Къде зареждате E36 - Анкета
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Къде зареждате E36 - Анкета
Дизел на Rompetrol.
Върви не пуши и гори добре.
Като заредя на Лукоил и опушвам всичко и всички.
Върви не пуши и гори добре.
Като заредя на Лукоил и опушвам всичко и всички.
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Дълго време зареждах от различни бензиностанции,и накрая се върнах пак на SHELL.
Може да е е по-скъпо,но е и по-качествено-Shell V-Power Racing.
Може да е е по-скъпо,но е и по-качествено-Shell V-Power Racing.

- flairmotion
- Потребител
-
- Кара: 318 is
Лукойл е най-близо до вкъщи и главно зареждам от там,засега нямам оплаквания.А за газ на петрол нее лоша

- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
аз съм за шел аспоха ми е светал а като зареждам от омв лукоила и др чернее 

От каквото съм карал и имам опит с поне 3-4 зареждания от лампа (с над 20л) :
Еко 100
По лично впечетление, (от вс. 100 октанови горива които съм карал ) най-добро усещане за мощност и реакция при подаване на газ, ; гладко запалване (без първата секунда да има пропадане на оборотите както с всичките горива-лайна в БГ) ; повишен разход в града (разхода се качи на 12-12.5/100 в града) ; добър разход извън града (малко падна, не знам що така...
но съм доволен - под 7/100км )
Мноо скъп - Кеф е, но не и на 2.70лв.
ЕКО 95 Economy
Засега, от всички 95 с които съм карал ( градско/извънградско ) с ЕКО 95 Economy съм най-доволен, пак казвам - засега. Дано не го пипнат и него... Разхода си е нормален, няма разлика,(10-11.5/100км City & 7/100км highway) добре си пали колата.
Засега сипвам от него, а и икономически ми е най-изгоден..
OMV Carerra 100
3 + години го карах (само от него) бях изкл. доволен. Разхода повече от приличен, гладка мазна работа на ДВГ, никакви забележки... Спрях го -защото мисля го пипнаха нещо това гориво. Спрях да я усещам така колата, а цената му се качи в стратосферата... Пробвах като алтернатива ЕКО 100 и останах много по-доволен.
OMV Carerra 95
Аз го усещам малко по-добре от 95 на Лукойл, разхода си ми е същия 10-11.5/100км (градско) , но лееко ми пропадат оборотите за 1 сек. с 95 след старт на ДВГ... а колата я усещам малко по мудна.
Лукойл 95 (обикновеният им там..)
Не съм доволен.. Няколко пъти пътувания имах по 240км, в посока с този бензин, (2010та) разхода, кажи речи нормален ( 7-7.2/100км ) но т'ва направо не беше моята кола. - Бавно мъчително ускорение, при изпреварване я вкарвах над 3500rpm на 4та, и все едно се мъчех да ускоря от 50км/h на 5та...
Даже се бях притеснил
с тоя 95, имах и пропадане на оборотите веднага след старт на дигателя, за около 2 сек.
За другите им горива не знам, чувал съм добро за 98..
От новите им бензини, пробвах не усетих разлика..
1994 М43B18 (никога не е имала LPG)
За Ромпетрол ми го препоръчваха, чух от таксиджий ( за ГАЗ/ дизел) били доволни..
общо взето, оплаквания от Ромпетрол засега не съм чул, все ще порбвам и от там за заредя, но все ми е далече..
Петрол 96 не съм го карал, уж го хвалиха, гледам в темата няма много отзиви за него...
Shel V-power Racing 100
Карах с такъв бензин, но на едно Пежо и само за малко...Мн. Добре ускоряваше и вървеше колата. Собственика каза че само с такъв бенз го карал.. (2.0 мисля беше)
Еко 100
По лично впечетление, (от вс. 100 октанови горива които съм карал ) най-добро усещане за мощност и реакция при подаване на газ, ; гладко запалване (без първата секунда да има пропадане на оборотите както с всичките горива-лайна в БГ) ; повишен разход в града (разхода се качи на 12-12.5/100 в града) ; добър разход извън града (малко падна, не знам що така...

Мноо скъп - Кеф е, но не и на 2.70лв.

ЕКО 95 Economy
Засега, от всички 95 с които съм карал ( градско/извънградско ) с ЕКО 95 Economy съм най-доволен, пак казвам - засега. Дано не го пипнат и него... Разхода си е нормален, няма разлика,(10-11.5/100км City & 7/100км highway) добре си пали колата.
Засега сипвам от него, а и икономически ми е най-изгоден..
OMV Carerra 100
3 + години го карах (само от него) бях изкл. доволен. Разхода повече от приличен, гладка мазна работа на ДВГ, никакви забележки... Спрях го -защото мисля го пипнаха нещо това гориво. Спрях да я усещам така колата, а цената му се качи в стратосферата... Пробвах като алтернатива ЕКО 100 и останах много по-доволен.
OMV Carerra 95
Аз го усещам малко по-добре от 95 на Лукойл, разхода си ми е същия 10-11.5/100км (градско) , но лееко ми пропадат оборотите за 1 сек. с 95 след старт на ДВГ... а колата я усещам малко по мудна.
Лукойл 95 (обикновеният им там..)

Не съм доволен.. Няколко пъти пътувания имах по 240км, в посока с този бензин, (2010та) разхода, кажи речи нормален ( 7-7.2/100км ) но т'ва направо не беше моята кола. - Бавно мъчително ускорение, при изпреварване я вкарвах над 3500rpm на 4та, и все едно се мъчех да ускоря от 50км/h на 5та...

с тоя 95, имах и пропадане на оборотите веднага след старт на дигателя, за около 2 сек.
За другите им горива не знам, чувал съм добро за 98..
От новите им бензини, пробвах не усетих разлика..

1994 М43B18 (никога не е имала LPG)
За Ромпетрол ми го препоръчваха, чух от таксиджий ( за ГАЗ/ дизел) били доволни..
общо взето, оплаквания от Ромпетрол засега не съм чул, все ще порбвам и от там за заредя, но все ми е далече..
Петрол 96 не съм го карал, уж го хвалиха, гледам в темата няма много отзиви за него...

Shel V-power Racing 100
Карах с такъв бензин, но на едно Пежо и само за малко...Мн. Добре ускоряваше и вървеше колата. Собственика каза че само с такъв бенз го карал.. (2.0 мисля беше)
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
ЕКО-100 октана и газ,също и ОМВ
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Аз май ще съм първия, който ще се осмели да оплюе Ромпетрол (бензин). Преди зареждах къде ли не, но от Shell 100+ ... само една дума, СУУУПЕР!
. След прочетени коментари, тук във форума, започнах да зареждам при мамалигарите... Останах сууупер доволен!!! И така до преди няколко дена. Приятел, и той с баварец, ми спомена, че с ром. не му върви колата. Видиш ли и аз се позамислих, че напоследък нещата не са както трябва да са. Преди 2 дена напълних резервоара, отново при румънците и ... лайна! Явно и те четат форума ни и са решили, че е време и те да захлебят
С чиста съвест казвам, че във Варна на всички мамалигарски бензиностанции бензина им вече е
Ще сменяме фирмата!

С чиста съвест казвам, че във Варна на всички мамалигарски бензиностанции бензина им вече е

Ще сменяме фирмата!
- loveca1001
- кандидат ентусиаст
-
ОМВ нямам оплаквания.Колеги качеството е важно ,но обръщали ли сте внимание на количеството ,защото ми се е случвало да забелязвам някакви различия 

Аз вече се примирих с факта, че в бутилка 30 литра, с максимум пълнене 25, вече няколко пъти ми слагат по 31-32 литра, Дейвид Копърфилд ряпа да яде 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
количеството ..
ако сравня разни малки безн. станции направо ми се е случвало да се чудя какво са сипали..но
според мен все пак има контрол..
то нали тестват колонките с едни специални съдове там..
не зная колеги но до ден днешен само петрол полвам и съм супер доволен и от бензина и от газта и от дизела им
ако сравня разни малки безн. станции направо ми се е случвало да се чудя какво са сипали..но
според мен все пак има контрол..
то нали тестват колонките с едни специални съдове там..
не зная колеги но до ден днешен само петрол полвам и съм супер доволен и от бензина и от газта и от дизела им
Dpy написа:Аз вече се примирих с факта, че в бутилка 30 литра, с максимум пълнене 25, вече няколко пъти ми слагат по 31-32 литра, Дейвид Копърфилд ряпа да яде
Е няма да казваш пълни до горе ми ще казваш 25 литра

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
don_gori написа:Dpy написа:Аз вече се примирих с факта, че в бутилка 30 литра, с максимум пълнене 25, вече няколко пъти ми слагат по 31-32 литра, Дейвид Копърфилд ряпа да яде
Е няма да казваш пълни до горе ми ще казваш 25 литраДосега всички пъти като съм зареждал газ казвам литри (ако е повечко) и не са ме лъгали толкова де
И с какво ще му помогне това, при положение, че вместо 25 ще му влезнат 21 в бутилката?
Нали това е въпроса, че шибаняците си позволяват да лъжат сериозно в количеството което минава през колонката.

До колкото съм запознат, си позволяват да лъжат с количествата, така по-нахално, само с газта. Не че с дизела и бенза не слъгват, но е с някви милилитри и не прави впечатление на никого, освен на тях, като продадат цистерни...
. Така брутално с по 5-6 литра са ме гърбили на изхода на Варна на ЕКО и на Ромпетрола под Елдом-инвеста.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
аааа на тоя ромпетрол не ходи че боли аз заредих за 20л. и борда ми показа разлика от 18л. 
П.П. Написах много сладко писмо до румънската централа отдел маркетинг и до Русе
другата седмица ще е смях румънците обещаха специално да се дигнат те да проверят 

П.П. Написах много сладко писмо до румънската централа отдел маркетинг и до Русе