ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Manuel написа:Колеги да попитам рейка от компакт ще пасне ли на купе?
Да еднакви са.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Здравейте колеги, скоро ще си слагам двигател от вашия подфорум / м42 / и имам няколко въпросчета:
- с какво масло
- въздушен спортен има ли смисъл
- свещи какви
- направи ми впечатление, че се слагат бобини от м52 защо и как?
Поздрави на всички!
- с какво масло
- свещи какви
Поздрави на всички!

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
velin33 написа:Здравейте колеги, скоро ще си слагам двигател от вашия подфорум / м42 / и имам няколко въпросчета:
- с какво масло
- свещи какви
Поздрави на всички!
-каквото е предписал производителя- 5в40 или 10в40 в краен случай
ивадка от сайта на Мотул
BMW
Model 318i/is, -Coupe, -Convertible (M42, E36) (3 Series)
Engine P
Year 1991 - 1996
Application Recommendation Capacity (ltr)
Engine (P) Best 8100 X-cess 5W-40 (a, b, c) 5.0
Better 6100 Synergie+ 10W-40
-спортен филтър- не виждам смисъл без други подобрения, той на е30 си върви хубаво и без това
-свещи каквито си му дават от производителя. Може и различни от НЖК. Аз лично карам с BKR6E (без Кто накрая) едно електордни. Евтини са, едно електродни са и се сменят по честичко, но много ги хвалят за нашите двигатели по чуждите форуми. Хубавото е, че можеш да се следиш хлабината м/у електродите.
http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/ ... R6EK/5329/
-отностно бобините, чети долу
viewtopic.php?f=8&t=137967&hilit=%D0%B1%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%BC42
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550
Здравейте, колеги!
Имам 2 питания към вас:
1. Дясната ми врата (coupe) сякаш стои накриво и се затваря доста трудно. Гледам, че някои колеги сами си ги регулират от пантите, но мен честно казано, ме е страх, понеже не съм от най-сръчните, да не оплескам нещата повече...
Казвали са ми, че трябва тенекеджия да търся, който разбира повече. Знаете ли някой, който може да помогне за проблема (в София)?
2. Може ли по някакъв начин да се проверят реалните километри на колата, понеже на таблото пише 135 000, със сигурност не са толкова, а искам да разбера г/д колко са връщани?
Има ли някой с подходяща техника и софтуер да ги прочете?
Благодаря предварително!
Имам 2 питания към вас:
1. Дясната ми врата (coupe) сякаш стои накриво и се затваря доста трудно. Гледам, че някои колеги сами си ги регулират от пантите, но мен честно казано, ме е страх, понеже не съм от най-сръчните, да не оплескам нещата повече...

2. Може ли по някакъв начин да се проверят реалните километри на колата, понеже на таблото пише 135 000, със сигурност не са толкова, а искам да разбера г/д колко са връщани?

Благодаря предварително!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
DAN40_91 написа:Здравейте, колеги!
Имам 2 питания към вас:
1. Дясната ми врата (coupe) сякаш стои накриво и се затваря доста трудно. Гледам, че някои колеги сами си ги регулират от пантите, но мен честно казано, ме е страх, понеже не съм от най-сръчните, да не оплескам нещата повече...Казвали са ми, че трябва тенекеджия да търся, който разбира повече. Знаете ли някой, който може да помогне за проблема (в София)?
2. Може ли по някакъв начин да се проверят реалните километри на колата, понеже на таблото пише 135 000, със сигурност не са толкова, а искам да разбера г/д колко са връщани?Има ли някой с подходяща техника и софтуер да ги прочете?
Благодаря предварително!
И като видиш че е 450К по-добре ли ще ти е?

Първият въпрос е интерес, също бих искал да видя отговора.

- dimkata
- Потребител
-
- Кара: e36 323Ci Ci
- Мечтае да кара: ///М-ки
Съжалявам за въпроса,но не намерих отговор в търсачката. На борда на е36цата(среден) от скоро време ми показва някакви си грешки и постоянно мигат докато карам и ме дразнят, та въпроса ми е не мога ли да ги изчистя или да ги махна някак си и да си ми показва температурата постоянно както си ми беше до скоро. Ако има значение какви са грешките ще ги напиша.Мерси предварително 

The more you sweat on practice,
the less you bleed in battle!
the less you bleed in battle!
Знам, че пиша в подфорума на е36 и ще има повече пристрастия, но ако имате избор между е34 с м50б20 и е36 примерно с м42б18 или м50б20 / m52b20 , за еднакви пари, кое бихте взели вие ? Влече ме по-спортното каране, така че е36-цата има повече предимство тук, но пък от своя страна не е комфортна като е34-ката ?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
BaDxBoY написа:Знам, че пиша в подфорума на е36 и ще има повече пристрастия, но ако имате избор между е34 с м50б20 и е36 примерно с м42б18 или м50б20 / m52b20 , за еднакви пари, кое бихте взели вие ? Влече ме по-спортното каране, така че е36-цата има повече предимство тук, но пък от своя страна не е комфортна като е34-ката ?
Що смяташ, че 34-ката не е способна на "по-спортно каране"?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

randity написа:BaDxBoY написа:Знам, че пиша в подфорума на е36 и ще има повече пристрастия, но ако имате избор между е34 с м50б20 и е36 примерно с м42б18 или м50б20 / m52b20 , за еднакви пари, кое бихте взели вие ? Влече ме по-спортното каране, така че е36-цата има повече предимство тук, но пък от своя страна не е комфортна като е34-ката ?
Доста по-тежка, по-голяма с по-меко окачване и доста други факти.
- rhase
- младши ентусиаст
-
randity написа:BaDxBoY написа:Знам, че пиша в подфорума на е36 и ще има повече пристрастия, но ако имате избор между е34 с м50б20 и е36 примерно с м42б18 или м50б20 / m52b20 , за еднакви пари, кое бихте взели вие ? Влече ме по-спортното каране, така че е36-цата има повече предимство тук, но пък от своя страна не е комфортна като е34-ката ?
Или пък, че в е36 няма комфорт

Колега, първо прецени дали искаш спорт или комфорт, защото на която и кола да се спреш рядко вървят заедно. При така зададените условия, е36 ще е по-пъргаво (при изряден мотор) плюс това със стандартно окачване си е комфортно.
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Здравейте, някой да има идея дали е предвидено окабеляване в задните врати на е46 при стандартна аудио система ?
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Привет , колеги може ли някои да ми даде темата за реглаж на фаровете

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Навън застудя и естествено за да ми е максимално гадно ми се прецака парното... След като преди 1-2 седмици питах за въпрос свързан с отказа на вентилатора да работи (направи го само веднъж и от тогава не се е случвало повече) имам нов проблем - не духа топло. Карам колата няколко километра, достига си работната температура и ако я оставя да работи на място или изключена от скорост започва да духа хладко. В момента в който подам газ се усеща разлика в температурата и въздуха става по-топъл. Нещата които съм правил по колата до момента са да сменя антифриза и виското есента. Водна помпа и термостат не съм пипал.
За момента си мисля, че проблема идва от това, че радиаторчето в купето се е затлачило с боклуци и от там парното е по-слабо. Имате ли някакви предложения къде да търся проблема? Колата е 318тдс.
За момента си мисля, че проблема идва от това, че радиаторчето в купето се е затлачило с боклуци и от там парното е по-слабо. Имате ли някакви предложения къде да търся проблема? Колата е 318тдс.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Пробвай с качествено обезвъздушаване..
Е46 не виждам какво общо има със Е36 подраздела.. Ако е печатна грешка и все пак става въпрос за Е36 то тогава не - няма.
kokok0 написа:Здравейте, някой да има идея дали е предвидено окабеляване в задните врати на е46 при стандартна аудио система ?
Е46 не виждам какво общо има със Е36 подраздела.. Ако е печатна грешка и все пак става въпрос за Е36 то тогава не - няма.