ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Manuel » 27 Ное 2014, 18:53

@Manuel пич за каква помпа за парното говориш ,че не стоплям нещо? Все някви инженерни решения опитваш май да вкарваш в тая твойта кола... :lol:[/quote]
Така е колега :lol: а помпата е тази до клапите Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Феновете да откачат!

Мнение от ogo2010 » 27 Ное 2014, 20:52

a bmw driver написа:
M-coupe написа:Малко по малко изпитвам детските болести на е36 :mhihi: Та сега съм в филма с парното... Проблема е там, че духа топло само долу на краката и на прозореца. През другите само студено духа :conf: Някакви идеи от къде да търся проблема, че точно сега зимата да ми духа топло само на прозореца няма да ми е много добре :mhihi:

И при мен е същото положение. Събота и неделя ще си поиграя, за да разбера защо е така. Ако искаш може да се видим покрай колата-
0988/35 36 77 Сашо.

И при мен е така колеги, колата е 95 година М43 Ако разберете къде е проблема моля споделете :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 27 Ное 2014, 21:48

ogo2010 написа:
a bmw driver написа:
M-coupe написа:Малко по малко изпитвам детските болести на е36 :mhihi: Та сега съм в филма с парното... Проблема е там, че духа топло само долу на краката и на прозореца. През другите само студено духа :conf: Някакви идеи от къде да търся проблема, че точно сега зимата да ми духа топло само на прозореца няма да ми е много добре :mhihi:

И при мен е същото положение. Събота и неделя ще си поиграя, за да разбера защо е така. Ако искаш може да се видим покрай колата-
0988/35 36 77 Сашо.

И при мен е така колеги, колата е 95 година М43 Ако разберете къде е проблема моля споделете :)

Колеги това е фабрично направено с цел да не заспиш, при мен беше така разглобих прасето и се убедих че е фабрично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Ное 2014, 21:50

А дано, ама на м52 е36 (на заграла кола) пари... буквално, ако си набичил на 3та степен и максимално топло не се стои срещу отворите... та тва със спането ... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Ное 2014, 22:05

Колите без климатик не духат топло през централните отвори.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 27 Ное 2014, 22:37

ogata написа:Колите без климатик не духат топло през централните отвори.

хмм..все си мисля, че при мен си духа топло и от центреалните ако съм сложил врътката на червеното. сега се чудя дали имам проблем или ти бъркаш, или пък аз не си спомням :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Ное 2014, 23:33

Denmark написа:

хмм..все си мисля, че при мен си духа топло и от центреалните ако съм сложил врътката на червеното. сега се чудя дали имам проблем или ти бъркаш, или пък аз не си спомням :lol:

Когато бях с парно на е36цата - 100% не духаше топло през централните духалки.
На е28цата е същото ...

ПП. Принципно нали на колите с парно имаш една врътка - да духа или да не духа от там.
А, на колите с клима има две врътки - да духа или не и ако духа какво да духа - топло или студено :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97, Е36 320i touring
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: techno violet metallic

Мнение от a bmw driver » 28 Ное 2014, 9:12

Погледнах на един колега колата- е46, 320д, ами духа си топло от централните духалки.
Няма логика според мен, да не духа топло. Предполагам, че съответния вентил не работи, защото маркучите до тях са горещи.
В колата и така си става баня, но ме дразни, че нещо не е наред.
Ако успея през уикенда да свърша нещо, ще пиша.
Поздрави.
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 28 Ное 2014, 14:55

Manuel написа:
ogo2010 написа:
a bmw driver написа:

0988/35 36 77 Сашо.

Колеги това е фабрично направено с цел да не заспиш, при мен беше така разглобих прасето и се убедих че е фабрично.

Какво заспиване, колега... Навън е -2 градуса в колата също е студено, пускам си парното и става още по-студено :ok: Ако не ги затворя ръчно централните ... :dunno:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Ное 2014, 15:48

ogata написа:
Denmark написа:

Когато бях с парно на е36цата - 100% не духаше топло през централните духалки.
На е28цата е същото ...

ПП. Принципно нали на колите с парно имаш една врътка - да духа или да не духа от там.
А, на колите с клима има две врътки - да духа или не и ако духа какво да духа - топло или студено :mhihi: :mhihi:

да, на е36-цата е така, ама на е34-ката нямах клима и пак имаше врътка за топло/студено на централната духалка.

иначе забравих да пробвам днес :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 28 Ное 2014, 16:23

Я и аз да се включа по въпроса за парното. Значи, стрелката на температурата отива на средата и заспива, до тук добре, обаче парното не духа топло, трябва още доста време да мине, за да се усети както трябва. При баба Вектра когато стрелката отидеше на оптимална температура в колата ставаше баня. Та въпросът ми е възможно ли е уредът за температурата на таблото да не работи коректно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 28 Ное 2014, 17:39

Vasko_G написа:Я и аз да се включа по въпроса за парното. Значи, стрелката на температурата отива на средата и заспива, до тук добре, обаче парното не духа топло, трябва още доста време да мине, за да се усети както трябва. При баба Вектра когато стрелката отидеше на оптимална температура в колата ставаше баня. Та въпросът ми е възможно ли е уредът за температурата на таблото да не работи коректно.

Първо пробвай, като го нагласиш да духа само на прозореца/краката и затвори централните отвори от врътките им... Явно това е варианта при е36 без климатик :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 28 Ное 2014, 18:06

колеги да ви попитам. м43 е двигателя. от едно известно време студена колата не може да се кара . хълца..тресе..прекъсва. направих експеримент.. над 4000 оборота не може. излезе ли от синьото е доста по-добре .. според инпа и дис нищо нередно няма. датчкика колянов вал, ако дава грешни данни засича ли го..

Потребител
Аватар

Мнение от harrier » 29 Ное 2014, 18:16

Здравейте колеги,
От онзи ден и аз се сдобих с първото си БМВ Е36 316 от 95-та салона му е слънце, волана и скоростния лост незахабени, няма грам ръждичка.
Само два тампона и носачи смених, на диагностика колата излиза перфектна. На таблото пише 142 000 км, но невярвам на тези митични писания.
Колата ще се ползва само за в града за извънградско си имам друго баварско чудо и искам да сложа на 316-ката един ГИ, но понеже досега не съм
се интересувал от това ще помоля да ми препоръчате сервиз в София. Изчетох доста теми и коментари и все още се затруднявам в избора. Разбрах единствено,
че много зависи на какви майстори попаднеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 30 Ное 2014, 14:03

katra_fm написа:колеги да ви попитам. м43 е двигателя. от едно известно време студена колата не може да се кара . хълца..тресе..прекъсва. направих експеримент.. над 4000 оборота не може. излезе ли от синьото е доста по-добре .. според инпа и дис нищо нередно няма. датчкика колянов вал, ако дава грешни данни засича ли го..

Да засича го ако е той.
:driving: :dunno: :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към E36