ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Да ама колегата май пита за амортисьорите не за пружините
За тях май няма проблем

За тях май няма проблем

- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
k.milanov написа:
То и да може колата ти ще отиде в космоса. Комбите е по-тежко от купето + че и на комбито мотора е 6 цилиндъра та ще ти се вдигне много високо колата, защото пружините са направени да седят нормално при един товар, като е по-малък ще са по разгънати и разбираш меОсвен ако няма да караш офроуд
Колега, аз също мислех, че няма как амортисьори от 6 цил. да паснат на 4 цил, но.. Във всичките сайтове, с които се посъветвах, бе описано, че задните амортисьори са еднакви и за 316 и за 328, стига да са от еднакъв тип кола (седан/купе и комби/кабрио, респективно). Пък и да се вдигне с 2 см супер, че гумите се търкат честичко в калниците.
burnou7 написа:Да ама колегата май пита за амортисьорите не за пружините![]()
За тях май няма проблем
Да, точно за амортисьорите питам. Парт-номерата им са различни, но това не означава, че няма 100% да станат. Логиката ми е, че щом има хора, които слагат амортисьори от 6 цил. на 4 цил., които също са с различен парт-номер, то може би и тази размяна е възможна. Принципно такава интервенция докато не се пробва, няма да се разбере дали става или не, та затова писах тук, с надеждата че някой може вече да е пробвал, та да не купувам напразно.

ПП - Хрумна ми как да си перифразирам и поразширя въпроса - Някой пробвал ли е да сложи задни амортисьори от комби/кабрио на седан/купе и обратно (е36)?
Последна промяна Slobmonster на 02 Май 2014, 23:43, променена общо 1 път
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
~Мишо~ написа:seimo написа:Колеги налага ли се стенд на заден мост след смяна на номер 4 от схемата. Имам чувството че откакто ги смених колата започна да ми дърпа леко.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-S ... uspension/
№4 ти е големия тампон на носача към купето, ако за него не се налага, то не знам за какво изобщо се прави...
Сигурен ли си? Ако не си защо отговаряш? Не се заяждам, просто не е правилно да се подвеждат хората, знам, че не е нарочно, та - с най-доби чувства!
Налага се реглаж след смяна на този тампон, от там се настройва сходимостта на задния мост.
EnimEn написа:~Мишо~ написа:seimo написа:Колеги налага ли се стенд на заден мост след смяна на номер 4 от схемата. Имам чувството че откакто ги смених колата започна да ми дърпа леко.
№4 ти е големия тампон на носача към купето, ако за него не се налага, то не знам за какво изобщо се прави...
Сигурен ли си? Ако не си защо отговаряш? Не се заяждам, просто не е правилно да се подвеждат хората, знам, че не е нарочно, та - с най-доби чувства!
Налага се реглаж след смяна на този тампон, от там се настройва сходимостта на задния мост.
Колеги сега последно налага ли се реглаж или не. Имам чувството че и волана ми застана леко накриво ,но може и да си внушавам

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Налага се, да!
ама волана не е застанал настрани от точно тези тампони...
ама волана не е застанал настрани от точно тези тампони...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
EnimEn написа:~Мишо~ написа:seimo написа:Колеги налага ли се стенд на заден мост след смяна на номер 4 от схемата. Имам чувството че откакто ги смених колата започна да ми дърпа леко.
За кое да съм сигурен? Дали е тампона към купето, или не разбра израза "ако за него не се налага, то не знам за какво изобщо се прави..." ? Късничко съм го писал и не съм се изразил много ясно, но чак пък да не може да се разбере какво искам да кажа - не мисля.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Добър ден колеги, направо на въпроса, когато натисна педала на съединителя започжа да се чува един скърцащ звук все едно метал трие в метал но не съм сигорен дали е аксиалния лагер или притискателя или някъкъв друг проблем се е появил моля ако някои е имал същия проблем да сподели. Автомобила е е36 . Мерси предварително!!!
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Лагер колега ....
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
sikorski написа:Добър ден колеги, направо на въпроса, когато натисна педала на съединителя започжа да се чува един скърцащ звук все едно метал трие в метал но не съм сигорен дали е аксиалния лагер или притискателя или някъкъв друг проблем се е появил моля ако някои е имал същия проблем да сподели. Автомобила е е36 . Мерси предварително!!!
На мен така ми правеше демпферния маховик,първо разглоби после купувай

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Нещо стана тия дни с резервоара, мисля че имам дупка
Като завивам наляво и се спускам надолу (примерно слизане от планински път ) и в колата почва да лъха на бензин и след малко дори стрелката на горивото пада
. Двете гривни под седалката са завити идиално.

Като завивам наляво и се спускам надолу (примерно слизане от планински път ) и в колата почва да лъха на бензин и след малко дори стрелката на горивото пада

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Привет,
Колеги при износен мотор, който вече почти звучи като дизел (повдигачи и тн) има ли някакви течности добавки и тн, които да оправят малко звука. Мотора няма да се отваря ще се кара на доизживяване, колкото поне да се махне скапания звук ?
Четох за някаква добавка "ресурс", но нищо конкретно.
Мерси
Колеги при износен мотор, който вече почти звучи като дизел (повдигачи и тн) има ли някакви течности добавки и тн, които да оправят малко звука. Мотора няма да се отваря ще се кара на доизживяване, колкото поне да се махне скапания звук ?
Четох за някаква добавка "ресурс", но нищо конкретно.
Мерси
- ogata
- старши ентусиаст
-
Потърси в нета "ХАДО". Тва животно е спасило не 1-2 разплакани двигателя на баничарки на работа
Но си е цифра

Но си е цифра

Привет на всички,снощи като си карам ми се наложи да натисна спирачката малко по грубо и усетих,че ABS а ми не работи.Днес ходих на диагностика,защото се съмнявах в изгорели датчици,оказа се ABS помпата.Човека ми обясни че в помпата нещо не работило обаче само за едното колело и заради това компа дава грешка и цялата система не работи.Днес закупих тази въпросната помпа,самата помпа беше от Е36 328,аз съм с Е36 320,но установих че са универсални и няма да има проблеми.Притеснява ме това след като огледах новата помпа видях,че има леки течове там кадето е датчика то е ясно че това е проблем!Но въпроса ми е дали ще можем да заменим въпросното прецакано нещо в моята помпа в смисъл да вземем от новата и да го сложим в моята,понеже новата я взех почти без пари.Но ако се наложи ако не са съвместими частите неизбежно е ще трябва да купя друга.Има ли колеги сблъсква ли се със същия проблем или колеги дето са в час с тази система за ABS а?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Xado беше към 50лв опаковката чувам чудеса за нея аз лично я пробвах но не забелязах някаква кой знае каква промяна освен че мотора взе да работи една идея по-тихо.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ogata
- старши ентусиаст
-
Повече от 50 кинта е. Специално за ДВГ са 3 илача. Единия се хака в маслото, другия се хака в резервоара и след 500 км се хака още едно в резервоара. Има и за скорости.