ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Един много тъп въпрос и сигурно ще ми се смеете, ама абс-а вързан ли е по някакъв начин към компютъра на колата и възможно ли е ако той отчете грешка (в моя случай прецакан датчик на предно колело) да намалява мощността?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
АБС-а е автономна система ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
аз имам два въпроса:
1 - като отворя капачката за маслото на двигателя, при запален мотор, какво трябва да се случва (м50б20) ? при мен нищо не се случва, това какво трябва да значи?
2 - И фаровете ми се побъркаха, не мога да ги вдигна (регулирам) с копчето, а се вдигат сами, когато те си пожелаят.. Обаче мога да ги свалям (ако се вдигнат някога
) 
1 - като отворя капачката за маслото на двигателя, при запален мотор, какво трябва да се случва (м50б20) ? при мен нищо не се случва, това какво трябва да значи?
2 - И фаровете ми се побъркаха, не мога да ги вдигна (регулирам) с копчето, а се вдигат сами, когато те си пожелаят.. Обаче мога да ги свалям (ако се вдигнат някога

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
mambata_943 написа:аз имам два въпроса:
Eми принципно изкача една компаньонка,покрита в масло с помпони в ръцете....

Какво по-точно очакваш да се случи ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
ogata написа:mambata_943 написа:аз имам два въпроса:
Eми принципно изкача една компаньонка,покрита в масло с помпони в ръцете....
Какво по-точно очакваш да се случи ?
ми не трябва ли да мени обороти или да изгасне ? такива неща съм чел из форума..
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
mambata_943 написа:аз имам два въпроса:
2 - И фаровете ми се побъркаха, не мога да ги вдигна (регулирам) с копчето, а се вдигат сами, когато те си пожелаят.. Обаче мога да ги свалям (ако се вдигнат някога)
1.Маслото трябва да "клокочи" леко...(за дизел е така, за бензин, не съм сигурен)
2.На моите фарове рефлекторите им бяха доста разместени, тоест доста избягали от нормалното им положение. Като отидох да ги регулирам на машина, около 5 минути не се преместваше рефлектора, но след малко повече играничка, започна леко да зацепва регулиращия болт и си дойде на място всичко. Преди това не можех въобще да регулирам с ел.копчето, след това се оправи и то.
Най-вероятно и при тебе е така. Предполагам фаровете ти не светят хубаво?
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
levskifans написа:mambata_943 написа:аз имам два въпроса:
2 - И фаровете ми се побъркаха, не мога да ги вдигна (регулирам) с копчето, а се вдигат сами, когато те си пожелаят.. Обаче мога да ги свалям (ако се вдигнат някога)
1.Маслото трябва да "клокочи" леко...(за дизел е така, за бензин, не съм сигурен)
2.На моите фарове рефлекторите им бяха доста разместени, тоест доста избягали от нормалното им положение. Като отидох да ги регулирам на машина, около 5 минути не се преместваше рефлектора, но след малко повече играничка, започна леко да зацепва регулиращия болт и си дойде на място всичко. Преди това не можех въобще да регулирам с ел.копчето, след това се оправи и то.
Най-вероятно и при тебе е така. Предполагам фаровете ти не светят хубаво?
ще отида и аз на реглаж

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
На м50 има съвсем лека разлика при отваряне на капачката.При м52 и м54 се мъчи да гасне !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
аз се бях филмирал, че ако нищо не се случва - нещо не е наред 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
mambata_943 написа:аз се бях филмирал, че ако нищо не се случва - нещо не е наред
По-голямо притеснение е ако не ти изгасне лампата за маслото

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
Да питам и още нещо.. Взех си друг салон и отдолу, под предните седалки, стърчат някакви кабели..това подгрев ли е ( колата от която ги взех нямаше подгрев)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
mambata_943 написа:Да питам и още нещо.. Взех си друг салон и отдолу, под предните седалки, стърчат някакви кабели..това подгрев ли е ( колата от която ги взех нямаше подгрев)
Това е за пасажерския еърбег !
1 Ако нямаш такъв - не се притесняваш.
2 Ако имаш такъв и салона ти е от кола с ляв волан - щракаш буксите, като първо откачаш акумулатора, защото компа ще отчете грешка и ще светне лампата на таблото.
3 Ако имаш такъв и салона ти е от кола с десен волан (англичанка) - пасажерската седалка ще ти е шофьорска, а шофьорската пасажерска. В такъв случай ще трябва да правиш "залъгалка" на пасажерската , защото компа ще отчете грешка и ще светне лампата на таблото. А и пасажерския еърбег няма да се отвори ако недай си боже стане нещо ...
Ако спадаш към 3тия вариант - отваряш тука, четеш и действаш.
http://www1.bmwpower-bg.net/forums/view ... 5&t=198667

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
Е, няма да се притеснявам. Благодаря ти, за изчерпателния отговор 

Колеги какъв е разхода на гориво (бензин) на 318ис. В интернет гледам 6,4 извън града го дават, което не го вярвам много 

..Bayerische Motoren Werke..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
M-coupe написа:Колеги какъв е разхода на гориво (бензин) на 318ис. В интернет гледам 6,4 извън града го дават, което не го вярвам много
6.4 е постижим, но трябва да караш с 85км/ч през цялото време. По-скоро нормалния разход, със средна скорост 120 по борд е 7-7.2