ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от raptorxbg » 06 Сеп 2014, 22:34

Пробвах, но не стана... смених релетата и проверих бушоните но няма разлика... съмнявам се в датчиците които сложих... утре ще ги сменя с другите.
Edit:
Другите датчици нямат вадене, някой знае ли ако датчика е читав колко ома съпротивление трябва да дава ?

Потребител
Аватар
Кара: bmw e36 tds

Мнение от adeto » 06 Сеп 2014, 22:57

имам въпрос,предната маска с бъбреците от купе или компакт става ли за седан?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: M42 Седан
Мечтае да кара: /// M3

Мнение от SlaFi » 07 Сеп 2014, 9:14

Здравейте колеги !!!
Имам едно питане, ако някой може да ми помогне, ще му бъда много благодарен! :)
Става въпрос за ето този маркуч. Преди наколко дни вдиях, че е скъсан и изпускаше доста стабилно, затова го смених. След което колата започна да ми гасне, както си карам и като спра оборотите падат и направо гасне, срязах го отново и сега работи, но не си е работа. Та някой знае ли за какво е маркуча и как да оправя проблема с гасненето? Ще ви бъда благодарен, ако помогнете! Поздрави. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Deyan Velev » 07 Сеп 2014, 15:39

SlaFi написа:Здравейте колеги !!!
Става въпрос за ето този маркуч. Преди наколко дни вдиях, че е скъсан и изпускаше доста стабилно, затова го смених. След което колата започна да ми гасне, както си карам и като спра оборотите падат и направо гасне, срязах го отново и сега работи, но не си е работа. Та някой знае ли за какво е маркуча и как да оправя проблема с гасненето? Ще ви бъда благодарен, ако помогнете! Поздрави. :)

Това е маркуча към клапана за картерни газове ! Провери клапана как е !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 07 Сеп 2014, 15:56

колеги, може ли малко помощ. Смених предните седалки с такива от е46 АНГЛИЧАНКА и тук идва "проблема" с въпросния кантар и лампата на airbag-а. от колата идват 3 кабела, които влизат в една кутийка, от нея излизат 2 кабела и там има друг конектор и от там в седалката( ТОВА СА НА СТАРАТА СЕДАЛКА) съответно шофьорската седалка е пасажерска и на нея няма кантар. свалих от старата седалка черната кутийка, в която влизат 3те кабела и излизат 2 (по спомен син и бял). Тук идва моята "теория". закачам въпросната черна кутийка като преди това съм запоил резистора и диода? така ли да го разбирам? http://img20.prodavalnik.com/images_pro ... rev001.jpg ето за тази букса говоря. и къде се реже кабела, преди или след конектора ( където е червената стрелка)
Четох теми, питах колеги, но ...

Потребител
Аватар

Мнение от SlaFi » 07 Сеп 2014, 22:28

Deyan Velev написа:

Утре ще го отворя, за да видя. Има ли вариант да се почиства или ако е прецакан се сменя?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 08 Сеп 2014, 12:54

От една седмица ми светна лампата на АБС, един ден по-късно забелязах че малкия борд ми е забил и не работи до днес.
Това което ми идва на идея е че може би модула на АБС е заминал и от там смущава работа на другите модули, дали е така не съм сигурен.
Идеята е че ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, след святкането на лампата на АБС, да не работят и други модули, дали наистина е модула на
АБС или трябва да се ходи на диагностика.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Deyan Velev » 08 Сеп 2014, 13:51

SlaFi написа:
Deyan Velev написа:

Утре ще го отворя, за да видя. Има ли вариант да се почиства или ако е прецакан се сменя?

Вътре е една мембрана , евентуално тя се къса .. има тема как да го провериш дали работи !

Потребител
Аватар
Кара: Е36 2.5TDS '98

Мнение от dancho_6500 » 08 Сеп 2014, 18:06

Здравейте, какво е това и къде трябва да е закачено тънкото маркуче? Ако може и снимка на мястото на закачане. Колата е 325tds '98-ма
http://dox.bg/files/dw?a=484b1563b7

Потребител
Аватар

Мнение от SlaFi » 08 Сеп 2014, 18:55

Deyan Velev написа:
SlaFi написа:
Deyan Velev написа:

Вътре е една мембрана , евентуално тя се къса .. има тема как да го провериш дали работи !

Много ти благодаря ! :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318

Мнение от JoroM43 » 10 Сеп 2014, 13:51

Здравейте колеги ,

Въпросът ми е какви Angel Eyes да си купя и могат ли да се сложат на фарове ZKW без лупа на е36-ца 1998 година, ако могат да се сложат има ли тема как , или направо колега майстор в софия който ще го направи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 11 Сеп 2014, 21:49

Колеги понеже се занимавам с смяна на двигатели връзване на жици и т.н, един приятел иска да му слагам м57б30 в е36 бензиново знам че разправията ще е много, но нали знаете че кой плаща той поръчва музиката и се навих в крайна сметка, та някой да сподели информация ако има разни виждания от към тази трансплантация понеже нищо не намерих писано точно за тоя двигател м57б30 да е качван в е36 :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Сеп 2014, 22:57

Войводата написа:Колеги понеже се занимавам с смяна на двигатели връзване на жици и т.н, един приятел иска да му слагам м57б30 в е36 бензиново знам че разправията ще е много, но нали знаете че кой плаща той поръчва музиката и се навих в крайна сметка, та някой да сподели информация ако има разни виждания от към тази трансплантация понеже нищо не намерих писано точно за тоя двигател м57б30 да е качван в е36 :roll:

да не е м57д30 ? ;)

Задачата е трудна, а още по-трудна я прави факта, че пациента е бензинов по дефолт.
Като започнем с таблото и завършим с дифа ...

Същия тоя двигател щеше да бъде качван в 318tds компот , докато жената не реши, че ford ka и харесва повече :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 11 Сеп 2014, 23:22

ogata написа:
Войводата написа:Колеги понеже се занимавам с смяна на двигатели връзване на жици и т.н, един приятел иска да му слагам м57б30 в е36 бензиново знам че разправията ще е много, но нали знаете че кой плаща той поръчва музиката и се навих в крайна сметка, та някой да сподели информация ако има разни виждания от към тази трансплантация понеже нищо не намерих писано точно за тоя двигател м57б30 да е качван в е36 :roll:

да не е м57д30 ? ;)

Задачата е трудна, а още по-трудна я прави факта, че пациента е бензинов по дефолт.
Като започнем с таблото и завършим с дифа ...

Същия тоя двигател щеше да бъде качван в 318tds компот , докато жената не реши, че ford ka и харесва повече :mhihi:

Така де д30 имах предвид, ами това и мен най много ме плаши че колата е бензинова ако беше поне 1.8 или 2.5 тдс щеше да е по лесно. А какво число диф ще е добре да му сложа :roll: аз си мисля за 2.56 понеже ми се намира един такъв шпер :mhihi:

П.С и колега като идваш по Панагюрище драсни да пием по кафе :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Сеп 2014, 23:38

Войводата написа:А какво число диф ще е добре да му сложа :roll: аз си мисля за 2.56 понеже ми се намира един такъв шпер :mhihi:

Ами не е като да имаш много възможности :mhihi:
Дизелчетата като цяло не се кефят много на късите скорости - не знам дали реално има разлика между бензиновите и дизеловите скорости на е36, тъй като нямам особени наблюдения върху точно тия дизели, но вероятно и върху това ще трябва да помислите.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E36