ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Пасажерската врата и задните 2 ми искат малко по-голямо усилие при затваряне.
Как да ги регулирам, тип хладилник ?
Как да ги регулирам, тип хладилник ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: Алпина
Колеги нужна ми е малко помощ. Стартера ми въртеше мудно отскоро и днес реших, че е момента на истината.
Та тоя стартер незнам кой го е мислил да е там ама бая псувни отнесе. Болтовете ги развих (няма да ви разправям как
), но не мога измъкна самия стартер, горе съм свалил всмукателния и съм разкачил някоя и друга тръба за антифриза. Колата е на канал, но не мога да изкарам стартера нито нагоре нито надолу, може ли да ме насочите откъде точно се измъква пустиняка? 

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
denises26 написа:Колеги нужна ми е малко помощ. Стартера ми въртеше мудно отскоро и днес реших, че е момента на истината.Та тоя стартер незнам кой го е мислил да е там ама бая псувни отнесе. Болтовете ги развих (няма да ви разправям как
), но не мога измъкна самия стартер, горе съм свалил всмукателния и съм разкачил някоя и друга тръба за антифриза. Колата е на канал, но не мога да изкарам стартера нито нагоре нито надолу, може ли да ме насочите откъде точно се измъква пустиняка?
Има чоп -дърпаш напред- т.е. към предницата на колата ,не нагоре-надолу .

- G.Bozhilov
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
Колеги някой може ли подробно да ми обясни как се сваля стартера на BMW 320 че скоро ще се налага да го правя мотора ми е M52B20
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: Алпина
Така, да обесня за моите неволи със стартера. Колата е е36 318тдс. Тъй, като въртеше направо все едно имам няколко батерии от дистанционно, а не акумулатор се реших да го свалям. Първо започнах пред блока с "крокодилче", откачих клемите на акумулатора, разглобих всмукателя, откачих няколко водни маркуча за по-лесен достъп и развих горния болт с много мъки. Изтичат към 2 литра антифриз по мои сметки. Трябва ви камък 16 за гайката (откъм стартера) и 14торкс камъче за главата на болта (отзад сиреч към задницата на колата). След този болт, следва втори, който поне според мен е достъпен само отдолу. Вдигнах колата и пробвах да го развия легнал отдолу, не стана. Като цяло дори и да го развиете според мен на канал или подемник е много по-лесно, защото после се налага развиването и на други болтове гайки. Събрах колата и газ към канала. Там вече си развих и втория и последен болт държащ стартера. Развивате гайките, които държат токовите кабели една 13ка и една 10ка достъпни отдолу, може и отгоре предполагам,но аз работех отдолу. Остава един тъничък на 8ца него може да го развиете след свалянето на стартера, кабела е достатъчно дълъг. Последва опит за сваляне на стартера, нъцки никакво място, отцепи се от скоростната кутия и до там. Просто не успях да го завъртя и изкарам. Свалих охладителя на маслото (предполагам) една кутийка с радиатор закачена за масления филтър (от задния му край), в която влизат 3 водни маркуча. Държи се на три болта, които са с глава торкс ( не камък обаче). 2 от тях се развиват отгоре за 3тия пак в канала. Изкарах го изтече малко масло, малко антифриз и се концетрирах върху стартерикус.
Пак отдолу го хванах, издърпах го и го завъртях така, че тази бобинка ли е какво е да се завърти нагоре. След това се качих горе и го изкарах навънка да се разберем
. При последвалото разглобяване се установи, че четките ги няма никакви втулките се оказаха в отлично здраве. 25 лева за нов четкодържател, смазване и сглобяване. Тествахме го дали върти, всичко ток и обратно от където е излезнал. Стягате болтовете, поставяте маслоохладителя, свързвате си всички водни съединения, слагате всмукателя и друго нещо ако сте сваляли, наливате антифриз, проверявате си профилактично маслото
закачате клемите на акумулатора и се радвате на бесен стартер.
Процедурата изисква сериозни нерви и приятелчета за компанийка и помощ. Успех и дано да е от полза на някой. 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
vladi_a_i написа:Въпрос:
На моя диф 3,46 от е34 среден/голям за е30/голям за Компакт е36,каква шпер касета влиза вътре....Мисълта ми е,че ако взема от тдс е34 ще мога да я ползвам касетата без проблем при мен,че да дам 400-500лв. за купчина желязо,няма да стане
Някой нещо по въпроса

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колеги може ли някой да ми каже при е36 с оригинален касетофон, има ли оригинално шина за касетофона и ако има, можете ли да ми кажете има ли знак на БМВ или сериен номер някъде по нея, за да намеря такава?
Шината, която вървеше с оригиналния ми касетофон нещо не ми допада как пасва, касетофона играе в нея и затова искам да знам как е точно монтажа оригинално. Касетофона ми BMW Reverse RDS, ако има значение.
Шината, която вървеше с оригиналния ми касетофон нещо не ми допада как пасва, касетофона играе в нея и затова искам да знам как е точно монтажа оригинално. Касетофона ми BMW Reverse RDS, ако има значение.
"If one day the speed kills me, do not cry, because I was smiling." - Paul Walker, 1973-2013
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Колеги лесно ли се сменя тампона на предния носач на Е36 ? ... решил съм да пестя от майстор за тази услуга или поне да ползвам пресата в сервиз за да вкарам новия тампон в ухото...

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
най-много да не спестиш от тампони, като ще пестиш от майстори...
някои имат посока (повечето)
при набиването се изисква подходящ дорник и смазка
някои имат посока (повечето)
при набиването се изисква подходящ дорник и смазка
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
vladi_a_i написа:Въпрос:
На моя диф 3,46 от е34 среден/голям за е30/голям за Компакт е36,каква шпер касета влиза вътре....Мисълта ми е,че ако взема от тдс е34 ще мога да я ползвам касетата без проблем при мен,че да дам 400-500лв. за купчина желязо,няма да стане
От бензиново е30-е34. На тдс трябва преправяне и накрая тънките сметки няма да излязат http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=130249
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Сток музиката на е36
http://store.picbg.net/pubpic/3A/AE/dcb96205f83d3aae.jpg
ще може ли да захрани и да свири доволно тези:
http://electron.bg/sony-xsf6947r-p-749.html
http://store.picbg.net/pubpic/3A/AE/dcb96205f83d3aae.jpg
ще може ли да захрани и да свири доволно тези:
http://electron.bg/sony-xsf6947r-p-749.html
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
M10 написа:vladi_a_i написа:Въпрос:
От бензиново е30-е34. На тдс трябва преправяне и накрая тънките сметки няма да излязат http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=130249
Благодаря

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колеги възможно ли е ако не е зацепена правилно колата да не върви както преди. Доста по-мудна е и при подаване на повече газ при ниски обороти 900-1000 започва да прихълцва докато подеме.
Това всичкото се е случило след смяна на повечето гарнитури на мотора включително и тази на главата.
Това всичкото се е случило след смяна на повечето гарнитури на мотора включително и тази на главата.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
може разбира се...
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
Понеже не намерих по-подходяща тема, пиша тук
nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387987877356833&f1=details&slink=5c3uex
Някой знае ли нещо за тази кола, ако я е гледал на живо.
Главно ме интересува качествено ли е сменена дирекцията.
nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387987877356833&f1=details&slink=5c3uex
Някой знае ли нещо за тази кола, ако я е гледал на живо.
Главно ме интересува качествено ли е сменена дирекцията.