Каква височина спортно окачване предпочитате

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Какво височина спортно окачване предпочитате

60/40
142
63%
35/40
83
37%

Общо гласове : 225
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Каква височина спортно окачване предпочитате

Мнение от ildivvy » 06 Ное 2012, 16:41

Какво ви е мнението за APEX ? Имат вариант 35/35.Дали не е един много разумен компромис?Цената им също е хубава (под 300лв чисто нови от "е-бей" за Компакт-а).
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 06 Ное 2012, 16:52

ildivvy написа:Какво ви е мнението за APEX ? Имат вариант 35/35.Дали не е един много разумен компромис?Цената им също е хубава (под 300лв чисто нови от "е-бей" за Компакт-а).

APEXi Мисля че са добра марка но за пружини не знам. 35/35 пружини според мен ще изглежда с увиснала задница и няма да е добре :dunno: 35/40 е добре...виж в предните страници съм постнал снимка на моята с 40/15 и прецени дали ти харесва и как ще изглежда с 35/35.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 06 Ное 2012, 21:20

ildivvy написа:Какво ви е мнението за APEX ? Имат вариант 35/35.Дали не е един много разумен компромис?Цената им също е хубава (под 300лв чисто нови от "е-бей" за Компакт-а).

Аз бях с такива пружини,но 60/40.Возията е добра,не е много твърда,а в завои колата не мърда изобщо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 06 Ное 2012, 21:26

Бомба е, добре че ме светна един приятел... Аз съм с 40-40 и ми е прееекрасно, екстра возия, не се накланя, доста приятно твърда и много добро поведение -> колата ми е неутрална като влизам без газ, в завой, а с газ презавива много леко, екстра е !
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 07 Ное 2012, 19:07

Има ли пружини за М окачване, които са черни на цвят, маркирани с 4 оранжеви или червени точки.Говорим за предни и ме интересува колко смъкват евентуално.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2012, 21:43

rhase написа:APEXi Мисля че са добра марка но за пружини не знам. 35/35 пружини според мен ще изглежда с увиснала задница и няма да е добре :dunno: 35/40 е добре...виж в предните страници съм постнал снимка на моята с 40/15 и прецени дали ти харесва и как ще изглежда с 35/35.

Apex е различно от това за което ти говориш. Вероятно е A'pexi, което е съвсем различна фирма. Първите са холандска фирма ако не се лъжа и правят само окачвания, а другите са американци и правят какво ли не.

60/40 изглежда далеч по-добре от каквото и да е равно окачване 40/40 или 35/35. Колко добре ще се управлява колата вече зависи от още много други работи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 07 Ное 2012, 21:57

Моя грешка, извинявам се ако съм объркал някой. Аз все си мислех че просто някой хора забравят да допишат това "i" накрая, пък те били марки от различни континенти. Къде се слагам и аз да давам мнения като не разбирам :banghead:
Иначе и аз съм ЗА различна височина отпред-отзад, еднаквите ми изглеждат все едно има 2 чувала пясък в багажника :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 07 Ное 2012, 22:02

bum_bum написа:60/40 изглежда далеч по-добре от каквото и да е равно окачване 40/40 или 35/35. Колко добре ще се управлява колата вече зависи от още много други работи.

Е това точно живо ме вълнува, и според мен равното окачване е по-добрия избор от към поведение. Вариантите са ми два - H&R 35/10, или Apex 30/30. Тук да сме честни и цената има своето влияние, защото едните са 2+ пъти по-скъпи :mhihi: Но като си гледам колата с фабричното окачване, ми изглежда равна, и ще премеря почивните дни дали наистина е така, за да добрия представа как ще изглежда с горепосочените пружини (въпреки че с 30/30 вече гледах снимка и си е ок). Иска ми се колата да си остане балансирана, визията не е толкова важна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 07 Ное 2012, 22:29

Колеги може ли някой да ми обясни (може и на лс) как да разбера какви са ми пружините ето и 2 снимки

http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1352316335d.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/basic.php

Не знам дали се вижда добре от снимките амортесьорите са bilstein пружините са черни (предполагам са сток но не знам)
Гумите са 215/40/17, прочетох доста негативни мнения за 60/40, тогава какъв е оптималния вариант в който да изглежда добре и да не опира/жули/задира и т.н. И последно дали съм разбрал правилно 60/40 - Отзад свалят 6см отпред 4см така ли? :oops: :mrgreen: :help: :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 07 Ное 2012, 22:30

Отпред/отзад = 60/40 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 07 Ное 2012, 22:34

Да де ясно аз исках това да кажа ама съм се объркал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2012, 0:47

rhase написа: Къде се слагам и аз да давам мнения като не разбирам :banghead:

Нали за това е форума ;)

Дали равното окачване или по-наведеното предно е по-добро не може да се каже еднозначно. Зависи от много други неща. За щастие ние тук сме щастливци тъй като е36-цата има много добро разпределение на масата. Пък и височината не е най-важна за това как ще се държи колата. При коли със задно е добре предницата да е малко по-твърда от задницата. Това помага при излизане като дава повече сцепление на задницата. Помага и при спиране тъй като предницата по-лесно губи сцепление при спиране. В тоя ред на мисли по-късите предни пружини предполагам че ще са и по-твърди и от там мисля че ще е по-добре и за поведението на колата.
Като цяло ако си правиш колата на сляпо и разчиташ, че ако я свалиш ще стане добре не се знае какво ще се получи. Със сигурност ще стане по-добре отколкото е била след като слагаш някакви афтърмаркет пружини след като са за това мислени, но няма как да знаеш кое ще е най-добре щото там е баси науката..
Най-чиста работа е да си вземеш кит амортисьори с пружини, които са много добре сметнати и фиксирани и така няма шанс да объркаш нещо. Още по-добре ако си познаваш добре колата и имаш възможност да настройваш окачването ама там я камилата, я камиларя.
В крайна сметка ако не я объркаш тотално на пътя едва ли ще имаш начин да я натиснеш до такава степен, че да и провериш поведението под сериозен товар. А трябва нещо много сериозно да осереш за да започне да презавива или недозавива сериозно без да си я настъпил здраво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Ное 2012, 7:47

Тя темата била в "е36", а не в "извън темата" :dummy: В такъв случай да не давам пример със себе си, но идеята е същата. Моето разпределение на тежестта е точно 50:50. Не знам, досега много хора ми казаха, че ако я смъкна предимно отпред щяла да стане нестабилна, да презавива доста и т.н. А целя да я направя балансирана, и да презавива когато аз поискам :mhihi: Но и все пак - с парите, които ще мога да отделя няма начин да направя чудеса. Но ще е далеч по-добре от стоковото окачване, а за градска кола какво му трябва повече на човек.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 08 Ное 2012, 9:24

waterboy написа:прочетох доста негативни мнения за 60/40, тогава какъв е оптималния вариант в който да изглежда добре и да не опира/жули/задира и т.н. =
...
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1352316335d.jpg

Оптималният вариант е 60/40 :!: Дори и с този сетъп изглеждат малко "скокливи" на фона на 75/50 примерно.
Нито жули, нито опира, нито задира, пак си се качва по бордюрите, но трябва да помниш че не караш джип ;)

Има ли къде да си пъхнеш пръстите между гумата и калника - висока е и не изглежда добре :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 08 Ное 2012, 10:49

Ами в момента е боядисвам и не е при мене колата но то на снимките си личи че е високичка значи със сигурност има къде да си пъхна пръстите :mhihi: Мен мисълта ми беше как да разбера какви са ми пружините, за да не взема някакви който като ги сложа и пак да седи така или няма такъв вариант :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36