Харман Кардън!Впечатления!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Харман Кардън!Впечатления!
bmw-maximilian написа:Coulthard..недей точно на мен да казваш приятелю колко разбирам от музика,защото доста колеги от форума ще ти се поприсмеят.
1-во,не ми извъртай думите в друга насока защото аз не съм казал,че Ground zero е някаква върховна марка, в частност говорех за SPL серията на GM...която има какво да покаже.
@Nickelback,къде виждаш да съм казал,че моноблока клас Д е най-върховния вариянт в целия свят..и все пак музиката не се състои в единия усилвател.. постът ми беше съвсем примерен ..абсолютно съвсем примерен..а вие взехте да се заяждате за някакви конкретни елементи от поста ми... и в крайна сметка каквото и да си говориме за мене harman kardon e БОЗА,и ще си остане БОЗА.
п.п На мен пък DLS никак не ми симпатизира ако сравняваме цена/качество,въпреки,че имам компоненти на DLS в колата си.Повече ми симпатизира фирмата clearsound,която за разлика от повечето фирми не си продава само името![]()
п.п2 имаш Лс.
ОК, аз пък ще те питам ти какво "професионално" виждаш в озвучаването на една кола? За мен целта на озвучаването в автомобила е човек да си направи кефа. Въобще думата "професинално" ама хич не се вписва в пейзажа, камо ли ако става въпрос за Е36. За теб клас Д усилвател "професионален" ли е

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
добре де няма ли кои да го спре това?
по добре да се заключи.. ще стане сеир и тук...
отклоняваме се от темата..
идеята е да се каже какво е оригиналното озвучение..
ясно е че всеки си има концепции...
но тук нещата се разминават.. озвучаването не е така лека задачка .. хората си имат лабораториии и са сметнали каво и къде да сложат..
ясно е че има висок клас технологии вече.. може да се подобри зна1ително едно Е36 като звучене..
но
пак ще добавя че буфера от пазара 2000 вата не означава качество на взука.. но
всеки с разбиранията си ..
по добре да се заключи.. ще стане сеир и тук...
отклоняваме се от темата..
идеята е да се каже какво е оригиналното озвучение..
ясно е че всеки си има концепции...
но тук нещата се разминават.. озвучаването не е така лека задачка .. хората си имат лабораториии и са сметнали каво и къде да сложат..
ясно е че има висок клас технологии вече.. може да се подобри зна1ително едно Е36 като звучене..
но
пак ще добавя че буфера от пазара 2000 вата не означава качество на взука.. но
всеки с разбиранията си ..
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Просто не виждам смисъл да се слага озвучаване по-добро от оригиналния Хармън Кардън в Е36
Освен ако не се инвестира 1000лв.+ за да се подобри акустиката в тая кола тогава слагайте Infinity, JBL GTi и каквото ви душа иска. Всичко трябва да е балансирано 

Лето две и седемнаесто.
- ares2
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:Просто не виждам смисъл да се слага озвучаване по-добро от оригиналния Хармън Кардън в Е36Освен ако не се инвестира 1000лв.+ за да се подобри акустиката в тая кола тогава слагайте Infinity, JBL GTi и каквото ви душа иска. Всичко трябва да е балансирано
така е колега.. аз също съм фен на оригиналните по високи класове но..
съм и на ясно че нещата са се развили за тези години.. и все пак .. монтажа на нова система е сложно нещо....
както ти споменаваш акустиките и тн са други а и всички знаем колко е гърбаво Е36 за аудио ъпгреидване..
но пари и ПОЗНАНИЯ се получава всичко
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
ares2 написа:Nickelback написа:Просто не виждам смисъл да се слага озвучаване по-добро от оригиналния Хармън Кардън в Е36Освен ако не се инвестира 1000лв.+ за да се подобри акустиката в тая кола тогава слагайте Infinity, JBL GTi и каквото ви душа иска. Всичко трябва да е балансирано
така е колега.. аз също съм фен на оригиналните по високи класове но..
съм и на ясно че нещата са се развили за тези години.. и все пак .. монтажа на нова система е сложно нещо....
както ти споменаваш акустиките и тн са други а и всички знаем колко е гърбаво Е36 за аудио ъпгреидване..
но пари и ПОЗНАНИЯ се получава всичко
Подкрепям напълно

Лето две и седемнаесто.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Крайният резултат от спора .. пак дойдохме на дедовия (stony1)
Извода - квото каже дедо тва е истината
П.С. stony1 не се обиждай просто от време на време чак те мразя като видя как с някое мнение ми попарваш ентусиазма за някой глезотия в колата, добре че те има
Извода - квото каже дедо тва е истината

П.С. stony1 не се обиждай просто от време на време чак те мразя като видя как с някое мнение ми попарваш ентусиазма за някой глезотия в колата, добре че те има

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Извинявам се на колегите за попарените им от мен идеи, но това което пиша по отношение на саунда е плод на няколкогодишни изследвания, изчисления и проучване на българсия и световните пазари за озвучаване. Ако някой си мисли, че аз бях очарован от сауна в колата след първото пускане на музика в нея - е не бях и се почна. Плеари, говорители, начин на свързване, филтри, изчисляване на резонансни честоти, обезщумяване на купето, носители на сигнал и какво ли още не. След като приключих с всички сметки, установих, че за да се постигне добър (под добър визирам желания от мен) саунд в една кола (пиша по принцип за кола, защото паралелно с Е36 вървеше и проекта за Vectra B) са необходими толкова финикийски знаци, с които може да си взема още едано Е36. При това положение е редно да си зададе човек въпроса "Струва ли си".
П.П. Май ще взема да напиша една тема с теорията по отношение на звука.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
stony1 написа:Извинявам се на колегите за попарените им от мен идеи, но това което пиша по отношение на саунда е плод на няколкогодишни изследвания, изчисления и проучване на българсия и световните пазари за озвучаване. Ако някой си мисли, че аз бях очарован от сауна в колата след първото пускане на музика в нея - е не бях и се почна. Плеари, говорители, начин на свързване, филтри, изчисляване на резонансни честоти, обезщумяване на купето, носители на сигнал и какво ли още не. След като приключих с всички сметки, установих, че за да се постигне добър (под добър визирам желания от мен) саунд в една кола (пиша по принцип за кола, защото паралелно с Е36 вървеше и проекта за Vectra B) са необходими толкова финикийски знаци, с които може да си взема още едано Е36. При това положение е редно да си зададе човек въпроса "Струва ли си".
да.. би било полезно да споделиш с подрибности...
ще има заинтерсовани колеги
stony1 написа:
Чакам. Обещаното го търся.

Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
stony1 написа:Ако сложиш на мястото на плеъра си един Pioneer, без да сменяш говорителите, ще усетиш огромна разлика
Ако пък върнеш старите 13ки отпред и ги свържеш към Pioneer ще има още по-голяма разлика и все положителна. Когато решиш да се разделяш с тубата, може да ми свирнеш
А ако сложи пък Kenwood или Alpine ... направо ще провъзгласи 13ките на Нокия за номер 1

Един страничен въпрос на бързо - на мястото на пищялката на предната врата , може ли да се навре 10-ка (с неодимов магнит) ????

- BlueSkyUnder
- Потребител
-
- Кара: BMW
В е46 седан свири уникално. Колата е оборудвана с говорители за високите отпред високо, среди и високи центрлно във вратите отпред и отзад, ниско долу ниски и среди за предните врати, На кората отзад има среди и под кората два малки суб луферам елипси насочени към багажника. Изключителен звук и качество, досега всеки, който е чул тази музика ахва, Дори и аз, който в колата си имам Alpine с 2 усилвателя и 19 говорителиа JBL
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5