ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
bmw325ci написа:Стават ли ел. машинките от стандартните огледала да се прехвърлят на М-кови огледала или се захващат на различни места, съответно машинката за корпуса и М-ковото стъклото за стандартната машинка ?
///М огледала - как от ръчни да направим ел.огледала

Здравейте колеги,
От днес съм горд собственик на бмв е36 318ис .. проблема е че това ми е първа кола и освен това не ги разбирам взех я от частно лице и нямам пълния комплект документи даже имам само 1-ния ключ.
Въпросът ми е : мога ли от някъде да си намеря в интернет брошурата на колата или книжката на колата или както там се казва за да видя препоръчително масло примерно на колко атмосфери да са гумите .... а размера на гумите какъв е и такива прости въпроси да си отговоря с книжката на бмв за моя автомобил
От днес съм горд собственик на бмв е36 318ис .. проблема е че това ми е първа кола и освен това не ги разбирам взех я от частно лице и нямам пълния комплект документи даже имам само 1-ния ключ.
Въпросът ми е : мога ли от някъде да си намеря в интернет брошурата на колата или книжката на колата или както там се казва за да видя препоръчително масло примерно на колко атмосфери да са гумите .... а размера на гумите какъв е и такива прости въпроси да си отговоря с книжката на бмв за моя автомобил

- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
krisnc написа:Здравейте колеги,
Въпросът ми е : мога ли от някъде да си намеря в интернет брошурата на колата или книжката на колата или както там се казва за да видя препоръчително масло примерно на колко атмосфери да са гумите .... а размера на гумите какъв е и такива прости въпроси да си отговоря с книжката на бмв за моя автомобил![]()
Честито, всичко което те интересува го има във форума
Ръководство: viewtopic.php?t=19053
Размера на гумите ти го пише като си отвориш шофьорската врата, на гредата както и на колко атм. да ги помпиш
Безаварийни километри

- dimkata
- Потребител
-
- Кара: e36 323Ci Ci
- Мечтае да кара: ///М-ки
err0r написа:dimkata написа:Здравейте искам да питам нещо относно пружини FK червени и Weitec зелени (предни за е36 6цил.). Някой знае ли дали със сигурност FK-то червените са по-твърди и ако да, с много ли са по-твърди или горе долу им е еднакво нивото на твърдост с Weitec-a зелените?
Цветът на пружините не е фактор за твърдостта им, освен ако не са от един и същи производител!
Да това ми е ясно, но въпроса ми е дали някой знае много ли се различава твърдостта между тези 2 вида пружини или са горе долу на едно ниво твърдост?

The more you sweat on practice,
the less you bleed in battle!
the less you bleed in battle!
вайтек не са много твърди пружини. Предполагам ФК са по-твърди.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
liloff написа:вайтек не са много твърди пружини. Предполагам ФК са по-твърди.
Не знам колко са твърди FK, но знам чисто нови колко бързо омекват.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Имам следния проблем с е36 м50б25 без ванос с бош електроника. Колата си върви нормално, но понякога става така че забива муцуната и не може да тръгне, трябва да я паля и гася няколко пъти и се оправя и пак си върви нормално. Разкачих ламбда сондата и се оправи. Сега си взех друга 100% работеща, сложих я и пак ми прави този проблем. Няма значение дали е топла или студена колата.
Някой да знае някакво решение?

- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Колеги № 6 от схемата - палчето на колонката на вратата, което е отговорно за свалянето и вдигането на стъклото при купетата почва чат пат да се е*ава с мене. Въпроса е, ако ги сменя това от лявата врата да иде отдясно, а дясното отляво ще има ли ефект, щото мисля, че износеното ще остане от долната страна и би трябвало да работи нормално, а не да тряскам вратата хамалската като на москвич. Дайте мнения някой ако е правил въпросната размяна?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-Coupe/Europe/318is-M44/L-M/jul1996/browse/bodywork/door_lock_front/

http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-Coupe/Europe/318is-M44/L-M/jul1996/browse/bodywork/door_lock_front/
- rhase
- младши ентусиаст
-
SvetlyoSvetlyo написа:Колеги № 6 от схемата - палчето на колонката на вратата, което е отговорно за свалянето и вдигането на стъклото при купетата почва чат пат да се е*ава с мене. Въпроса е, ако ги сменя това от лявата врата да иде отдясно, а дясното отляво ще има ли ефект, щото мисля, че износеното ще остане от долната страна и би трябвало да работи нормално, а не да тряскам вратата хамалската като на москвич. Дайте мнения някой ако е правил въпросната размяна?![]()
Вземи малко изолирбанд и навий по износената част 1-2 оборота. Аз съм така и си се затваря идеално.
mitaka21 написа:Имам следния проблем с е36 м50б25 без ванос с бош електроника. Колата си върви нормално, но понякога става така че забива муцуната и не може да тръгне, трябва да я паля и гася няколко пъти и се оправя и пак си върви нормално. Разкачих ламбда сондата и се оправи. Сега си взех друга 100% работеща, сложих я и пак ми прави този проблем. Няма значение дали е топла или студена колата.Някой да знае някакво решение?
А изчистихте ли грешката? Ако си убеден в изправността на новата сонда, откачи акумулатора за 20-30 минути и опитай пак.
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
То е износено микроключето, него няма как да го обвия. Ако залепя отгоре му ще падне много бързо лепенката... Ще пробвам да ги разменя ляво с дясно 
Това в червения правоъгълник е износено и то прави проблем, а не това което съм посочил със стрелката (въпреки че и то има леко износване).

Това в червения правоъгълник е износено и то прави проблем, а не това което съм посочил със стрелката (въпреки че и то има леко износване).

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Смяна ляво с дясно работи - тествано! Малко кофти се слагат после ама... 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
SvetlyoSvetlyo написа:То е износено микроключето, него няма как да го обвия. Ако залепя отгоре му ще падне много бързо лепенката... Ще пробвам да ги разменя ляво с дясно
Това в червения правоъгълник е износено и то прави проблем, а не това което съм посочил със стрелката (въпреки че и то има леко износване).![]()
на моето съм му залепил едно парченце изолирбанд и не е мръднало вече 2 години

- Kambe
- старши ентусиаст
-
Колеги има ли начин да проверя за износен външен накрайник в така наречените "домашни условия" ? Каква е процедурата ?
Последна промяна Kambe на 22 Фев 2014, 10:05, променена общо 1 път

- Kambe
- старши ентусиаст
-
HowDouWantit написа:Вътрешен или външен?
външен накрайник