ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Някой да има информация отностно грешка "error injection sensor" при печките? (умна дюза) ?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Не е много за тук, но все пак да попитам - някой да продава cd Becker на нормална цена?
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Да попитам тук,че една тема ще е много. Мотора е м50б20 и нещо взе да си похапва повечко масло и сега трябва да се долива, докато дойде време за смяна. Кара се с масло repsol 10w40 и ми казаха,че е по хубаво да му долея 15w40 за да не го яде толкова ,ще има ли някакъв проблем?
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Cvetun написа:Отказа ми трета степен на духалката.С кранчета съм.Е36.Някакви идеи ?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Докато сме на тая тема ... крушките светят когато си искат на тия врътки (като смениш степените няколко пъти 1...2...3...4... и на обратно и светкат - на пуснати габарити или фарове)... та какво се прави в такъв случай? И как се сваля тоя панел да се види отдолу какво става?!
- martin_delchevvv
- Потребител
-
Здравейте,
Аз съм нов в темата. Гледам и преглеждам напред назад , защото искам да си купя количка Е36. Първо питам някой дали продава и второ - какво да гледам по-специфично? Кое се износва най-бързо?
Мерсаж,
Аз съм нов в темата. Гледам и преглеждам напред назад , защото искам да си купя количка Е36. Първо питам някой дали продава и второ - какво да гледам по-специфично? Кое се износва най-бързо?
Мерсаж,
- lacrym
- Потребител
-
- Кара: M42b18 turbo
Малко начинаещ и може би малко тъп въпрос : има ли смисъл от такъв DIY въздушен филтър -
http://ackthud.com/shawnfogg/1_9stepbystep.htm ?!??

http://ackthud.com/shawnfogg/1_9stepbystep.htm ?!??

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Има едно питане относно съжместимоста на два модела помпи(ГНП).
viewtopic.php?f=64&t=360253 мога ли от тази помпа да исползвам някои части като резервни за ГНП http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
Само плочката ли е различна или повечето елементи.
Благодая ВИ.
viewtopic.php?f=64&t=360253 мога ли от тази помпа да исползвам някои части като резервни за ГНП http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
Само плочката ли е различна или повечето елементи.
Благодая ВИ.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
martin_delchevvv написа:Здравейте,
Мерсаж,
Здравей и добре дошъл във форума,
На първо място огледай как е от към ламарини, от екземплярите които гледах когато си купувах моята ми направи впечатление, че гният предимно около местата където влизат криковете (погледни и от долната страна), веждите на задните калници или ламарините намиращи се зад задната броня. След това при колите оборудвани с ел.стъкла провери дали шофьорския прозорец се движи както трябва, с времето материалите на механизма му се уморяват, пукат се на няколко места и прозореца спира да работи. Виж и лампите на таблото, аз попаднах на 2 екземпляра който явно имаха проблеми с абс-а и лампата му беше премахната и не се появяваше при даване на контакт (същото се отнася и за лампата на въздушните възглавници). Доста често се поставят по-евтини накладки който са без датчик за износване и лампата на таблото свети постоянно. Като я покараш на отворен прозорец може да чуеш едно дрънкане на ламарина от предните гуми - в повечето случай това са металните предпазители на дисковете от вътрешната страна, с годините се чупят на 1-2 места и почват да издават дразнещия звук. Лекуват се с нови, заваряване на старите, пълното им премахване или отстраняване само на счупената част. Виж и кормилната рейка, доста често тече хидравлично масло от нея. Също така ако не си карал БМВ до сега ще ти направи впечатление, че волана е доста по-тежък в сравнение с Ауди, Опел, Форд, Пежо и останалите често срещани автомобили по нашите пътища.
За дизелите има цяла тема която е хубаво да прочетеш преди да отидеш да гледаш колата, повечето хора залагат на 2.5тдс, но и 1.8тдс не е лош избор (по-малък данък, по-малък разход... но и дооооста по малка мощност), но ако му поставиш чип и ако не си със спортна душа ще ти е добре. За бензините не мога да ти кажа нищо... не ги харесвам и карам само на нафта.
Има и един израз "БМВ отзад ударено няма" -> всичките са челосвани, омотани около стълб или търкаляни по таван... за това хубаво огледай коша, заварките около бомбетата и т.н.
Предполагам, че вече си разбрал каква е разликата в годините, но все пак да ти повторя - след 1996 са само с дигитален климатроник, бъбреците са малко по-големи и издължени, мигачите на калниците са много малки и без пластмасова част по тях и между фаровете за мъгла на предната броня има една голяма решетка, а преди 1996 решетката е разделена на 3 по-малки, срещат се екземпляри с климатроник с 4 врътки или само парно с 3 врътки.
За момента се сещам само за това, успех при покупката и питай ако те интересува още нещо.
И аз да питам нещо, някой срещал ли е перящ се или както го водят "спортен" панелен филтър за 318тдс и за какви пари и съответно какво му е качеството, че ми писна на всеки 5000км. да давам по 15-20лв. за филтър и като го сваля да е по-черен и от комина на печката...
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Полуоски от какви други мотори стават на 325i M50B25 или кои не стават? Има ли значение дали е с шпер колата за полуоската?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
NeRoX написа:Полуоски от какви други мотори стават на 325i M50B25 или кои не стават? Има ли значение дали е с шпер колата за полуоската?
Няма значение дали е с шпер или с отворен диф.
Има значение дали дифа е т.нар "голямо прасе" или "малко прасе".
Големите са с 8 болта на капака отзад, малките са с 6.
Твоето е голямо. Би трябвало да ти станат полуоски от 320i (някои обаче, щото съм виждал и с малки прасета), 325i, 328i и евентуално от 325tds.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bladerulira
- Потребител
-
- Кара: E36 1992 18 Automatic
- Мечтае да кара: BMW 750IL V12 Dinan
- Детайли за колата: Толко пари сум налял че не ми се коментира
Търся лява и дясна стойка за халогени най евтината цена койато намерих е по 46 лв. бройката някой ако може да ме насочи към нещо по изгодно ще съм благодарен за помоща. Това е първият ми коментар ако съм объркал темата се извинявам предварително
- djdavel
- Потребител
-
- Кара: е36 купе
- Мечтае да кара: е36 М
Здравейте да попитам отскоро карам е36 купе и имам следния проблем.Като затворя дясната врата стъклото не се вдига.Като я натисна леко се вдига.Като я заключа пак пада надоло.
Какъв може да е проблема и какво да предприема?
Какъв може да е проблема и какво да предприема?
Уча уча и пак нищо незнам.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Продават се чисто нови халогени по магазините на депо за по 35 лева със стойките. Другия вариант - раздел купува/продава

Колеги много смешен въпрос ама е36 може ли да премине в 4х4 ?