Проблеми с МЕТАН за БМВ 36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 28 Мар 2008, 2:58

сега на бояна много хубаво сеатче видях ТДИ с двете червени букви, просто върви и харчи малко това е за мен чиста работа, а иначе ви пожелавам касмет :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 28 Мар 2008, 3:57

ditko1 написа:сега на бояна много хубаво сеатче видях ТДИ с двете червени букви, просто върви и харчи малко това е за мен чиста работа, а иначе ви пожелавам касмет :)

Чиста работа да - 7.5/100 по 2.3 отиди 17 лева ... Нафтата в момента е пълен шит с тая цена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 28 Мар 2008, 7:50

bam-bam написа: .. пък ако 100 човека на метан/газ напишат че е зле и се оплакват никои няма да си сложи ..

ами аз като гледам колега сигурно има много повече от 100 човека в тоя форум,дето са пускали теми за проблеми с газовото.... :mhihi: :mhihi:
и понеже все повтаряш,че караме коли за по 5 бона,я да те питам колко от газаджиите ше сложат на кола за 5 к газов/метанов инжекцион за 2000??? за мене всичко идва от измекярщина-като ше се минава тънкана,дай да изтъним и от газовата и хоп-газеница за 500 лева ;)
...и после -помощ колеги,проблем...
както е и случая на колегата,дето му осираме темата :uups:
прав си: всеки сам решава как да си троши колата,ама поне обяснете на момчето,че трябва да изхвърли тая газова за 500 лв. и да набие в колата 2000 за инжекцион,та да си реши проблема....другия вариант е,ако не му се вадят 2000 накуп,да маха газта и да си кара на бензин ;)
айде със здраве:)

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 28 Мар 2008, 12:14

zazomazo написа:
bam-bam написа: .. пък ако 100 човека на метан/газ напишат че е зле и се оплакват никои няма да си сложи ..

ами аз като гледам колега сигурно има много повече от 100 човека в тоя форум,дето са пускали теми за проблеми с газовото.... :mhihi: :mhihi:

а колко са пускали за разхода,харчи ми много помогнете или ваща колко харчи :mhihi: аре да не си говориме колко ревът от високия разход а?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GUFF » 28 Мар 2008, 12:17

zazomazo написа:както е и случая на колегата,дето му осираме темата :uups:
прав си: всеки сам решава как да си троши колата,ама поне обяснете на момчето,че трябва да изхвърли тая газова за 500 лв. и да набие в колата 2000 за инжекцион,та да си реши проблема....другия вариант е,ако не му се вадят 2000 накуп,да маха газта и да си кара на бензин ;)
айде със здраве:)

Ако 5 човека бяха написали това, а не да киселеят и да се правят на остроумни, щеше да се докаже смисъла и идеята на "www.bmwpower-bg.net" :!:
Със всички плювни и обвинения целият форум пада на много ниско и просташко ниво, като сте на маса си говорете каквото искате, но тук имайте впредвид че влизат и четат не само хора с бмв-та, не само сектанти!
Замислете се над това "БМВ маниаци"! И не се излагайте повече, защитавайте каузата на форума, ако можете да помогнете добре, ако не, по добре не си избивайте комплексите или некомплексирайте останалите ;)

Поздрави и го карайте по-спокойно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 28 Мар 2008, 21:03

а колко са пускали за разхода,харчи ми много помогнете или ваща колко харчи muhihihihi аре да не си говориме колко ревът от високия разход а?

пускат се такива теми защото колата не е наред или някой не си е направил сметка какво да си купи, това не означава, че ти си по хитрият от него защото караш БМВ на метан, а що се отнася вижда се кой хора слагат гас. Италянските циганета дето идват тука колите на боклуци и във българия...
Защо една кола в германия не срещнах на гас? защото хората си правят СМЕТКА каква кола да си купят, и не правят смешни изпълнения "ще си купя части за еди колко си пари, а ще се возя за без пари" просто ,ако искат икономия взимат кола която е евтина и им излиза икономията,
Просто се виждат пазените коли от каде идват и как са карани, нямам повече какво да кажа, няма смисъл да спориме. Но такива теми за във форума едва ли има толкова много професионалисти за да кажете кое как е. Друго си е стабилен майстор да ти каже истината за такива работи, защото си е сериозно работа :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 28 Мар 2008, 22:33

ditko1 написа:Защо една кола в германия не срещнах на гас? защото хората си правят СМЕТКА каква кола да си купят, и не правят смешни изпълнения "ще си купя части за еди колко си пари, а ще се возя за без пари" просто ,ако искат икономия взимат кола която е евтина и им излиза икономията,
Просто се виждат пазените коли от каде идват и как са карани, нямам повече какво да кажа, няма смисъл да спориме. Но такива теми за във форума едва ли има толкова много професионалисти за да кажете кое как е. Друго си е стабилен майстор да ти каже истината за такива работи, защото си е сериозно работа :)

Ако си мислиш че в Германия колите масово са хубави , а в Италия масово са курници се лъжеш жестоко. Поинтересувай се малко и ще разбереш че бедни хора и мърлячи има навсякъде по света вкл. и в Германия :) . Пък то в Германия въобще половината къщи не се държат от албанци,араби и сърби нали? Или измислените сервизни книжки дето още преди 5 години струваха по 50-100 евро :) .

Тая твоя заблуда идва от това че от Януари 2007 в България идва внос от Италия който е пълен шит. И то е пълен шит не за друго а понеже тея коли не са били продавани там за каране и износ , А ЗА СКРАБ !!! Това че наще джамбазчета са се усетили че могат да ги вкарат в БГ като коли за продажба е друг въпрос. В Италия си има много коли които са в перфектно състояние ама не струват по 500 евро :) . Тая врътка със скрабта я има и с хладилници и техника също.

Запомни че не е особено умно да поставяш всички под общ знаменател - просто съвет.

Аватар

Мнение от vladuicho » 28 Мар 2008, 23:01

ditko1 брат ти ако караш колата си повече от 200-250км на месец,аз ще си махна метановата уредба,ма съм сигурен че излизането ти е събота вечер и неделя по обяд,през другото време седи като паметник пред блока,е такива ентусиасти сте НАЙ-ГОЛЕМИТЕ :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Мар 2008, 23:26

ditko1 написа:
а колко са пускали за разхода,харчи ми много помогнете или ваща колко харчи muhihihihi аре да не си говориме колко ревът от високия разход а?

пускат се такива теми защото колата не е наред или някой не си е направил сметка какво да си купи, това не означава, че ти си по хитрият от него защото караш БМВ на метан, а що се отнася вижда се кой хора слагат гас. Италянските циганета дето идват тука колите на боклуци и във българия...
Защо една кола в германия не срещнах на гас? защото хората си правят СМЕТКА каква кола да си купят, и не правят смешни изпълнения "ще си купя части за еди колко си пари, а ще се возя за без пари" просто ,ако искат икономия взимат кола която е евтина и им излиза икономията,

нема да спрем да спорим докато не я заключат и тая май :mhihi:
ти германците не ги гледаи .. те не зимат 500 лв заплата ;)
а при нас масово е така и хората искат да карат хубаво но евтино и донякъде успяват ама при нас целия живот и държава ние такава .. всичко оцелява на ръба на мизерията и лишенията
какво като зема кола за 5-10 бона и я карам на бенз некои да не ми даде медал ?
и защо половината заплата да ми отива за гориво .. некои да ми каже евала ?
а за Италия има 2 страни .. ако не верваш ела да ти покажа италянска кола .. или виж снимките в профила ;)
иначе си прав .. ония ден бях на Дупница .. ами по техните цени/качество мойта треа да я продам най малко за 15 :mhihi:
говориш за части .. лошо спориш :)
подържаш си колата в Дару или Камор ?? .. да позная ли НЕ
защо ... щото у кварталното магазинче частите са същите само че на други цени .. и защото всеки познава познат майстор които ще му я оправи по евтино от колко да идеш в горе посочените 2 сервиза ... та значи всички гледаме тънкото нали :)
ентусиаст .. сложна дума ... малко хора са и могат да си го позволят .. другите си мислим че сме ентусиасти маи :lol:
и все пак темата беше полезна да се изкажат хора които карат на такива горива .. пък ние ще си напраим сметка как да си трошим колите ... сметни при едни хубаво каране с различните горива колко може да спестиш и за какво може да ги дадеш тея пари .. криво лево излиза че на година може да си позволиш да смениш целия двигател с друг
а относно мен мога да ти кажа .. искам да КАРАМ а не да ми седи пред блока .. просто вместо да дойда на Екото 1 път ще доида 5 .. и пак ще ги дам тея пари .. имах бензинка имам и дизел .. ми с нея съм минал 3 пъти повече километри за същото време .. дал съм повече пари но и съм се возил повече .. е тук ми е идеята .. да се возя безцелно къде ми е кеф а не да пълна гушата на някои петролен бос :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 29 Мар 2008, 2:01

vladuicho искам да видиш по колко км минавам на месец, но ако е над. 2500 искам да кажеш "аз съм долно селянче залужавам ГОЛФ"....
Става ли ? Нямаш си грижи даже ако искаш всяка вечер ще излизаме??
И като ме мислиш за Гошко с 5 лева можеме да отидеме на една профилактика на кой колата е по подържана и на който кажат, че е по добра той покрива разноските на Дарукар ???

bam-bam пичага си, но това е тъпо дето го казаш да "карам на бензин някой да ми каже евала" Ти можеш ли да разпознаеш кола от 5м. дали е на бензин, гас или бензин? Не. Когато говоря с някой за БМВ никога това не е водеща тема да се хваля на какво карам, а говориме как се върти, как е на окачване, но никога не сме сядали и да казваме "абе аз съм дупе и карам на бензин", за пръв път го чувамм от вас това, че който карал на бензин е се прави на еди какъв си и избива комплекси, аз не съм забелязал сестра ми да е комплексарка и доста други познати.

bam-bam искаш ли да сравниме колко ще е по харчлива една Опел астра 1.7 ТДи или Голф ТДИ и колко ще е разликата в икономията в метана. С астрата градско съм свалял до 5/100. какъв е смисъла да правиш някаква кола като я има вече заводско да ти е икономична
:)
Един познат от блока работи от 20г, шофиор на автовоз и за тези години си докара 3 коли защото няма читави, а ги следи и през 2 седмици е в Италия.

Ако си мислиш че в Германия колите масово са хубави , а в Италия масово са курници се лъжеш жестоко. Поинтересувай се малко и ще разбереш че бедни хора и мърлячи има навсякъде по света вкл. и в Германия Smile

Разбира се че има и гамени като нас в германия, но все пак ако си ходил там всичко е доста по стриктно от колкото в Италия :) :)

Имам и един приятел дето е с голф2 и той се говори колко евтино му излиза и дойде друг приятел със Опел Корса 1.5тд. Пуснаха се корсата би, после пак се пуснаха обаче голфа на бензин, корсата пак би и накрая Кирето като каза колко му харчи корсата излиза по евтино и от гас, а си върви повече от голф 1.6 75 коня. За какво да побългаряваме коли като 1000 мозъка са мислиси и ги има икономични и вървежини ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 29 Мар 2008, 10:29

ей напълнитехте темата с глупости :mhihi: 4ак се у4удвам как не са я заключили досега ... модовете явно са много търпеливи хора :mhihi:

продвам бмв-то си ... отивам си купя астричка или сеат-4е дизел ...явно щом карам на метан съм втора ръка човек и несъм достоен за рекламодател на лукойл ....
didko1 карай си на бензин лошо няма ,ама какво се заяждаш немога да разбера ... кой двигател бил по-добър,коя как била поддържана ...ми нали наеш 4е по този показател немаш шансове ... щото докато си харчих парите за бензин ( а от постовете ти разбрах 4е си основен спонспор на рафинерия и се гордееш с това) аз спестявам от него ... и така със спестените пари всека година мога да си купя нов двигател или да си му правя основен ремонт .... каква ми била далаверата ли - ами 4е карам здраво и предпочитам да ги давам за ядене и пиене тези пари а не за гориво ... предпо4итам да дойда да се запознаем и да се по4ерпим отколкото да спорим по теми бесмислени :)
п.с. тате го пратих днес н село да копае за кладенец, стискаите палци дано сондата намери нефт ...
караме са за глупости ... не това е целта на форума :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 29 Мар 2008, 11:18

Евала Дон Мимо!

Абе Дитко с ква цел пишеш в тая тема? Разбрахме, че караш на бензин. "Евала" от мен. Не прочете ли първия пост на темата? Не си ли чел правилата на форума? Кой от всичките ти 20тина поста в тая тема е по темата!? То не бяха комшии, рацери, аутофешъни - еееее не край щом Жорко от Аутофешъна вече няма да ме познава никви алтернативни горива!! Взема да си направя едно Харакири даже!! :mhihi: Направо ме уби с доводи!

Щом не одобрявате просто пропуснете темата! И мен как ме дразнят много теми например в стреетрацерс "318ис с чип вс 320 софия-пловдив" или "320 вс голф вс астра", ангелски очи, кристални мигачи и т.н. ама не влизам да ги храня а просто не ги отварям - хем не си губя времето да чета и пиша, хем не се нервя..

Тази тема, както и подфорума е основно технически. Човека си е задал технически въпрос и определено повечето писали не могат а и нямат намерение да помогнат. С тези тъпи изказвания наистина основното последствие е, че форума прилича на малоумен тийнеджърски чат. Драстично пада нивото особено за някой новодошъл, който просто си цъка по темите, които го интересуват. Това най-много ме е яд, че нашия форум винаги си е бил на едно по-високо интелектуално ниво от всички други български, които съм посещавал, а такива теми събарят всичко..

По темата честно казано и аз не мога да помогна. :) Проблема ти най-вероятно е в това, че си с обикновенна /не-инжекционна/ уредба при която дозировката на гориво общо взето зависи отняколко физични фактора, т.е. при най-малката промяна в характеристиките на елементите - мъркучета, изпарител (в него има разни гумички :)), кранчета и т.н. се променя и драстично подаването на горивото. Затова е много важно всичко да е в изрядно състояние и много по-честно да се сервизира и донастройва. А в някой случай не се корегира и запалването спрямо бензина, което също може да ти създаде проблеми. Настройката на тези уредби трябва да е доста прецизна и е много важно да се направи от човек с много опит и слагал на много коли защото се базира предимно на усет натрупан с многото монтажи и проблеми :) Голяма част от тези проблеми ги няма ако се монтира добър газов инжекцион, защото принципа му на работа е доста по-съвършен от този на обикновенните и най-важното съвсем сходен на оригиналния на колата бензинов инжекцион.

Аз от няколко месеца съм решил твърдо да слагам газов или метанов инжекцион, но още немога да реша кое точно от двете. Кво да направя мизерник съм няма пари за бензин :mhihi:

П.С. Разбирам Ви манияци дето наливате сериозни суми по колите си щото си ви кефят - като //Марто, vitamincpp и др. например. Но и вие ни разберете - Не съм вещоман (поне не и към купчина дърти ламарини :)), няма да я карам 10год, не ми е покупката на живота тая кола - даже напротив колкото по-скоро я сменя това е добър признак - значи вече имам възможност за по-добра. Така че ще си правя квот' си искам с нея дето се казва на лайна ще я карам ако искам и ще чопля семки вътре - да не е ставала кола! :mhihi:

Поздрави!
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Аватар

Мнение от vladuicho » 29 Мар 2008, 11:41

ditko1 написа:vladuicho искам да видиш по колко км минавам на месец, но ако е над. 2500 искам да кажеш "аз съм долно селянче залужавам ГОЛФ"....
Става ли ? Нямаш си грижи даже ако искаш всяка вечер ще излизаме??
И като ме мислиш за Гошко с 5 лева можеме да отидеме на една профилактика на кой колата е по подържана и на който кажат, че е по добра той покрива разноските на Дарукар ???

bam-bam пичага си, но това е тъпо дето го казаш да "карам на бензин някой да ми каже евала" Ти можеш ли да разпознаеш кола от 5м. дали е на бензин, гас или бензин? Не. Когато говоря с някой за БМВ никога това не е водеща тема да се хваля на какво карам, а говориме как се върти, как е на окачване, но никога не сме сядали и да казваме "абе аз съм дупе и карам на бензин", за пръв път го чувамм от вас това, че който карал на бензин е се прави на еди какъв си и избива комплекси, аз не съм забелязал сестра ми да е комплексарка и доста други познати.

bam-bam искаш ли да сравниме колко ще е по харчлива една Опел астра 1.7 ТДи или Голф ТДИ и колко ще е разликата в икономията в метана. С астрата градско съм свалял до 5/100. какъв е смисъла да правиш някаква кола като я има вече заводско да ти е икономична
:)
Един познат от блока работи от 20г, шофиор на автовоз и за тези години си докара 3 коли защото няма читави, а ги следи и през 2 седмици е в Италия.

Ако си мислиш че в Германия колите масово са хубави , а в Италия масово са курници се лъжеш жестоко. Поинтересувай се малко и ще разбереш че бедни хора и мърлячи има навсякъде по света вкл. и в Германия Smile

Разбира се че има и гамени като нас в германия, но все пак ако си ходил там всичко е доста по стриктно от колкото в Италия :) :)

Имам и един приятел дето е с голф2 и той се говори колко евтино му излиза и дойде друг приятел със Опел Корса 1.5тд. Пуснаха се корсата би, после пак се пуснаха обаче голфа на бензин, корсата пак би и накрая Кирето като каза колко му харчи корсата излиза по евтино и от гас, а си върви повече от голф 1.6 75 коня. За какво да побългаряваме коли като 1000 мозъка са мислиси и ги има икономични и вървежини ?

2500 :shock: аааааа а са разбрах къв си,ти си бакшишче.......аз ми написах 250км тоя отвърна 2500км,е са се разкри 4е си бакшиш :lol: Диденце мойто моми4е :winky: да не би колата да ти я подържат в Дару или Камор,та ми се правиш на такъв тарикат селски бе,не знам на колко години си ма като сидя по постовете си някаде на 18-19,пуп4иво пубер4е :mhihi: То се вижда кои е селтака,спамиш в тема в която и понятие си нямаш :mhihi: предлагам ти да смениш името си от ditko1 на Дидо -бензиновия бакшиш :lol: хах наистина ме забавляваш много :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 29 Мар 2008, 13:42

2500 Shocked аааааа а са разбрах къв си,ти си бакшишче.......аз ми написах 250км тоя отвърна 2500км,е са се разкри 4е си бакшиш Laughing Диденце мойто моми4е Ща схрускам да не би колата да ти я подържат в Дару или Камор,та ми се правиш на такъв тарикат селски бе,не знам на колко години си ма като сидя по постовете си някаде на 18-19,пуп4иво пубер4е muhihihihi То се вижда кои е селтака,спамиш в тема в която и понятие си нямаш muhihihihi предлагам ти да смениш името си от ditko1 на Дидо -бензиновия бакшиш Laughing хах наистина ме забавляваш много muhihihihi

Аз ли съм селяни ве, че преценявам кой колко пари има и на кой му седяла пред блока и каде ми била правена колата... :mhihi: и да казвам на кой колата е от горубляне или не? Това само един комплексар може да го каже, ти почна да си сравняваме колите.. Незнам защо ме наричаш селяни като карам на бензин и съм я водил колата в ДАрукар. Пожелавам да има повече селяни като мен.
Изображение

Много говориш без да знаеш за хората vladuicho, глупаво е :mhihi:

don_mimo никога не съм си го помислял, че си втора ръка човек, но все пак 1000 човека мислят една икономична кола, още 1000 не икономична и решаваш да ги сложиш в задиянт си джоп, което според мен само в българия се прави или не съм прав.

bam-bam а относно примера с чата на някакъв си голям фен няма да коментирам ..

Жоро 3003, не е голям фен, а има доста серйозен магазин с качествени части и от доста време с БМВ се занимава и не случайно Неговото купе беше едно от най-хубавите в българия и някак му имам вяра малко или много защото има вкус и от доста време кара Бмв и всеки ден се среща със собственици на БМв и малко или много има накаква представа. :)

b2 няма да я карам 10год, не ми е покупката на живота тая кола - даже напротив колкото по-скоро я сменя това е добър признак - значи вече имам възможност за по-добра. Разбрахме, че караш на бензин. "Евала" от мен.

И аз мога да си взема е46 нали трябва пак да се сменят всички части, щом пройзводителя дава гаранция 100хил. км останалото е дроб. Въпросът е да караш здрава кола, а не по нов модел, поне за мен е така като тръгнеш на някаде да стигнеш.:) не искам да ми правиш Евала, че карам на бензин или, че във двигателя сипвам масло или спирачна течност на спирачките. Защото е нормално :)

Няма смисъл повече да спориме, само се караме по добре да пиеме, някой път :bchug: :)
Последна промяна ditko1 на 29 Мар 2008, 14:59, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 29 Мар 2008, 14:46

и аз викам да хапнем и да пийнем ;) и да дрифтиме ..абе къде ще е новия събор :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36