отново с е36 :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: отново с е36 :)
Поздравления и от мен! 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
а да бе "край". това е е36. там няма край 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Идва сезонът сега. Едно лято само каране без разглобяване на нищо. Есента се зазимява, доизпипват се някви дреболии и напролет пак каране. Време е да ѝ се порадваш на тая кола. 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Как разви болта на шайбата на кол.вал?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Еее ,разгеле. Крайно време е да се спрем с тия дупки за пари 
П.п.
Само за джантите не разбрах кога ще им полираме бордовете

П.п.

Аз ли нещо не разбрах или сложи помпата от М3 Ево на твоето оригинално серво??
Преправя ли й дължината?
Кара ли колата след като я сложи?
М3 Ево помпа не би трябвало да пасва без преправяне на стандартно серво
Т.е. пасва при монтажа, но стържена и е по-дълъг и би трябвало да задържат спирачките.

Преправя ли й дължината?
Кара ли колата след като я сложи?
М3 Ево помпа не би трябвало да пасва без преправяне на стандартно серво

Т.е. пасва при монтажа, но стържена и е по-дълъг и би трябвало да задържат спирачките.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колега, аз назад бях писал, но може и да не съм го написал точно. Аз купих помпата и сервото комплект, точно поради причината която ти си написал. Те и в Англия масово така ги продават, трудно може да убедиш някой Англичанин да ти даде само помпата.

За самото спиране мога да кажа, че разликата е потресаваща. Днес го тествах, просто феноменално имам чувството че и тир мога да спра на място. Педала е доста по рязък и кове моментално. Преди трябваше да се натиска доста, не съм вярвал че от 23 на 25мм бутало ще има такава видима разлика.
С една много дълга тръба и много псуване, чак се бях уплашил че ще счупм шаибата.
Хах честно ти казвам, не искам да я поглеждам известно време тази кола, толкова време и усилия ми коства че не е истина. Пък и малко внимание трябва да обърна на работната кола и за нея има няколко упгреида. Ти дай да помислим как да сложим тази памет която ви е на вратата на е39-те на вейдъра, stony1 каза че има някаква идея.
Да ви питам пристигна капачето ще го използвам за микрофона на bluetooth-a и се чудя къде точно да го позицинирам?

За самото спиране мога да кажа, че разликата е потресаваща. Днес го тествах, просто феноменално имам чувството че и тир мога да спра на място. Педала е доста по рязък и кове моментално. Преди трябваше да се натиска доста, не съм вярвал че от 23 на 25мм бутало ще има такава видима разлика.
ildivvy написа:Как разви болта на шайбата на кол.вал?
С една много дълга тръба и много псуване, чак се бях уплашил че ще счупм шаибата.

hummer написа:Еее ,разгеле. Крайно време е да се спрем с тия дупки за пари
П.п.
Хах честно ти казвам, не искам да я поглеждам известно време тази кола, толкова време и усилия ми коства че не е истина. Пък и малко внимание трябва да обърна на работната кола и за нея има няколко упгреида. Ти дай да помислим как да сложим тази памет която ви е на вратата на е39-те на вейдъра, stony1 каза че има някаква идея.
Да ви питам пристигна капачето ще го използвам за микрофона на bluetooth-a и се чудя къде точно да го позицинирам?

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Nukem написа:Колега, аз назад бях писал, но може и да не съм го написал точно. Аз купих помпата и сервото комплект, точно поради причината която ти си написал. Те и в Англия масово така ги продават, трудно може да убедиш някой Англичанин да ти даде само помпата.
Да, пропуснал съм че и серво си взел. Помислих, че съм живял в заблуда по отношение на помпите и се размечтах

Варианта да не се пипа сервото е помпа от М3 3.0 тя пак е с 25мм бутало

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Още не мога да свикна с тези спирачки, хах.
Иначе последни неща който свърших:
- Скобата за жилото на автопилота, избихме единия болт на тампона на макферсона и купих по дълъг:

И все пак основната част на проекта я свъшихме и както един колега беше писал писал беше време да върна и километража:

Преговатям за един телефон за е36, но нещо ме въртят ако някой има за продаване да ми пише
.
Иначе последни неща който свърших:
- Скобата за жилото на автопилота, избихме единия болт на тампона на макферсона и купих по дълъг:

И все пак основната част на проекта я свъшихме и както един колега беше писал писал беше време да върна и километража:

Преговатям за един телефон за е36, но нещо ме въртят ако някой има за продаване да ми пише

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Направи го на 123456 така не е реален 

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Евала за целия труд, усилия и нерви хвърлени по колата!
Относно помпите, помпа с казанче от 34ка, малко се реже стержена, малко фантазия да се навият 2 щуцера пасва на 36цово серво.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Относно помпите, помпа с казанче от 34ка, малко се реже стержена, малко фантазия да се навият 2 щуцера пасва на 36цово серво.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
Наистина ще е грехота да я продадеш и да не й се радваш , след целият този труд и нерви

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Засега май няма да е продаването
не ми се дава на загуба.
Нали помните какво липсваше на буфера на бронята, ей това уплътнение днес го поставихме:

Мина на мивка да падне малко мръсотия че след месец и полвина в сервиза беше доста мърлява история:

Оранжевата оптика радва много, утре чакам няколко препарата за кожа и ще покажа преди и след и има ли смисъл от тях, много ми ги хвалят тук приятелите, иначе сега е доста мръсна вътре:

Другото интересно нещо което забелязах е че преди държеше на празен ход една идея под 2 бара а сега държи съвсем малко повече от 1.5 бара, довечера ще пием кафе с мойстора и ще обсъдим. И волана е на една страна не са минали стенд след карето, това остана за утре заедно с интериора и малко работа по багажника, надявам се утре да мога да я прибера вече и няколко месеца не искам да я виждам.

Нали помните какво липсваше на буфера на бронята, ей това уплътнение днес го поставихме:

Мина на мивка да падне малко мръсотия че след месец и полвина в сервиза беше доста мърлява история:

Оранжевата оптика радва много, утре чакам няколко препарата за кожа и ще покажа преди и след и има ли смисъл от тях, много ми ги хвалят тук приятелите, иначе сега е доста мръсна вътре:

Другото интересно нещо което забелязах е че преди държеше на празен ход една идея под 2 бара а сега държи съвсем малко повече от 1.5 бара, довечера ще пием кафе с мойстора и ще обсъдим. И волана е на една страна не са минали стенд след карето, това остана за утре заедно с интериора и малко работа по багажника, надявам се утре да мога да я прибера вече и няколко месеца не искам да я виждам.