пробита гарнитура?... снимки на 2стр.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: пробита гарнитура?... снимки на 2стр.

Мнение от GecataBMW-E46 » 15 Май 2014, 18:03

mihal написа:
GecataBMW-E46 написа:Снимай колелото да ти начертая на пейнта как трябва да седи.Колкото до дюзата от отдавна си е загинала,мазното го виж на вкус как е(съвсем сериозен съм) и пиши какво е положението.

малко съм се разболял и не разпознавам вкусове и миризми :) не усещам ....
а за дюзата това значи ли че не пуска бензинец?

загледах се сега в една снимка на зъбен венец в е-бей , тя стрелката си я има явно ама не съм я видял.... както и да е, стрелката нагоре(спрвямо главата) ако нямам ще гледам снимката и ще си представям къде би трябвало да е при мен :)

Тя е пускала,та направо се е оливала :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 15 Май 2014, 18:08

GecataBMW-E46 написа:
mihal написа:
GecataBMW-E46 написа:Снимай колелото да ти начертая на пейнта как трябва да седи.Колкото до дюзата от отдавна си е загинала,мазното го виж на вкус как е(съвсем сериозен съм) и пиши какво е положението.

загледах се сега в една снимка на зъбен венец в е-бей , тя стрелката си я има явно ама не съм я видял.... както и да е, стрелката нагоре(спрвямо главата) ако нямам ще гледам снимката и ще си представям къде би трябвало да е при мен :)

и за това е мазна????
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 15 Май 2014, 19:53

mihal написа:
GecataBMW-E46 написа:
mihal написа:

и за това е мазна????

Мазна е защото в колектора влизат и маслените пари от картера,възможно е да е разтворила всяквите му там мазнотии из колектора покрай нея като е хвърляла бензин доста обилно,отхвърлям възможността да е антифриз но все пак го опитай ако сладнее е антифриз който няма как да дойде от там.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Май 2014, 22:57

Състоянието на дюзите не се преценява на око. Дай ги да ти ги почистят и замерят, те ще ти кажат как са. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 16 Май 2014, 0:26

~Мишо~ написа:Състоянието на дюзите не се преценява на око. Дай ги да ти ги почистят и замерят, те ще ти кажат как са. ;)

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 16 Май 2014, 1:09

това са дюзи лукас и шанса да са скапани е голям.ако ще ги сменяш,се ориентирай към бош.като ти е свалена рейката,надуй на входа с крачна помпа с манометър и виж регулатора дали работи коректно-кога отваря/чува се ясно с въздух/ и дали не му е спукана мембраната и да изпуска през тънкото мъркучле.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 16 Май 2014, 8:14

Правих тестове на дюзите и всичко изглежда ок. При надуване с компресора на 3 атмосфери почва да изпуска през изходящата тръбичка. Докато е надута рейката топих във вода няма балончета и тествах при подаване на ток около 6 волта пускат като дезодорант всичките.

Ще се проверяват май и връзките на газаджиите данеби да е от тях.

:?: :?: :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 16 Май 2014, 8:51

mihal написа:Правих тестове на дюзите и всичко изглежда ок. При надуване с компресора на 3 атмосфери почва да изпуска през изходящата тръбичка. Докато е надута рейката топих във вода няма балончета и тествах при подаване на ток около 6 волта пускат като дезодорант всичките.

Ще се проверяват май и връзките на газаджиите данеби да е от тях.

:?: :?: :?:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Тия тестове де ти си ги прайш ги заеби,става само на стенд с колби!!!Стига си ровил кадет ти падне няма как да е от газта.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 16 Май 2014, 9:26

Защо да няма, нали газаджиите режат кабелите на инжекторите за да вземат импулсите им.
Нямам сили повече да наливам излишни пари, отива 500лв вече и да дам 100лв за други глупости дето я са оправи нещо я не.........
За мене няма логика дюзата ми да изпуска бензин и да стои мазна, по скоро не е работила, или вкарва картерни газове в първи цилиндър само, че като гледам колектора клапанчето за газове точно натам сочи.... И сега се сещам че последно като беше сглобена колата вадих щеката на маслото и оборотите не се промениха, а обикновенно падат...

Утре сглобявам и ще огледам пак дали ще видя нещо нередно.... ако имам начин да проверя цилиндрите и сигментите поне както са разглобени... с наливане на масло или гас дали ще стане?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 16 Май 2014, 10:01

mihal написа:Защо да няма, нали газаджиите режат кабелите на инжекторите за да вземат импулсите им.
Нямам сили повече да наливам излишни пари, отива 500лв вече и да дам 100лв за други глупости дето я са оправи нещо я не.........
За мене няма логика дюзата ми да изпуска бензин и да стои мазна, по скоро не е работила, или вкарва картерни газове в първи цилиндър само, че като гледам колектора клапанчето за газове точно натам сочи.... И сега се сещам че последно като беше сглобена колата вадих щеката на маслото и оборотите не се промениха, а обикновенно падат...

Утре сглобявам и ще огледам пак дали ще видя нещо нередно.... ако имам начин да проверя цилиндрите и сигментите поне както са разглобени... с наливане на масло или гас дали ще стане?

Ами защо веднага скочи да сваляш главата,като преди това има да се проверят доста неща.На газта прекъсват масата към 4-те дюзи и толкова,няма как 1 да не работи 3 да работят.Но пак ти казвал вътре алуминия в порта на 1-ви цилиндър свети,това се получава от пикаеща дюза по принцип,много пъти съм се убеждавал в това.Отиди и ги закарай на стенд не виждам за какви глупости ще дадеш 100лв,ще ти кажат дюзите в какво състояние са.

ПП.Абе най-добре я закарай на някой да ти я направи,че като гледам кви експерименти обмисляш ми се завива свят. :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 16 Май 2014, 10:43

ни са давам вече като съм я почнал :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 16 Май 2014, 13:20

Какво стана с главата, взе ли я ? Някакво инфо дадоха ли ти ?
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 16 Май 2014, 13:27

Взех я. Челно са свалили 0,16мм , разстъргали са леглата на клапаните , напаснали са клапаните и са сменили водачите на изпускателите. Момчето ми каза че е имала нужда от профилактика и според него и гумичките не са сменяни до сега. Повдигачите ги раздвижвах лично на менгеме и няколко от тях много зор ги свих.

А относно това че светел порта на 1-ви цилиндър, на снимката не се вижда ясно, не е умит ами е мазно и лъщи...

утре ще се сглобява!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 16 Май 2014, 15:31

можеш да помислиш как да спреш бенз.помпа,когато колата е на газ.така и да има пикаеща дюза,на газ ще е добре.цилиндрите можеш да измериш,но се ориентирай по разхода на масло.ако досега и бил минимален,то с ремонта на главата ще намалее още и всичко е наред.
Последна промяна ico318 на 17 Май 2014, 0:35, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 16 Май 2014, 20:33

има развитие.... изчистих плока с водна шкурка изчистих резбите и викам да сложа чопа за фиксиране....... греда целия отвор в ръжда - не влиза, с М12 метчик се мъча да изчистя, метчика вече се движи свободно ама чопа още не влазЯ :P
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36