Усилване и упгрейди по шасито на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Усилване и упгрейди по шасито на Е36
Може ли някой, който е слагал от от българските полиуретанови тампони на задния мост да каже тая шайба, дето я дават с тампона като я сложи слага ли после и тая дето си е заводската или без нея кара? Или пък може само заводската да се ползва? То като гледам пауърфлеска май нямат шайби в комплекта...

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
А някой да знае от къде (из европа) могат да се вземат ей тия шайби за тампоните на шенкелите отзад:

ей така изглеждат монтирани

в щатите доста фирми ги продават. ей пример:
http://www.rogueengineering.com/mm5/mer ... =RTAB_SHIM

ей така изглеждат монтирани

в щатите доста фирми ги продават. ей пример:
http://www.rogueengineering.com/mm5/mer ... =RTAB_SHIM
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Могат да ти ги направят за 5-10-20лв, вземаш една пръчка полиамид и при първия стругар
Цената в сайта е безумна.

M10 написа:Могат да ти ги направят за 5-10-20лв, вземаш една пръчка полиамид и при първия стругарЦената в сайта е безумна.
+1, пък да не говорим че и сам може да си ги нареже човек

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Колеги, аз смених тампоните на задния мост с полиуретан (от българските), обаче положението е направо отчайващо.
Отзад блъска много повече, отколкото преди, направо имам чувството, че моста ще влезне в купето. Стегнал съм и болтовете и шпилките с рамо около 50-60см, мисля, че бая съм ги стегнал, страх ме е да напъвам повече, за да не превъртя резбите, а и шайбите, дето са под задните тампони (тея от снимката, която съм пуснал в предния ми пост) тръгнаха да стават на конуси. Даже в лявата шайба болта направо се е врязал в нея. И въпреки това като седна в колата и започна да клатя съединителя около зоната, в която отделя, имам чувството, че отзад целия мост играе и блъска яко. На няколко пъти го правих това със съединителя и после донатягах, но ефект няма.
Дайте някъв акъл какво да направя, че вече направо ми се реве, толко много труд хвърлих и накрая не мога да си карам колата. 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
CTORH написа:Колеги, аз смених тампоните на задния мост с полиуретан (от българските), обаче положението е направо отчайващо.Отзад блъска много повече, отколкото преди, направо имам чувството, че моста ще влезне в купето. Стегнал съм и болтовете и шпилките с рамо около 50-60см, мисля, че бая съм ги стегнал, страх ме е да напъвам повече, за да не превъртя резбите, а и шайбите, дето са под задните тампони (тея от снимката, която съм пуснал в предния ми пост) тръгнаха да стават на конуси. Даже в лявата шайба болта направо се е врязал в нея. И въпреки това като седна в колата и започна да клатя съединителя около зоната, в която отделя, имам чувството, че отзад целия мост играе и блъска яко. На няколко пъти го правих това със съединителя и после донатягах, но ефект няма.
Дайте някъв акъл какво да направя, че вече направо ми се реве, толко много труд хвърлих и накрая не мога да си карам колата.
Еми отиди на естакада или канал и пробвай да потегляш и някой да гледа отдолу какво става, толкова ли е сложно?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
CTORH написа:Колеги, аз смених тампоните на задния мост с полиуретан (от българските), обаче положението е направо отчайващо.Отзад блъска много повече, отколкото преди, направо имам чувството, че моста ще влезне в купето. Стегнал съм и болтовете и шпилките с рамо около 50-60см, мисля, че бая съм ги стегнал, страх ме е да напъвам повече, за да не превъртя резбите, а и шайбите, дето са под задните тампони (тея от снимката, която съм пуснал в предния ми пост) тръгнаха да стават на конуси. Даже в лявата шайба болта направо се е врязал в нея. И въпреки това като седна в колата и започна да клатя съединителя около зоната, в която отделя, имам чувството, че отзад целия мост играе и блъска яко. На няколко пъти го правих това със съединителя и после донатягах, но ефект няма.
За стягане се ползва динамометричен ключ и се стяга по спецификации а не колкото сила имаме. После се чудим що шпилки се късали и болтове превъртали!

- CTORH
- младши ентусиаст
-
vangelov написа:За стягане се ползва динамометричен ключ и се стяга по спецификации а не колкото сила имаме. После се чудим що шпилки се късали и болтове превъртали!
Съгласен съм, колега. Като потвърждение на думите ти искам да кажа, че вчера като свалих единия болт беше видимо как се е разтегнал и според мен е бил на границата на скъсването от пренатягане!

maxpower написа:Еми отиди на естакада или канал и пробвай да потегляш и някой да гледа отдолу какво става, толкова ли е сложно?
Никак не беше сложно даже, ама се бях вкарал в некъв филм, че тампона не успява да се сплеска достатъчно, за да се стегне втулката към купето или пък, че гайката на шпилката вече е стигнала до втулката, но тампоните не са притегнати към моста и от там моста играе между тампоните (защото бях поръчал да ми направят фаски на горните предни тампони заради шестостените на шпилките и подозирах, че може втулките вече да идват дълги). Не съм и предполагал, че причината е такава, каквато се оказа. Вчера след работа влезнах в канала под колата, а един приятел я лашкаше със съединителя и веднага се видя причината за тропането. Малко ме е срам да кажа каква беше, ама нали сме си наши хора, ще си кажа.

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
те тея спецификации са за нови скрепителни средства, не за такива развивани и навивани ен пъти
- maxpower
- ентусиаст
-
maxpower написа:SlowMotion написа:3- При задните бомбета се наблюдава същото напукване и деформиране както и при предните (причините са пак същите) - Решението е следните планки,който може да закупите от редица тунинг фирми или да си ги направите
А някой има ли от тези за задните амортесьори да направя един чертеж и да ходя на едно място с водорежеща машина да накълцат 10-20 бройки да има. Тия лицемери от БМВ искат по 34лв на бройка за тая тенекия, стига бе предните са по 20лв
Бях обещал

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
georgivar написа:А някой да знае от къде (из европа) могат да се вземат ей тия шайби за тампоните на шенкелите отзад:![]()
Само да вметна - не правете това без това -

- maxpower
- ентусиаст
-
Заглавие: Усилване и упгрейди по шасито на Е36
Защото?
Иначе тия шайби скоро ще се появят и те по нашите ширини, скоро ще взема мерки по въпроса.
SlowMotion написа:georgivar написа:А някой да знае от къде (из европа) могат да се вземат ей тия шайби за тампоните на шенкелите отзад:![]()
Само да вметна - не правете това без това -
Защото?
Иначе тия шайби скоро ще се появят и те по нашите ширини, скоро ще взема мерки по въпроса.
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
maxpower написа:Защото? .....
Еми

От кола до кола вече разликите стават все по-големи заради годинките, ама то тва е 100% безмислено ако си караш колата спокойно като евридейка,така че според мен за да го слагаш мислиш да и раздаваш сичката газ,а почнеш ли така да я караш резултата ще е като ан снимакта въпрос на време е.За това специално съм чел много по УС форумите дето карат 36-чки по пистите като луди и секи е минал през това рано или късно като 95% от случайте отива първо моста.
- maxpower
- ентусиаст
-
Това не се получава от тия шайбички ами от много пауър и/или душманско каране
Иначе шайбичките аз искам да ги слагам заради така добре познатия проблем с излизането на полиуретановите тампони от надлъжни теносачи.

- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
Е със сигурност не е от многото пауър, те УС М-ките са с 240 кончета а ги прават тия мизерии, баш си е от карането
Тва за тампона да се изхлузи от носача за първи път го чувам , случай има ли конкретни ?