ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Добър ден колеги.Следния въпрос, имам намерение да си сложа джанти 17 цола но много хора ме посъветваха да не го правя защото ще си вдигна разхода и т.н..Предполагам много от вас вече са го направили и искам да разбера какви впечатления имат, разхода вдига ли се, возията промена ли се, мощност колкото и манлко губи ли се.Какви гуми да сложа например 205/50/17 или 205/55/17.Благодаря предварително.
- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Здравейте колеги, от няколко дена ми светна лампата на АБС-са. Закачих на диагностика и ми излезе грешка за блокирал клапан на предно дясно колело. Някакви идеи какво може да е това и решението на проблема. Благодаря предварително.
- tcf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328i
- Мечтае да кара: E36 AC Schnitzer CLS / W140
Колеги имам едно запитване,тъй като колата ми не е при мен и не знам кога ще си я взема. Въпроса ми е какъв размер е задната седалка,тъй като си харесах усилвател и не знам дали ще влезе тъй като е малко по-големичък(59см. на 28см.)
"I'm an artist. You give me a fucking tuba, I'll get you something out of it."

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
D.Uzunov написа:Здравейте колеги, от няколко дена ми светна лампата на АБС-са. Закачих на диагностика и ми излезе грешка за блокирал клапан на предно дясно колело. Някакви идеи какво може да е това и решението на проблема. Благодаря предварително.
Най-вероятно става въпрос за буталцето на спирачния апарат..
Да не би да се е получила грешка при превода на valve - клапан и piston - бутало?

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
HowDouWantit написа:D.Uzunov написа:Здравейте колеги, от няколко дена ми светна лампата на АБС-са. Закачих на диагностика и ми излезе грешка за блокирал клапан на предно дясно колело. Някакви идеи какво може да е това и решението на проблема. Благодаря предварително.
Най-вероятно става въпрос за буталцето на спирачния апарат..
Да не би да се е получила грешка при превода на valve - клапан и piston - бутало?
в буталцето на спирачния апаарат няма никаква електрическа част, която да записва грешка. В абс помпата, към всяо колело има отделно бутало. Там е разковничето (има и абс не към всяко колело с отделно буталце, но това е др тема на разговор)
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Задните носачи различни ли са при комби- седан- купе- кабрио ? Искам от барабани да мина на дискове и имам оферта от едно кабрио и една купе, но не съм сигурен дали са съвместими. Благодаря!

- G.Bozhilov
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
Колеги някой знае ли как се сменя крушката на бутона за ASC ?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
em1l написа:Задните носачи различни ли са при комби- седан- купе- кабрио ? Искам от барабани да мина на дискове и имам оферта от едно кабрио и една купе, но не съм сигурен дали са съвместими. Благодаря!
без на компакта и на м3-то всички са еднакви
Здравейте колеги.Имам следния проблем-преди няколко дена ключалката на колата ми почна да заяжда когато я отключвам и заключва с ключ нямам дистанционно за централното.Колата е Е36.Освен смяна друг вариант за ремонт има ли? Мерси предварително!
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Колеги при разтегнати вериги на ТДС-а всеки топъл старт е труден, нали така?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
sikorski написа:Здравейте колеги.Имам следния проблем-преди няколко дена ключалката на колата ми почна да заяжда когато я отключвам и заключва с ключ нямам дистанционно за централното.Колата е Е36.Освен смяна друг вариант за ремонт има ли? Мерси предварително!
Само един ключ ли имаш за колата? Ако са два опитай и с другия, може от годините употреба да е изтънял и за това да ти прави този проблем. Също така повечето аларми вече са на цени между 35 и 50лв. и не са много сложни за монтаж, а във форума има хубава тема с подробно обяснение как се свърза централното, мигачите и т.н.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Захванах се с прословутите кори на вратите на е36 купе ... ся... корите бяха тотално разлепени отзад пластмасовите елементи, залепил съм ги идеално обаче реших да покарам малко без кори да видя дали нещо във втратите не трака. Оказава се, че не ми трака повдигача на стъклото ами самия механизъм за откючване на вратата от вътре (оная мизерна тел) и сякаш и стъклото леко потраква на едната врата на макс вдигнато пложение. Освен мазане на уплатненията някакви други идеи как да се премахне шума? И за механизма за отключване някакви идеи?
Оказа, че се тропа или външата лайсна на пасажерската врата или самия панел на вратата нещо трака. За сега пробвах да уплатня самата лайсна там където контактува с вратата да видя как ще е, а ако самата ламарина издава звука някакви идеи за изолация която да й се лепен и да обере вибрацията?
Оказа, че се тропа или външата лайсна на пасажерската врата или самия панел на вратата нещо трака. За сега пробвах да уплатня самата лайсна там където контактува с вратата да видя как ще е, а ако самата ламарина издава звука някакви идеи за изолация която да й се лепен и да обере вибрацията?
Последна промяна host на 11 Мар 2014, 12:29, променена общо 1 път
- ProToStreet
- Потребител
-
Здравейте колеги, от скоро имам BMW 320i Vanos купе.Колата не е била карана доста време(2-3 пъти за година г/д)...Миналият собственик ми каза, че лятото на 2013 година колата е била прегряла в Гърция и там са сменили радиатора и гарнитурата на главата, за радиатора съм сигурен, че е така, защото се вижда, че е чисто нов. Карах я около 500 километра без да имам никакъв проблем, настъпвах я и не съм имал проблем, но дойде и момента в който изхвърли водата и стрелката на температурата отиде след средата. Въпросната вечер за около 4-5 километра градско си я понастъпвах до 5,5 - 6 хиляди оборота. Спрях колата докато изстине и след това се прибрах. На следващия ден долях вода, обезвъздуших системата и нямаше проблем, имаше си парно и температурата стоеше на средата и не губеше антифриз. След като я карах нормално и всичко си беше наред я настъпих отново и стана същата работа... Когато колата е студена, отвивам капачката за доливане на антифриз и капачката за обезвъздушаване, доливам вода докато системата не спре да поема, след това паля колата, а капачките си остават отвити. Когато спадне нивото на водата доливам. Има 2 маркуча, единият излиза от термостата и отива в горната част на радиатора, я другия отново е свързан с термостата и отива в долната част на радиатора. Докато колата седи на едно място и я чакам да загрее и пипна горния маркуч, той е топъл, а долния студен. След като загрее колата пипам и долния маркуч и той и топъл. Докато колата работи и се обезвъздушава съм включил климатроника на максимум да духа на 32 градуса и да духа на 3-те реда... Но вече и парно нямам никакво... Преди поне и парно имаше... Сега и парно няма, но ако си я карам в нормални обороти не прегрява... Имате ли идея от какво може да е ?
П.С: Колата има много странен прекъсвач.... Имах 316i Compact с прекъсвача правеше "нън нън нън.." или нещо от сорта... А това BMW прекъсвача му е "нннннннннннн" xD и понякога е в 6 хиляди, понякога е в 6,5 хиляди...
П.С: Колата има много странен прекъсвач.... Имах 316i Compact с прекъсвача правеше "нън нън нън.." или нещо от сорта... А това BMW прекъсвача му е "нннннннннннн" xD и понякога е в 6 хиляди, понякога е в 6,5 хиляди...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Здравейте колеги! Две стъкла за външно огледало, едното е асферично(обекта се вижда по-умален), другото плоско (вижда се реално), кое е ляво, кое е дясно? Свалени са от един автомобил. Трябва ли на един автомобил и двете да са асферични или и двете плоски?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Трябва да са еднакви, сменяно е едното.