ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
M10 написа:На коя от всичките, колектора, двуцевката или тази назад?
След двуцевката смятам да я сменя с по-голяма но нямам идея колко е и с колко по-голяма да е новата.Приготвил съм едно крайно гърне Е46 с вход 60мм вътрешен и два изхода ...Нз какво ще се получи само с него без нищо на зад .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
На моята двуцевка съм заварил тръба 63мм външно - не е проблем, леко се приплесква тръбата и пасва добре на отрязаната двуцевка. Сложи един по-дълъг резонатор на 60мм вътрешно и би трябвало да е добре 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Смятам тръбата да я огъвам на машина и да сведа до минимум заварките .60мм вътрешен няма ли да е много за Ис-а...Резонатор говориш за тези дето са като пура нали ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- rhase
- младши ентусиаст
-
BABHOMED написа:Смятам тръбата да я огъвам на машина и да сведа до минимум заварките .60мм вътрешен няма ли да е много за Ис-а...Резонатор говориш за тези дето са като пура нали ?
И аз обмислях същия вариянт, но след дискусия с М10 стигнах до извода, че май няма смисъл да я бутам. Ако ти е сток мотора, подмени тръбите с нови такива или ф55 и хубави резонатори и гърнета.
Това е със сток генерация, резонатор на мястото на кат-а, сток резонатора преди крайното и крайно от Е46 328 :
Колеги последно кое окачване да поръчвам, че не мога го преценя - Diederichs или Jom?

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Manuel написа:ogata написа:Manuel написа:velin33 написа:Manuel написа:Колеги на скоро бях видял една обява, колега продаваше двигател 318 ис след основен ремонт към 1000 лв и нещо. Въпроса ми е някой мяркал ли е обявата, че цял ден я търся и не успявам да я намеря?
viewtopic.php?f=134&t=368215&p=3901176#p3901176 ако за това питаш ?
Колеги дали си заслужава този двигател за тези пари или по добре да си намеря за 300 лв и да му направя основен ремонт?
Опира ли до основен ремонт, предпочитам да си го направя аз.
Аз да си му взимам частите, аз да си му минавам шлайф и т.н.
Нито знам ЗАЩО е правен този основен ремонт, нито знам от КОЙ е правен, нито какви части са сложени.
Същото важи като купуваш кола. Като тръгне да те убеждава продавача, че маслото е сменяно току-що, ангренажа и водната помпа преди 20 000 км и т.н. В сервиза, всичко вънка, взима се ново да ти е мирна главата![]()
За 1300 е безумие да се взима това нещо. (Нищо лично към колегата, който го продава)
По-добре си вземи мотор и си го направи сам. Да не говорим че за 1300 можеш да си вземеш почти двойна кубатура.
Мерси колега и аз смятам, че е е по добре сам да го направя!
Здравейте колеги,
Да за такива пари можеш да си купиш почти двойна кубатура мотор който няма да знаеш нито в какво състояние нито на какви км е нито дали утре няма да се срине
Относно причината за ремонт - щях да турбинирам мотора но реших все пак преди такава процедура да го прегледам в какво състояние е и да се ревизира все пак - не съм от хората които купиуват двигател за 300лв слагат турбо за още 300 и това е
Та преди да отворя мотора надух през свещите и хоп водния кръг се наду отваряне видях че главата е спукана още един взех за части и направих ремонт за себе си не с цел продажба или закрепване на положението
Блока е челосан отгоре и отдолу хонинг на цилиндрите само да се надерат малко не е разширявам диаметъра на цилиндрите всичко ново наистина и така не те убеждавам но не мисли че като хванеш да го правиш ще го направиш по-добре или ще ти излезе по-малко сметни си частите сметни си времето това което никой не смята дори аз и си тегли чертат
Пожелавам ти успех с проектите
Поздрави
Павлин
- MCPO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745d, 530d, 335d
- Мечтае да кара: Су-35
- Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)
Manuel написа:Колеги последно кое окачване да поръчвам, че не мога го преценя - Diederichs или Jom?![]()
Diederichs от про-партс определено ...
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Замислям се да правя ревизия на глава на м50б20,че скоро и без това ще се отваря мотора. Въпроса ми е какво точно се сменя за да стане ревизирана главата, че да знам какво да казвам на майстора

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
PNR написа:...
Спокойно, тука няма кой да ти ги оцени тия неща. Дори обратното, факт.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Manuel написа:Колеги последно кое окачване да поръчвам, че не мога го преценя - Diederichs или Jom?![]()
Каква беше разликата?

- MCPO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745d, 530d, 335d
- Мечтае да кара: Су-35
- Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)
err0r написа:Manuel написа:Колеги последно кое окачване да поръчвам, че не мога го преценя - Diederichs или Jom?![]()
Каква беше разликата?
Ти на черната 36-ца май беше с Дидрич... Разликата е главно в това, че джома е по твърд. Иначе е ясно, че и двете са диви китайци

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
С Джом бях от първите. Сега е на някое е36 във Варна. Близо 5 години употреба...

- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
b00st написа:PNR написа:...
Спокойно, тука няма кой да ти ги оцени тия неща. Дори обратното, факт.
Има .. ама само тези които са го правили

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
mambata_943 написа:Замислям се да правя ревизия на глава на м50б20,че скоро и без това ще се отваря мотора. Въпроса ми е какво точно се сменя за да стане ревизирана главата, че да знам какво да казвам на майстора![]()
Смянват се водачи, пренарязват се леглата на клапаните, клапаните се припилват и се напасват към леглата, нови гумички и челосване. Това е, но като го умножиш по 24 ще ти стъпи към 350-400лв всичко.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
maxpower написа:mambata_943 написа:Замислям се да правя ревизия на глава на м50б20,че скоро и без това ще се отваря мотора. Въпроса ми е какво точно се сменя за да стане ревизирана главата, че да знам какво да казвам на майстора![]()
Смянват се водачи, пренарязват се леглата на клапаните, клапаните се припилват и се напасват към леглата, нови гумички и челосване. Това е, но като го умножиш по 24 ще ти стъпи към 350-400лв всичко.