ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Ivokachev написа:Здравейте колеги поради износени накладки ли светва лампата за АБС и какви може да са другите причини?
Здрасти!
За износени накладки има друга предупредителна индикация, червена на цвят. Антиблокиращата ти система не работи заради проблеми с някой от датчиците (или буксите им) или управлението.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Някой засичал ли е компакт с м42 за колко прави 0-100 че по моя хронометър излизат не реални стойности на които и аз не мога да повярвам ...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- whitewidow!
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i
колеги, след удар отзад(средно силен) оборотите от време на време падат до 500. Преди удара не са падали под 800-900! Моля дайте някакво мнение! мотора е м43
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
0-100км е много кофти дисциплина за засичане на различни автомобили. Много зависи от уменията на шофьора, както състоянието на двигателя и качеството на гумите. Най-ниско съм виждал компакт 318ти да прав 0-100км за 9 сек. Моя не съм го мъчил но с двама човека някъде на бензин 10-10.5с, на газ с около секунда отгоре.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
err0r написа:Ivokachev написа:Здравейте колеги поради износени накладки ли светва лампата за АБС и какви може да са другите причини?
Здрасти!
За износени накладки има друга предупредителна индикация, червена на цвят. Антиблокиращата ти система не работи заради проблеми с някой от датчиците (или буксите им) или управлението.
слаб акумулатор също може да е причина за светване на АБС

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
А също така проблем с датчиците може да пали лампата АБС и пак да работи системата - при мен свети постоянно АБС-а , но като наковеш здраво и си рита и колата спира идеално.
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Колеги сдобих се с гайка за регулиращи задни пружини.Но мойте не са такива и честно казано не намирам откаде да си купя такива втора ръка без гайките.Гайката утре ще я нося на стругар да ми я клонира х2
. Та сега се замислям имам едни пружини Ейбах и че чудя дали да не го накарам да спази размерите за закрепването на гайките и самата втулка която влиза в пружината. И да ми направи гайките по размера на пружините ми Ейбах.
Просто незнаам кое решения да взема и какво ще стане ако си направя гайките за нормални пружини а не такива от койлове ?

Просто незнаам кое решения да взема и какво ще стане ако си направя гайките за нормални пружини а не такива от койлове ?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
em1l написа:Колеги сдобих се с гайка за регулиращи задни пружини.Но мойте не са такива и честно казано не намирам откаде да си купя такива втора ръка без гайките.Гайката утре ще я нося на стругар да ми я клонира х2. Та сега се замислям имам едни пружини Ейбах и че чудя дали да не го накарам да спази размерите за закрепването на гайките и самата втулка която влиза в пружината. И да ми направи гайките по размера на пружините ми Ейбах.
Това твоето е все едно да си си намерил копче и по него да си избираш палтото

А, относно какво може да стане - стоковите пружини са по-високи и дебели от тунерските.
За ейбаха не знам.
Ако си изработиш гайки и тръгнеш да ги натягаш най-много да счупиш пружината.

Дори може да се удариш лошо ако хвръкне парче те уцели при тва напрежение.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Тия гайки с втулки, за които говорите не регулират ли само в плюс височината? Не мисля, че натягат пружината...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Правилно. Просто пружините за гайка са различни.
Т.е. като имаш една гайка само, но нямаш пружините, нямаш нищо освен резервна гайка, за времето когато си купиш пружини
Т.е. като имаш една гайка само, но нямаш пружините, нямаш нищо освен резервна гайка, за времето когато си купиш пружини

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
liloff написа:Т.е. като имаш една гайка само, но нямаш пружините, нямаш нищо освен резервна гайка, за времето когато си купиш пружини
Файда, кво

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
За какви Ейбаси говорим тук? Ако са Sportline, не ги режи, а дай да ги взема. 

Колеги един въпрос от чисто любопитство, колко ще струва да се турбинира двигател 2.8 макс 300 коня да стане. И трябва ли да се смени нещо по двигателя например вал или бутала за да е по здрав?
П.С. Глупав въпрос, но не съм запознат, а ми е интересно.
П.С. Глупав въпрос, но не съм запознат, а ми е интересно.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Точно M52B28 - поне 6000лв. при сериозен човек.
Бутала, биели държат на 300 коня, че и малко отгоре. Хубаво е да се направи О-ринг на блока.
Бутала, биели държат на 300 коня, че и малко отгоре. Хубаво е да се направи О-ринг на блока.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:Точно M52B28 - поне 6000лв. при сериозен човек.
Нещо по-евтино има ли или няма смисъл? И какво е желателно да се смени по двигателя?