ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
ogata написа:Омешах вилките и сега не знам коя беше от м20![]()
Аз карам м20 с вилка от м40 и аксиален от м10, така че дали трябва или не вилката да е от м20...
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Някой дали се е опитвал (или дали е попадал на тема) да преработи разходомера да показва налягането на турбото?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
M10 написа:ogata написа:Омешах вилките и сега не знам коя беше от м20![]()
Аз карам м20 с вилка от м40 и аксиален от м10, така че дали трябва или не вилката да е от м20...
Четох из форума, че за слагане на лек маховик на м52 трябало вилката да е от м20.
Но, пък скоростите, които ще ползвам не са от м52 оригиналните и за това питах.
Реално ги имам и двете вилки, но искам да си спестя едно излишно сваляне и качване на скоростите
raptorxbg написа:Някой дали се е опитвал (или дали е попадал на тема) да преработи разходомера да показва налягането на турбото?
И как по-точно да стане като разходомера ти е електронен, а уреда за налягане най-често работи с вакуум тръбичка от колектора ?
И второ, дори и да стане по някакъв безумен начин - стрелката ще се мята наляво-надясно или искаш литрите всъщност да са psi

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- BIRICHKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ис-требител
raptorxbg написа:Някой дали се е опитвал (или дали е попадал на тема) да преработи разходомера да показва налягането на турбото?
Извинявам се за офф топика, обаче преди време видях една тема по въпроса тук .
Едва ли ще помогне с нещо, но е интересна и реших да я споделя.
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
И аз попаднах на тази тема, ама пича иска $125
Някой преди време в тази тема ми беше казал, че знае как да си направя алармата да не се пускат аварийните, като отворя вратата. То не се издържа... Отварям си вратата в гаража като е колата и се пускат аварийните 

..Bayerische Motoren Werke..

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
ogata написа:raptorxbg написа:Някой дали се е опитвал (или дали е попадал на тема) да преработи разходомера да показва налягането на турбото?
![]()
И как по-точно да стане като разходомера ти е електронен, а уреда за налягане най-често работи с вакуум тръбичка от колектора ?
И второ, дори и да стане по някакъв безумен начин - стрелката ще се мята наляво-надясно или искаш литрите всъщност да са psi![]()
Ако караше печка щеше да знаеш, че има и дигитални... и е налягане, не вакуум
А плаката се сменя... въпроса е как да се подкара стрелката да показва друго...
- ogata
- старши ентусиаст
-
Изглежда готино.
Ако карах печка бих дал $125 със сигурност за това

- M10
- старши ентусиаст
-
Гледал съм някъде за е30ково табло предлагаха, контролер който ти го програмират както искаш - за температура на маслото, бууст, налягане на маслото и тн+плака. Който може да програмира микроконтролери, предполагам може да си направи сам.
Аз пък съм чел че аксиалния трябва да е от е21 м20 защото бил с разлика във височината и педала не стоял където трябва
Три съединителя съм сменял с олекотен м20ков маховик, първо на м42, сега на м20, с аксиален от м40 сглобих първия път, после с от м10 и не съм забелязал нещо нередно
Предпочетох лагера на м10 защото е метален 
ogata написа:Четох из форума, че за слагане на лек маховик на м52 трябало вилката да е от м20
Аз пък съм чел че аксиалния трябва да е от е21 м20 защото бил с разлика във височината и педала не стоял където трябва

Три съединителя съм сменял с олекотен м20ков маховик, първо на м42, сега на м20, с аксиален от м40 сглобих първия път, после с от м10 и не съм забелязал нещо нередно
Предпочетох лагера на м10 защото е метален - ogata
- старши ентусиаст
-
M10 написа:Гледал съм някъде за е30ково табло предлагаха, контролер който ти го програмират както искаш - за температура на маслото, бууст, налягане на маслото и тн+плака. Който може да програмира микроконтролери, предполагам може да си направи сам.ogata написа:Четох из форума, че за слагане на лек маховик на м52 трябало вилката да е от м20
Три съединителя съм сменял с олекотен м20ков маховик, първо на м42, сега на м20, с аксиален от м40 сглобих първия път, после с от м10 и не съм забелязал нещо нередноПредпочетох лагера на м10 защото е метален
За кое по-точно говориш, че е метално ?
Вложката, която влиза във вилката мисля, че на всички е метална, но пък имам един лагер от е28, който има метална "корона" около себе си
При мене сетъпа би трябвало да е гетраг 220, притискател, съединител и маховик от м20 е28, и лагер от м43 (и помпа от m42
Явно вилката е която си избера

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
ogata написа:Изглежда готино.
Че е готино спор няма, ама като добавим още 30-тина долара за доставка до Европа и тоя бууст метър ще излезе златен...
- ogata
- старши ентусиаст
-
raptorxbg написа:ogata написа:Изглежда готино.
Че е готино спор няма, ама като добавим още 30-тина долара за доставка до Европа и тоя бууст метър ще излезе златен...
Важното е че теб ще те кефи и ще си един от 10те на балканският полуостров с такъв

- M10
- старши ентусиаст
-
Целия лагер е метален
иначе на размери изглеждаше същия. Моя сетъп е м20, маховик от друго м20, лагер от м10, вилка от е30 м40, гетраг 220 с помпа от м42.
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Някой софиенец да има излишен преходник за радио от BMW към евробукса?? По магазините само с поръчка, а нямам търпение да си подкарам бекер-чето! 

k.milanov написа:Моята аларма е популярната китайска, чието дистанционно е вградено в ромбоиден ключ като на е46. При мен го има това с аварийните и не може да се оправи. От нея си излиза(или влиза както исакте го разбирайте) един кабел на който да се вържат аварийните. Тоест тя управлява само с един кабел и това е заложено в самата аларма.
Варианта е режеш спират да ти мигат като отвориш врата, но спират и да мигат при отключване/заключване.
Междувпрочем не е толкова досадно и се свиква, примерно спирам да се качи някой оп веднага аварийките мигат и спират сами.
Така да върши работа, но примерно колата е в гаража нещо си правя по нея и трябва да е отворена вратата и мигат постоянно и много ме дразнят ей така за нищо да мигат.
Ще ми кажеш ли кой кабел трябва да се отреже, по специфичен цвят или номер да има нещо
че ми писна постоянно да ми мигат 
..Bayerische Motoren Werke..