ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Преди време сменях компа на абс-а, но наскоро пак ми светна лампата, сега ако ида на диагностика дали ще ми покаже кой точно датчик е изгърмял? Щото предишния път я закачихме и майстора каза, че не може да каже дали е датчик или компа и аз направо смених компа ей така на сляпо и се оправи?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Някой с инфо сондите на м52б28 сингъл ванус с кои сонди от други мотори са директно плъг енд плей? По специално 2рата ме интересува дали от друг мотор може да се закачи директно?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
кво означава втората? та тя е същата като първата, хаха
от всяко м52 става
от всяко м52 става
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Колко нормално ви се струва м42 на 20 години да изгори 2,5 литра масло за около 8000клм като 70% от времето се кара състезателно.не пуши нито сиво нито черно кара се само на бензин,маслото е 10в40 полусинтетика.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Ми ако се опитваш на всяка цена да покажеш колко (не) върви 20 годишният варел с бойлер в багажника по светофарите и по-големите булеварди, на ежедневна база, горе долу 2л е в рамките на допустим разход 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Сложи нещо по-рацерско, 10в60, 15в50. Дори и мотора да е читав, 10в40 става чорбичка като загрее стабилно.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Нормално ли е на дигиталния климатроник като пусна климатика да охлажда купето, независимо дали е на средни духалки, в краката или auto да затваря клапата за вентилация?
И още един въпрос за копчето което е за обдухване на предното стъкло и е разположено най-горе в дясно. То включва ли компресора на климатика за по-бързо почистване на стъклото от изпотяване или не? И също така понякога ми е струва, че то пуска перките на вентилатора с една идея по-силно отколкото когато съм ги увеличил докрай от копчето, а друг път не. Има ли нещо общо с температурата навън и тази която съм задал да поддържа в купето или си въобразявам и няма нищо подобно?
И още един въпрос за копчето което е за обдухване на предното стъкло и е разположено най-горе в дясно. То включва ли компресора на климатика за по-бързо почистване на стъклото от изпотяване или не? И също така понякога ми е струва, че то пуска перките на вентилатора с една идея по-силно отколкото когато съм ги увеличил докрай от копчето, а друг път не. Има ли нещо общо с температурата навън и тази която съм задал да поддържа в купето или си въобразявам и няма нищо подобно?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
b00st написа:Ми ако се опитваш на всяка цена да покажеш колко (не) върви 20 годишният варел с бойлер в багажника по светофарите и по-големите булеварди, на ежедневна база, горе долу 2л е в рамките на допустим разход
Не се опитвам да доказвам нищо стила ми на каране е шантав без значение какво карам дали моите коли и служебните или каквито и да било.Нямам бойлер в багажника а тази кола ми е ежедневната и по цял ден я тормозя.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- stanimirIliev
- Потребител
-
искам да ви попитам на bmw 325 тд за6то когато запаля неподаржа никакви обороти и натиска педала на гаста и никакав ефект
и постояно ми прави така само когато заредя аколоматора с ряс пали и на вторият пат като пробвам да запаля пак са6тата работа
и постояно ми прави така само когато заредя аколоматора с ряс пали и на вторият пат като пробвам да запаля пак са6тата работа

- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
stanimirIliev написа:искам да ви попитам на bmw 325 тд за6то когато запаля неподаржа никакви обороти и натиска педала на гаста и никакав ефект

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Не се надявай... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
От къде/кой в град София мога да си купя качествено(не менте) масло за шпер на Castrol ? Че всички знаем колко имитации и ментаци има точно на тази марка
Без Провокация Няма Прогрес !
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Имам следния въпрос колеги ... генератора на М50-то ми е 140А Бош ,но нещо не иска да зарежда ,имам наличен от друга 20ка ,само ,че М50Б20 ванос 90А Валео ,който ми твърдят ,че работи без грижи ,въпроса ми е ,дали ще е проблем ,че "новия" е със скромните 50А по-малък ,че нещо ме плашат ,че бил скъп за ревизиране тоя 140А-вия ..

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Провокиран от темата на Методи,понеже ремонти не отлагам по колата,освен този защото е по скоро дразнещ ,имам дразнещо скърцане във волана вледствие на един градски удър ,след това се получи
Аз ще си помисля дали да ремонтирам моя или да слагам друг прът.
Сега на въпроса става ли кормилен прът от седан/купе/кабрио на компакт,има ли проблем ако е от кола с десен волан?Другия въпрос ми е ако намеря прът с регулиране по височина, освен ,че кората под волана трябва да се смени други филми да очаквам ли?
Благодаря предварително

Сега на въпроса става ли кормилен прът от седан/купе/кабрио на компакт,има ли проблем ако е от кола с десен волан?Другия въпрос ми е ако намеря прът с регулиране по височина, освен ,че кората под волана трябва да се смени други филми да очаквам ли?
Благодаря предварително