ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328iA
Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от NIKE » 25 Юли 2014, 10:31

Не. Примерно ако заобикалям дупка или спрял автомобил и кривна леко на ляво волана си остава така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 26 Юли 2014, 23:13

Момчета колите ви губят ли по малко антифриз докато карате? Моята изгуби около 150-200мл. за 10 000км нормално ли е антифриза да се изпарява с времето или имам проблем някъде?
И още един въпрос, карам малката печка с чип и днес си направих една разходка от Перник до Велико Търново и обратно, с 4 човека в колата и малко багаж на включен климатик на връщане колата започна да загрява при по-дългите изкачвания и да губи мощност независимо дали климатика работи или не.. Знам, че сега ще кажете, че тя толкова си може но си познавам колата и знам как трябва да реагира като я "сръчкам", но стрелката тръгне ли надясно мощността спада. Също така от няколко седмици стрелката на температурата седи на около 1 милиметър по вдясно от където трябва да е, първоначално си мислех, че е заради горещото време и за това, че я карам винаги градско с климатик, но днес се убедих, че има и друг проблем. Отбих в страни, отворих капака и виското си въртеше с пълна сила както си трябва и перката на климатика се беше включила (бях изключил климатика преди около 10км и колата пак загря). Изчаках да поработи малко така и да спадне температурата, перката на климатика изгасна и отворих разширителния съд. В началото излезе малко вода от вътре, но след това спадна и нивото достигаше най-горната част на казанчето, според мен на загрял двигател това е правилното количество вода. За момента съм набелязал като виновници водната помпа и термостата + промивка на охладителната система с оцет и демонтиране на водния радиатор и водоструика на двата радиатора. Някой има ли някакви други идеи или насоки какво още да проверя?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Юли 2014, 1:18

ако наистина са 150-200гр., според мен е в реда на нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без гражданска
Мечтае да кара: e36 ///M

Мнение от burnou7 » 27 Юли 2014, 13:13

Искам да сваля дросела на м52б25,виждам 4 винтчетасамо на тях ли се държи наистина и има ли нещо специфично ?
:bchug:
едит:свавлих го :mrgreen: само те са .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е36,е36,е39
Мечтае да кара: колело турбо

Мнение от В.Стефанов » 27 Юли 2014, 18:07

за турбо м42 кой е по-добрия вариант 6мм или 7мм клапани ? двойни или единични пружини ? става ли да се сменя размера на клапаните със смяна на водачите само от 6 на 7 и обратното ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 28 Юли 2014, 3:47

Е36 седан 2.5тдс 95 година, няма ток на помпата в резервоара. Бушон, реле(в кутията на бушоните), букси - здрави .. някакви предположения? :help:

И още нещо - ламбда сондата на м50б20 без ванос с бош електроника и на м50б25 без ванос с бош електроника еднаква ли е? И кое е релето за подгрева и? Колата е е36 купе 92 година м50б25 без ванос.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 M40+2B18
Мечтае да кара: е30 ///

Мнение от velin33 » 28 Юли 2014, 16:06

Нивомер ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 28 Юли 2014, 17:44

velin33 написа:Нивомер ?

Работи си, като има над 15 литра нафта, гнп-то успява да засмуче и колата пали и върви, като остане под 15 литра, тая помпа в резервоара уж трябва да помага ама то няма ток до нея изобщо. Помпата е здрава защото е сменяна и пробвана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 29 Юли 2014, 9:54

Къде бъркам с тая жабка? Купих колата не беше увиснала. Свалих я, за да сменя филтъра на климатика и като я върнах беше увиснала? Оправих я като чукнах халката. Сега пак ми се наложи да я свалям и пак провисна от едната страна?! Вариант е пак да чукна хълката, ама то това няма да е вариант вечно. Явно бъркам някъде? :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 29 Юли 2014, 13:26

k.milanov написа:Къде бъркам с тая жабка? Купих колата не беше увиснала. Свалих я, за да сменя филтъра на климатика и като я върнах беше увиснала? Оправих я като чукнах халката. Сега пак ми се наложи да я свалям и пак провисна от едната страна?! Вариант е пак да чукна хълката, ама то това няма да е вариант вечно. Явно бъркам някъде? :shock:

Играта е в сглобката между долната част с вратичката и горната с бутона. Мисля, че на горната има едни палци, които трябва да "захапят" долната част, ако стане обратното застъпване , увисва.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 30 Юли 2014, 15:04

Колеги подариха ми малък борд ама без букса, някакви идеи как да го свържа без букса или от къде да намеря,че май никой не дава само букса?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 30 Юли 2014, 16:01

Имам цяла инсталация от е36 с мальк борд . Намери ми снимка на буксата и ти я подарявам с 20 санта проводници, да си я снаждаш ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 31 Юли 2014, 11:00

Някой , може ли дa ми кaже външното "ФИ" нa нaй големия дросел нa е36 aко не се лъжa б25 aко може и нa б28. Блaгодaря предвaрително!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 31 Юли 2014, 14:11

Колеги някакви идеи от какво може да е на купе е36 прозореца някога до половина се вдига повече не иска след малко тръгва сега наскоро само се чува нещо под жабката като настинка копчето ама прозореца ни на горе ни на доло, и плафоните си светват и угасят когато им скимне :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 31 Юли 2014, 16:23

Как става номера да се промие охладителната система с оцет, догоре ли се пълни само с оцет или се смесва с вода в някакво съотношение?

Успяхте ли да се справите с буксата за малкия борд или да ходя до колата да снимам моята?
Пробвай с друг комфорт модул, може той да дава някакви грешки...

ПредишнаСледваща

Назад към E36