ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от No0k » 18 Дек 2013, 9:26

raptorxbg написа:Навън застудя и естествено за да ми е максимално гадно ми се прецака парното... След като преди 1-2 седмици питах за въпрос свързан с отказа на вентилатора да работи (направи го само веднъж и от тогава не се е случвало повече) имам нов проблем - не духа топло. Карам колата няколко километра, достига си работната температура и ако я оставя да работи на място или изключена от скорост започва да духа хладко. В момента в който подам газ се усеща разлика в температурата и въздуха става по-топъл. Нещата които съм правил по колата до момента са да сменя антифриза и виското есента. Водна помпа и термостат не съм пипал.
За момента си мисля, че проблема идва от това, че радиаторчето в купето се е затлачило с боклуци и от там парното е по-слабо. Имате ли някакви предложения къде да търся проблема? Колата е 318тдс.

Погледни първо клапаните в коша. Случва се да се задръстят.
Оттам вече евентуално отиваш на запушено радиаторче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 18 Дек 2013, 10:39

Искам да попитам дали говорителите в краката могат да се сменят от такива с размер 13 на такива с размер 16см. Трябва ли да се реже метал или си има място?

Другият ми въпрос е за комби - говорителите в тавана на Hi-Fi системата някой дали знае. В реалоем пише само че са говорител и пищялка, но няма размер. А ако някой знае как се свалят от там също ще е полезно. Трябва ли да се сваля целия таван?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 18 Дек 2013, 10:45

От пред по-големи от 13 трудно ще събереш. За отзад дърпаш смело само решетката и тя ще излезе (мисля, че трябваше да се завърти и малко на страни) и ще видиш колоната и 4-те болта по периферията с който е захваната за тавана. Размера на обикновенната система на комби отзад е 10, за hi fi не знам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 333xi Touring

Мнение от kokok0 » 18 Дек 2013, 12:52

Здравейте, някой да има идея дали е предвидено окабеляване в задните врати на е46 при стандартна аудио система ?

Извинявам се, объркал съм мястото!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe 1994
Мечтае да кара: BMW M3 E92

Мнение от Ivo BMW 3 » 18 Дек 2013, 16:26

Здравеите! От скоро и аз сам горд собственик на BMW 320i e36 coupe.Като всяка кола на годинки има своите проблеми.Моите проблеми са 2. Когато я паля (в повечето случаи студена го прави) моментално вдига 200 300 оборота и не запалва и пали после с газ без газ трябва да върти доста.И вторият ми проблем(четох из форумите но не сам сигурен).При палене от ляво на волана или при каране се чува един звук ТЪНН все едно асансиор когато се отварят вратите за слизане :lol: . Това означава, че е в авариен режим ли?(дали е заради датчика на коляновия вал) Благодарности предварително!!! :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 18 Дек 2013, 19:14

Колеги може ли да се налива масло в скоростната от конзолата директно без да се цапам отдолу ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 19 Дек 2013, 10:22

Времето застудя и хидравликата ми започна да вие.
Първото което направих е да сменя маслото,смених го но ефект нямаше.
Виенето се чува с оборотите на двигателя,като и подам газ се усилва,а като е изключена от скорост не се чува докато не завъртя волана.
Вече мисля че е от хидравличната помпа но искам да се допитам и до вас колеги.
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар
Кара: e36 323Ci Ci
Мечтае да кара: ///М-ки

Мнение от dimkata » 20 Дек 2013, 12:44

Моля някой ако има информация да пише :roll: относно - (Съжалявам за въпроса,но не намерих отговор в търсачката. На борда на е36цата(среден) от скоро време ми показва някакви си грешки и постоянно мигат докато карам и ме дразнят, та въпроса ми е не мога ли да ги изчистя или да ги махна някак си и да си ми показва температурата постоянно както си ми беше до скоро. Ако има значение какви са грешките ще ги напиша.Мерси предварително :bchug: )
The more you sweat on practice,
the less you bleed in battle!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 20 Дек 2013, 16:54

Гледам ми е изгоряла едната крушка на номера (с Е36 съм) , та си купих една и се хванах да я сменям. Обаче като напъна с отвертката да сваля плафона и пука да си е*е... ясно , че пластмасата е стара, ама да питам да не би да има друг чалъм :conf:
Изображение
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 20 Дек 2013, 17:21

dimkata написа:Моля някой ако има информация да пише :roll: относно - (Съжалявам за въпроса,но не намерих отговор в търсачката. На борда на е36цата(среден) от скоро време ми показва някакви си грешки и постоянно мигат докато карам и ме дразнят, та въпроса ми е не мога ли да ги изчистя или да ги махна някак си и да си ми показва температурата постоянно както си ми беше до скоро. Ако има значение какви са грешките ще ги напиша.Мерси предварително :bchug: )

Ами виж какви съобщения ти дава и ги коригирай!

Kambe написа:Гледам ми е изгоряла едната крушка на номера (с Е36 съм) , та си купих една и се хванах да я сменям. Обаче като напъна с отвертката да сваля плафона и пука да си е*е... ясно , че пластмасата е стара, ама да питам да не би да има друг чалъм :conf:

Нищо не напъвай с отвертката. Развий 4-те винтчета на лайстната, махни я и плафонът ще остане залепнал на уплътнението си. Дърпаш и си готов.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 20 Дек 2013, 23:32

Някой може ли да ми синтезира с 2-3 изречения как се представа М42 под принудителен надув (турбо,компресор) с неговите си железа.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Дек 2013, 10:50

BABHOMED написа:Някой може ли да ми синтезира с 2-3 изречения как се представа М42 под принудителен надув (турбо,компресор) с неговите си железа.

Eто чети :yes:
viewtopic.php?f=62&t=26757
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: bmw 318 tds
Мечтае да кара: bmw M5 f10

Мнение от SmIrNoFf 9999 » 22 Дек 2013, 11:42

Здравейте,искам да попитам къде точно ми се намира таралежа за парното на BMW 318 tds compact.Благодаря преварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 22 Дек 2013, 17:40

при слаб заряд .. да не кажа пооочти никакъв ще сетне ли лампата на акумулатора или ще светне едва, когато няма абсолютно никакъв заряд?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 22 Дек 2013, 17:51

ще светне
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ПредишнаСледваща

Назад към E36