Запитване към тия с DEPO + AE
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Запитване към тия с DEPO + AE
zBoost написа:В темата си пише точно какви са ползвани и че не всички стават! Ето такива пасват http://www.racing24.de/shop/product_inf ... 0c0c644542
Кел файда че си пише като не се намират рингове с този размер в България.

Габаритите на стандартните рингове са 130мм (от външния край на пластмасата до отсрещния такъв).
По груби сметки търсим 115мм ринг. Намерих такива в сайта на АутоПро, но се водят универсален LED. Предполагам че са цял кръг, а не полумесец, каквито търсим тук

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ще изглежда доста грозно... а и масово снимките се правят на тъмно, щото на светло едвам се виждат диодите...
Иначе за депо-то мисля има много читави варианти за LED-ове, които мисля ще свършат работа... но проблема е, че ги няма в нужния цокъл... W5W се правят само някви смешни...
Иначе за депо-то мисля има много читави варианти за LED-ове, които мисля ще свършат работа... но проблема е, че ги няма в нужния цокъл... W5W се правят само някви смешни...
@Mollov, не мисля така. Рингът ще пречупва светлината и ще запълва несветещите пространства между отделните диоди.
За да не съм голословен утре ще отида да потърся такива ленти, но проблемът си остава свалянето на фаровете (писах ти ЛС)
За да не съм голословен утре ще отида да потърся такива ленти, но проблемът си остава свалянето на фаровете (писах ти ЛС)
- Mollov
- Мародератор
-
Преди сигурно около година изпробвах всички налични на нашия пазар W5W крушки... в най-добрият случай светеха колкото 5W обикновена крушка, слаби са... с тия много на брой малки диоди, дето нямат нищо общо с желаното... единствената полза е, че като сложиш на всички общо 12 цокъла по една LED (1-2W) ще товари ел. системата много по-малко, в сравнение с 12х5W = 60W само от ринговете, а и няма да нагрява така, като една обикновена крушка.
Но и не всички депо-та са с 5W крушки... понеже идват прекалено силни за пластмасата и я нагарят след време, по-новите партиди вече са с 3W... та разликата тогава може и да е вече в полза на LED-овете дори и при светене...
Иначе както казах и преди - LED-овете са направени да светят насочено, не да Осветяват.... ето това е голяма разлика, при която рефлектора на "ринга" не може да разсее допълнително светлината от LED-а и да се получи силно светещ ринг...
P.S. Нямам ЛС от теб.
Но и не всички депо-та са с 5W крушки... понеже идват прекалено силни за пластмасата и я нагарят след време, по-новите партиди вече са с 3W... та разликата тогава може и да е вече в полза на LED-овете дори и при светене...
Иначе както казах и преди - LED-овете са направени да светят насочено, не да Осветяват.... ето това е голяма разлика, при която рефлектора на "ринга" не може да разсее допълнително светлината от LED-а и да се получи силно светещ ринг...
P.S. Нямам ЛС от теб.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power

Ето колко добре стоят тия ленти на е36ков фар

- Mollov
- Мародератор
-
Тва е уникална отврат 
Иначе CCFL осветителната част може и да пасне добре на рефлектора на "ринговете" на депото и да се получи доста добре, както е при тоя пич с Е39-тката... това вече е интересен вариант... още повече, че така CCFL-а не изглежда толкова тънък и "ринговете" го удебеляват...

Иначе CCFL осветителната част може и да пасне добре на рефлектора на "ринговете" на депото и да се получи доста добре, както е при тоя пич с Е39-тката... това вече е интересен вариант... още повече, че така CCFL-а не изглежда толкова тънък и "ринговете" го удебеляват...
Колегата zBoost се бъзика с мене вече
Не визирах тоя буламач като краен резултат от вкарването на светодиодната лента в ринга.
Междувременно днес се сдобих с такива ленти, остава само фара/ринга за тестовете да се намери

Междувременно днес се сдобих с такива ленти, остава само фара/ринга за тестовете да се намери

Лампата от стандартните CCFL рингове влиза в улея под ринга на ДЕПО-то!!!
Направих единия фар, утре ще приключа и с втория и ще кача снимки. Лентата с диодите също изглежда красиво, но ще трябва преправяне за да влезе.

Направих единия фар, утре ще приключа и с втория и ще кача снимки. Лентата с диодите също изглежда красиво, но ще трябва преправяне за да влезе.
- b00st
- User
-
има ли развитие 

Определено.

Първите снимки са със светодиоден маркуч, който за да влезе трябва да се реже доста.
Иначе светят страшно ярко и красиво, също и леко неравномерно, досущ като новите ангелски очи.
На последната снимка се вижда фарът със стандартните 3 халогенни крушки, а на останалите снимки съм снимал как изглежда при вече сложен ринг вътре на мястото на крушките.
Трябва малко преправяне, но ефекта е повече от УАУ

Първите снимки са със светодиоден маркуч, който за да влезе трябва да се реже доста.
Иначе светят страшно ярко и красиво, също и леко неравномерно, досущ като новите ангелски очи.
На последната снимка се вижда фарът със стандартните 3 халогенни крушки, а на останалите снимки съм снимал как изглежда при вече сложен ринг вътре на мястото на крушките.
Трябва малко преправяне, но ефекта е повече от УАУ

- b00st
- User
-
супер е станало, кво точно преправи за да става CCFL? 

- Mollov
- Мародератор
-
Дай снимка и на дневна светлина... и с какви точно CCFL пробва?
@Mollov - ползвах жълт CCFL за е36 от ПроПартс (Babuna). Снимка на дневна светлина ще направя и ще чака утре, че ме чака път към морето днес, но се вижда много добре и отчетливо.
@zBoost - трябваше да отрежа крачетата на ринга, тези с които се захваща към релефктора, също и ушенцата в горния край на рефлектора, където влизат горните зъбчета от ринга (вече отрязани). След това поставих CCFL-a вътре в улей на рефлектора, а ринга отпред го захванах с помощта на безцветна рибарска корда. Така нито се вижда че е вързан, нито ще падне (страшно здраво е), в същото време може да се свали по всяко време като просто се среже. С лепило не стана, а дори и да беше станало не ми се мисли през какви преживявания ще минеш после за да смениш изгорял CCFL примерно. Прилагам и снимки от фотоапарат на които се вижда какво съм преправил (преправянето е минимално и елементарно - с тези малките режещи клещи за 2-3 минути на рефлектор си готов)
Също така махнах окабеляването на фаровете и го замених с такова от оригиналния бош. В пъти по-качествено е.

@zBoost - трябваше да отрежа крачетата на ринга, тези с които се захваща към релефктора, също и ушенцата в горния край на рефлектора, където влизат горните зъбчета от ринга (вече отрязани). След това поставих CCFL-a вътре в улей на рефлектора, а ринга отпред го захванах с помощта на безцветна рибарска корда. Така нито се вижда че е вързан, нито ще падне (страшно здраво е), в същото време може да се свали по всяко време като просто се среже. С лепило не стана, а дори и да беше станало не ми се мисли през какви преживявания ще минеш после за да смениш изгорял CCFL примерно. Прилагам и снимки от фотоапарат на които се вижда какво съм преправил (преправянето е минимално и елементарно - с тези малките режещи клещи за 2-3 минути на рефлектор си готов)
Също така махнах окабеляването на фаровете и го замених с такова от оригиналния бош. В пъти по-качествено е.
- Mollov
- Мародератор
-
A задължително ли беше да чупиш ушите за захващане на "ринга"? Че гледам ония с Е39-тката ги е запазил... макар че като гледам сега ринга при мен, ушите се падат от външната страна, а тия CCFL трябва да минат точно там... ясна работата... предполагам, че няколко "точкови" залепвания с "Капчица" ще свършат работа за здраво задържане на ринга към рефлектора с опцията да може да се откачи ако се наложи.
Въпросът е сега дали ще свети достатъчно силно, че да мине за дневни светлини...
Въпросът е сега дали ще свети достатъчно силно, че да мине за дневни светлини...