ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
В е30 със 100-140 ми е бил 7,5-8.
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
7.6 -7.8 с 120-140 с 4 човека и диф 3,64
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
M-coupe написа:Колеги какъв е разхода на гориво (бензин) на 318ис. В интернет гледам 6,4 извън града го дават, което не го вярвам много
Под 7 не съм го свалял, но предвид как карах тогава, беше предимно към 9

Never mistake motion for action...
- rhase
- младши ентусиаст
-
Моят даваше на газ извънградско 100-130км/ч ~8/100 2 човека и малко багаж. Градско рекорда ми беше 11/100 газ. Зареждам само от Шел газ, бензин и нафта напоследък.
Колеги имам проблем с мойта 20-ка преди няколко дни смених маслото на мотора,филтрите и маслата на кутията и дифа,но малко преди да ги сменя го покарах 3,4 километра и точно преди да го прибера ми вдигна малко повече температура от нормалното стрелката стигна до последната чертичка преди червения сектор въпроса ми е колко градуса са това?двойния корпус на главата където влизат двете водни съединения е бил спукан и е лепен с течен метал.Долях към 1 литър антифриз и радиатора се напълни след това я покарах 30-тина километра държеше си нормална работна температура.Чудя се да не би термостата да се ебава и понякога да не отваря,колата е с виско дайте някакви съвети какво да проверявам освен термостат,радиатор и водните съединения.Днес забелязах,че има и лек теч от някъде,но бързах и изобщо не съм отварял капака да проверя от къде сълзи,но утре ще проверя.
На м50б25 задължително ли се слага ГИ или може и само АГУ да е 

..Bayerische Motoren Werke..

Най-евтиният ГИ, който намериш, ще е в пъти по-добър от 100лв. по-евтина обикновена смърдялка.
Вариант 2: вземи си едно Пунто за 600лв. и го карай. 600те лева покупна стойност = цената на газовата. Разходът на бензин/100км. ще е < от разходът на газ на 25ицата. А и има надежда да не съсипеш една Е36ица, така и така вече няма здрави такива.
Вариант 2: вземи си едно Пунто за 600лв. и го карай. 600те лева покупна стойност = цената на газовата. Разходът на бензин/100км. ще е < от разходът на газ на 25ицата. А и има надежда да не съсипеш една Е36ица, така и така вече няма здрави такива.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Тампоните (на двигателя) за 318 тдс седан и компакт еднакви ли са?
levskifans написа:Тампоните (на двигателя) за 318 тдс седан и компакт еднакви ли са?
Еднакви са!
Колеги тръгнах да сменям задните амортисьори на купето и гледам от долната страна на бомбето се е протъркало леко и тръгнало да избива ръждичка. Ще го намажа с боди сега но въпроса ми е друг - дали е възможно това да е станало защото нямам тази гарнитурка над тампона? - 
И дали ще мога да си направя такава от 2мм клингерит?

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
mitaka21 написа:Колеги тръгнах да сменям задните амортисьори на купето и гледам от долната страна на бомбето се е протъркало леко и тръгнало да избива ръждичка. Ще го намажа с боди сега но въпроса ми е друг - дали е възможно това да е станало защото нямам тази гарнитурка над тампона? -
Чак 2мм не е нужно.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
~Мишо~ написа:mitaka21 написа:Колеги тръгнах да сменям задните амортисьори на купето и гледам от долната страна на бомбето се е протъркало леко и тръгнало да избива ръждичка. Ще го намажа с боди сега но въпроса ми е друг - дали е възможно това да е станало защото нямам тази гарнитурка над тампона? -
Чак 2мм не е нужно.
2мм щото такъв клингерит имам. Дали ще е много дебело?

Кажете цена за смяна на ангренажна верига на 318ис (труд и части по отделно ако може), че един познат се чуди дали си заслужава смяната. Някъде в форума четох 300-500лева, но беше доста стара темата и заради това питам тук. Ако е толкова то не е ли по-добре друг ис двигател да се сложи 

..Bayerische Motoren Werke..

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Не се занимавайте с глупости, ами му сменяйте веригите и се возете... те хората с останалите марки автомобили им сменят ангренажните ремъци с ролките на по 50-60 000 за същите пари, а вие се тюхкате за едни вериги дето изкарват много повече. А и се съмнявам в някой сервиз да се навият да сменят мотора за под 150-200лв. + цената на мотора дето не се знае в какво състояние е и къде отиваш ти може би... 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Последния път като бях в дару, преди мен някакъв човек си купи чисто нова оригинална верига за 318ис и цената беше май към 500лева
Надявам се има някакви алтернативи, чее......