ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Пасват, защо да не пасват. Друг е въпросът, че колата ще изглежда като на кокили...
Never mistake motion for action...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Купих си нова жабка от фейс кола. Здрава, права ... ама ... механизма за постепенно отваряне (а не да пада като камък) нещо запъва. Някой има ли идея какво представлява вътре и от какво може да запъва. Разгледах го.. целия е пластмасов и не ми се иска на сляпо да взема да го напъвам и разглобявам.
Жабката като й натиснеш бутон лекичко пада врата и спира. Трябва с ръка лекичко да я бутнеш да отиде още надолу. Смазах целия механизъм със силиконово масло хубаво ама няма ефект.
Разглобих го тоя механизъм и се оказва, че зъбното колелце което е най-горно в механизма и реално контролира скоростта на отваряне е все едно много "затегнато"(държи се на щифтчета, внимателно с клечка за зъби може да се повдигне) . Пробвах wd40, няма ефект. Пробвах почистващ контактен спрей... пак е така "затегнато"?
Жабката като й натиснеш бутон лекичко пада врата и спира. Трябва с ръка лекичко да я бутнеш да отиде още надолу. Смазах целия механизъм със силиконово масло хубаво ама няма ефект.
Разглобих го тоя механизъм и се оказва, че зъбното колелце което е най-горно в механизма и реално контролира скоростта на отваряне е все едно много "затегнато"(държи се на щифтчета, внимателно с клечка за зъби може да се повдигне) . Пробвах wd40, няма ефект. Пробвах почистващ контактен спрей... пак е така "затегнато"?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Колеги имам въпрос.Гаджето си купи една кола , на която данъка ще е около 160 лв. Ще ходим да я регистрираме тези дни, в момента е с транзитни табели. Та въпроса ми е за първоначалния техн. преглед при регистрацията трябва ли да се плати този данък или чак следващата година за 2-рия преглед ?

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Мисля, че няма да имаш проблеми и данъка трябва да е платен за следващото минаване на преглед.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Kambe написа:Колеги имам въпрос.Гаджето си купи една кола , на която данъка ще е около 160 лв. Ще ходим да я регистрираме тези дни, в момента е с транзитни табели. Та въпроса ми е за първоначалния техн. преглед при регистрацията трябва ли да се плати този данък или чак следващата година за 2-рия преглед ?
Първия ти преглед е в КАТ В.Търново при рег. Не ти трябва данък там, по простата причина че колата не е регистрирана още

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Biogame написа:Колеги колата ми стоя един месец с откачена клема.
Вчера слагам клемата паля и започва да вие като въртя волана,веднага я изгасих и отворих казанчето,маслото бе до втората чертичка което е максимума.А вътре самото масло се беше запенило,колата работи около минута.
Днес пак я запалих и покарах,двигателя загря но виенето не спира.
Какво ще ми препоръчате да сменя маслото като за начало или направо да търся хидравлична помпа??
И другия ми въпрос е защо маслото се бе запенило,така ли е по принцип или не?
Смени маслото първо, и виж как ще е.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Колеги има ли някой от вас който да си кара е36-цата с ксенон на 4300 или 5000к и ако може да покаже реална снимка? Питам понеже дойде време да си сменям крушките които са на 6000к ама някак ми синеят и ме дразнят и искам да видя как ще изглежда с по-малко келвина.
raptorxbg написа:Колеги има ли някой от вас който да си кара е36-цата с ксенон на 4300 или 5000к и ако може да покаже реална снимка? Питам понеже дойде време да си сменям крушките които са на 6000к ама някак ми синеят и ме дразнят и искам да видя как ще изглежда с по-малко келвина.
Аз също бях с 6000 и исках да мина на по бяла светлина, защото и на мен ми синееше. Взех 4300, обаче като загрее и свети жълто, та 5000 май ще да е бялото

Ще пусна снимка утре.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
raptorxbg написа:Колеги има ли някой от вас който да си кара е36-цата с ксенон на 4300 или 5000к и ако може да покаже реална снимка? Питам понеже дойде време да си сменям крушките които са на 6000к ама някак ми синеят и ме дразнят и искам да видя как ще изглежда с по-малко келвина.
Аз карах с 4300 и за мен е идеалният вариант. 5000 вече синее, за 6 да не говорим.
Never mistake motion for action...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Leon написа:raptorxbg написа:Колеги има ли някой от вас който да си кара е36-цата с ксенон на 4300 или 5000к и ако може да покаже реална снимка? Питам понеже дойде време да си сменям крушките които са на 6000к ама някак ми синеят и ме дразнят и искам да видя как ще изглежда с по-малко келвина.
Аз карах с 4300 и за мен е идеалният вариант. 5000 вече синее, за 6 да не говорим.

Въпрос на вкус, но по принцип 4300 най много се доближава до естествената светлина. В момента и аз съм с 6000, ама мисля да ги подарявам на някой. 4300 и за мен е най-добрия вариант.
Ето 4300, довечера ще снимам пак. Чесно казано, вечерно време на пътя свети уникално. Като погледнеш колата, не чак толкова (ако е както в моя случай с бели ангели)

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Благодара отговорите и мненията!
Тези фарове са с лупи, нали? Предполагам, че с 4500к и жълти ангели ще изглежда добре. И какво бихте ми препоръчали за в бъдеще, да си взема оригинални фарове с лупи или нови лупи (разбирасе не от най-ефтините) и да ги монтирам на рефлекторния фар ?
Също така гледам по сайтовете, че се предлагат и крушки за ксенон за рефлекторен фар, някой ползвал ли ги е и заслепяват ли по-малко от другите или няма разлика?
Тези фарове са с лупи, нали? Предполагам, че с 4500к и жълти ангели ще изглежда добре. И какво бихте ми препоръчали за в бъдеще, да си взема оригинални фарове с лупи или нови лупи (разбирасе не от най-ефтините) и да ги монтирам на рефлекторния фар ?
Също така гледам по сайтовете, че се предлагат и крушки за ксенон за рефлекторен фар, някой ползвал ли ги е и заслепяват ли по-малко от другите или няма разлика?
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Vanqu1sh написа:Почистват ли се добре мръсотиите от кожения салон с парочистачка? За ето такава става въпрос
Колеги никой ли не си е чистил салона с парочистачка да каже мнение ?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Vanqu1sh написа:Vanqu1sh написа:Почистват ли се добре мръсотиите от кожения салон с парочистачка? За ето такава става въпрос
Колеги никой ли не си е чистил салона с парочистачка да каже мнение ?
Аз съм си чистил салона с Стийм Моп,само че моя не е кожен а плюш.
Доста добре се изчистиха седалките,според мен може да пробваш не вярвам нещо да му стане на салона.

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Само пара ли ползва или и някакъв препарат?