ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Днеска преминах от 15-ска джанта на 16, но предницата ми стои височка, със стоково окачване съм и мисля за отпред да взема пружини които свалят 30мм, а за отзад максимум 20мм, че отзад не ми се вижда да е висока. Чудя се дали ще е проблем да карам със спортни пружини на стокови амортисьори ? 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
mambata_943 написа:Днеска преминах от 15-ска джанта на 16, но предницата ми стои височка, със стоково окачване съм и мисля за отпред да взема пружини които свалят 30мм, а за отзад максимум 20мм, че отзад не ми се вижда да е висока. Чудя се дали ще е проблем да карам със спортни пружини на стокови амортисьори ?
С пружини до -40 можеш да караш със стоковия амортесор.

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Благодаря за бързия отговор

- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Колеги в Събота да сте се събирали някъде?
Че на Български извор разминах 20 красиви Бавареца?!
Че на Български извор разминах 20 красиви Бавареца?!
Колеги да попитам когато изгася колата и от двигателя или по скоро от клапан картерни газове се чува едно изсъскване от клапана ли е проблема?
- rhase
- младши ентусиаст
-
toi написа:Колеги да попитам когато изгася колата и от двигателя или по скоро от клапан картерни газове се чува едно изсъскване от клапана ли е проблема?
Ако нямаш проблеми със вървенето или празния ход, най-вероятно чуваш клапана на отдушника на резервоара.
rhase написа:toi написа:Колеги да попитам когато изгася колата и от двигателя или по скоро от клапан картерни газове се чува едно изсъскване от клапана ли е проблема?
Ако нямаш проблеми със вървенето или празния ход, най-вероятно чуваш клапана на отдушника на резервоара.
Проблеми с вървенето нямам,а оборотите винаги имам при палене и на студен и на топъл двигател, значи като запали винаги падат оборотите 2-3 пъти и след това всичко е наред?
Здравейте .. карам bmw 316 92/93 г. понеже както знаете 1.6 101 коня искам да сменя мотора примерно с is 143 или нещо 150 коня .. заслужава ли си ? ще паснат ли ? ии на какви пари вървят ? ....
Извинявам се ако темата не е на подходящо място
)
Извинявам се ако темата не е на подходящо място

adk0zz написа:Здравейте .. карам bmw 316 92/93 г. понеже както знаете 1.6 101 коня искам да сменя мотора примерно с is 143 или нещо 150 коня .. заслужава ли си ? ще паснат ли ? ии на какви пари вървят ? ....
Извинявам се ако темата не е на подходящо място)
Колега, използвай търсачката. Има прекалено много теми за тези swap-ове
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
No0k написа:adk0zz написа:Здравейте .. карам bmw 316 92/93 г. понеже както знаете 1.6 101 коня искам да сменя мотора примерно с is 143 или нещо 150 коня .. заслужава ли си ? ще паснат ли ? ии на какви пари вървят ? ....
Колега, използвай търсачката. Има прекалено много теми за тези swap-ове
И при търсенето гледай да присъства М42 в това ,което напишеш в търсачката. Действай, докато не са почнали да предлагат 28-ците

- rhase
- младши ентусиаст
-
toi написа:rhase написа:toi написа:Колеги да попитам когато изгася колата и от двигателя или по скоро от клапан картерни газове се чува едно изсъскване от клапана ли е проблема?
Проблеми с вървенето нямам,а оборотите винаги имам при палене и на студен и на топъл двигател, значи като запали винаги падат оборотите 2-3 пъти и след това всичко е наред?
Прегледай маркуча на клапана за картерни газове, както и самия клапан. Може да ги почистиш ако не са за смяна все още. Клапана е консуматив и си се сменя от време на време

Почисти си и стъпковото моторче и огледай за нацепени или скъсани вакумни маркучета, може и от там да се чува.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
adk0zz написа:Здравейте .. карам bmw 316 92/93 г. понеже както знаете 1.6 101 коня искам да сменя мотора примерно с is 143 или нещо 150 коня .. заслужава ли си ? ще паснат ли ? ии на какви пари вървят ? ....
Дали ще паснат ли ? Да сложиш ИС в твоя случай е като да сложиш задната гума от отзад отпред

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Радиатора е напълно излишно да се споменава в цялата схема ,той е еднакъв .. ,за генерацията има резон ,дали от ИС или от 20ка е без значение. Еднакви са по спомен..

Здравейте колеги,
Гофрирания маркуч към дебитомера на М40Б16 и М43Б16 дали са еднакви ? Ще пасне ли всичко ?
Гофрирания маркуч към дебитомера на М40Б16 и М43Б16 дали са еднакви ? Ще пасне ли всичко ?
- rhase
- младши ентусиаст
-
dimov_ написа:Здравейте колеги,
Различни са. Вземи си каквото си е оригинално за твоят мотор.