционното на средния му бутон където трябва да е логото на бмв, няма лого трябва да си го купиш и него срещу 3-4 лева.

Монтирането е елементарно само трябва да си намериш схема на комфортмодула ти и по схемата на алармата да навържеш нещата.
Надявам се да съм бил полезен!

- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Благодаря ти колега. Определено помогна много. Това за заготовките не го знаех, смятам да я взема от реален магазин и на място да си сравня ключа със заготовката. Аз като цяло не искам да е аларма, а само централно. Смятам тези дни да пробвам да подам на комфорта директно ток да видя дали ще заключи и отключи всичко. Ако стане, смятам да си го навържа сам. За емблемката знам и съм се запасил
Блаодаря ти още веднъж за отговора и насоките. 

k.milanov написа:
Колега, има ли как да си направя моето дистанционно да е в ключа при положение, че сега е отделно и не ми допада много

ogata написа:vladi_a_i написа:Sp1k1 написа:Здравейте има ли вариант на 318 ис дълбоката част на картера да мине отпред ?
![]()
![]()
А маслената помпа де ще я денеш
Не знам дали картера от м40 от е30 няма да пасне.
Ако да, то взима цедката за маслената помпа от е30 също и е в играта
Ще потърся картер от е30 да пробвам защото искам да сложа ис с турбо на москвич 408