Газ за BMW

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Сеп 2008, 13:30

тук вече разсъжденията за 2000лв, 150 данък и т.н. са напълно излишни за обсъждане, при положение че 150лв са ти едно напиване.

150лв. са си много пари поне за мен да ги хвърля за глупост и 2000лв. пак са си много пари, във момента едва ли мога да ги извадя. Не виждам как може да те притисне животът да извадиш 2000лв.
И на каря според мен се стигна до крайният отговор, че да даваш толкова пари за евтино си е прищявка, а не необходимост, защото 2000лв си е една кола. И извода е прищявката на човекът води до различните марки коли да се слага гас, а не необходимостта или икономията :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Сеп 2008, 13:34

Напълно правилни разсъждения, но има едно "НО".
Аз мисля напред във времето, планирам да карам колата си повече от 2 години, т.е. при моето каране е една добре обоснована инвестиция. Иначе разбира се, че да извадиш 2000лв. накуп е малко кофти за портфейла, но за мен е оправдано в моя случай, а и колегите по-горе също са споделили вижданията си, които са на практика същите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 30 Сеп 2008, 15:28

първо на се 2000лв. а 1200лв. или 1400лв. ако за някой 6-700лв не са нищо това е отделен въпрос....... ми ти може да не разбираш как сме дали толкова пари на куп наведнъж а аз пък не мога да разбера как една пълнене на резервоара ми е 135лв ??!? а аз онзи ден минах със 60лв. 550км пък ти ак о искаш разбирай ако искаш не !! Прищявка било ?? И как така стана прищявка не разбрах, събудлили сме се един ден и ни се е прищял и сме сложили ли кво ?? Аре както и да е вече, всеки си знае за себе си нали така........ ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Сеп 2008, 16:07

BiTurbo според тебе какво е да караш кола 150коня на гас? Наложително, нормално или прищявка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 30 Сеп 2008, 18:55

ditko1 написа:BiTurbo според тебе какво е да караш кола 150коня на гас? Наложително, нормално или прищявка.

нямам абсолютно никаква представа какво е, както казах всеки си преценява за себе си....... аз примерно мога да си карам на бензин, но съм решил, че искам да си карам колата колкото си искам и да не му мисля а аз карам доста.... заства съм сложил газ ! Но мога да ти кажа моето М43 на газ какво е да караш- еми нищо по-различно от това на бензин точно за това не разбрах защо го направихте на такъв голям проблем ;)
решил съм така, пресметнал съм си и така ми е излязла сметката.....
Затова стига сте говорили че газта била "сухо" гориво, скапвала двигателя, че видиш ли не бил направен за газ........карайте си вие на бензин тогава и оставете нашите двигатели да се скапват ;) ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Nedko Bozadzhiev » 30 Сеп 2008, 20:51

Колега 150 коня на кола дет тежи 1300 кг не са кой знае колко много като за начало. Не знам защо са прави толкова голям въпрос кой каква кола кара, на какво е кара и колко коня е! Моя баща например има Лада Самара и не мисли да е продава. НО и то голямо НО. Тука има една малка подробност, че той ходи само за риба тази кола. По цял ден си има служебна която е нова и го боли фара какво и колко харчи. Майка ми си има служебна дет само тя е кара и даже се прибира с ния в къщи. Разходите и до работа по работа се поемат от фирмата. Майками и бащами също така не ги интересува каво карат само да стигнат от точка А до точка Б възможно най ефтино. Само че те со но по над 40 години, а аз съм на 20.
Сега за да ти обясня по точно, че нема да го схваниш. Аз обичам да карам. Обичам да карам хубава кола(от БМВ по добре не са сещам). Обаче не съм съгласен да плащан каква да е цена. Монтирането на едно ГИ прави цената далеч по поносима! Сега опитай са да го проумееш това което написах и може да ти светне в главата за какво говори с колегите и стига си ми ги писал тий 150 коня кач че са нищо велико.
ГИ за 4 цилиндъра върви от 1000 до 1600. За 6 цилиндъра от 1000 до доста над 2000 лв. Аз за мен си реших, че ще дам малко повече пари в търсене на качеството и смятам че не сгреших. Системата ми е италианска(дюзи, комп, изпарител, клапани). Една от най-добрите системи на пазара.

п.п. Качи са на каква да е кола над 200 коня и ша разбере колко не върви кола 150 коня!

Потребител
Аватар

.

Мнение от L1sk0 » 30 Сеп 2008, 21:03

има ли смисъл да си купуваш БМВ след като си решил да слагаш газ ? не мога да разбера защо е този спор ??? взел си кола отваряш багажника и какво лъсва газова бутилчица ? струва ми се смешно не знам за вас... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Nedko Bozadzhiev » 30 Сеп 2008, 21:17

Абе не знам някой да върви по улицата и на секи сфетофар да отваря багажника ма що казваш че е чак такъв проблем.
Спора е за това че има хора като теб дет смятат че газта е гориво на дявола(а можеби завиждате и ви е яд, че нямате смелоста да си преглътнете предрасъдъците или пък приятелите ви ша кажат нещо лошо, а може би ви е страх, че някой от тоя форум ще ви оплюе за това което с причинили на "любимата му марка"). За мен дизела е такова зло ма кво да правя. Не го харесван но признавам че има някой предимства. Истина също така е че едно 325 TDS ша скъса гъза на всяко 320 ма ко да праим съдба!

Абе я виа сладури хейтъри на газта ми кажете по колко въртите на година та ви не излиза скъпо да ги карате тез коли на бенз??? Само не ми излизайте с "мойто 320 гори не повече от 10 в града" щот много добре знам колко гори 320, а и немците му дават 12,5-13 литра градско!!!???

Потребител
Аватар

.

Мнение от L1sk0 » 30 Сеп 2008, 21:22

не знам само защо се палиш толкова . уж бмв караш а не ти се дават пари за бензин ами какво да ти кажа вземи си голф3 ? какво ми говориш за предрасъдаци и тн. ? помисли малко карам си аиляшката и ми гърми мотора е батка има ли смисъл да си слагам газ?

Потребител
Аватар

Мнение от Nedko Bozadzhiev » 30 Сеп 2008, 21:38

Не са паза от нищо бе пич! Просто карам по много и нямам файда да карам на бенз. Голф 3 нема да си кума по две причини: първо с предно е и вторе е пълно дърво. Задното ма кефи много повече!!! Аз за разлика от теб(може би) не излизам само вечер до кварталното кафе, че да са покажа на путките из махалата, карам този автомоби постоянно, права си кефа с него, юркам го и ако някога мотора ми свърши нема да е щот го карам на газ, а щото, мойто момче, му е дошло времето!

Потребител
Аватар

.

Мнение от L1sk0 » 30 Сеп 2008, 21:44

батка не знам само защо отваряш темата с путките ? ти за това ли я караш твоята ? . колата сам си я купил за да и се радвам по същата причина заради която и ти (може би) . а пред които трябва да се показвам сам се показал спокоино . и "моито момче" нали така някак си не ми приляга по спокоино :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 30 Сеп 2008, 22:02

Всеки си прави неговата сметка.Аз съм извън Бг и при мене няма газ.Що не навсякъде има газ като е толкова добра и икономична.отъняха ни джобовете и взехме да търсим евтиното...

ВСИЧКО ЕВТИНО В КРАИНА СМЕТКА ИЗЛИЗА СКЪПО
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Потребител
Аватар

.

Мнение от L1sk0 » 30 Сеп 2008, 22:05

писта прав си за 2ри път тази вечер :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Nedko Bozadzhiev » 30 Сеп 2008, 22:07

Намесвам ги щото и те са неделима част от уравнението. Отречете го де. Са тая кола не ми е спещелила нито една, ама не и е това и целта. Също така целта на покупката на БМВ на много хора е точно такава(ти явно не си един от тях)
Са целта тука не е да та накарам да си качиш газ! Изкам само да си отворите очите и да не плюете алтернативите. Е това последното ма дразни няй-много. Кто почнете БМВ на газ не върви, БМВ на газ срам и позор, БМВ на газ сачупи много, БМВ-моторите не са направени да работат на газ и т.н. направо ми са дига в главата.
Добре карай си го на бенз твойто, ти си знаеш за теб си как та устройва, ама поне не казвай че на газ или на метан не става или незнам едикаквоси!
Като ги приказвате тея работи обосновете са по някав начин чисто технически, а не като почвате с "аз имам един приятел дет имал приятел на който браточет му имал кола на газ и са счупил мотора".
Аз мойто БМВ го купих с нагласата, че ще му сложа газ!!!! Бях напълно наясно с факта, че няма да смагвам до го карам на бенз!

Потребител
Аватар

Мнение от Nedko Bozadzhiev » 30 Сеп 2008, 22:09

Пистат ако маже да та попитам ти в коя държава си?

ПредишнаСледваща

Назад към E36