ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
nasko_hd написа:Изчезна ми осветлението в таблото (където се измерва горивото,километража,оборотомера и темп. на антифриза).
Първо не ми светеше само кръгчето което е за темп. на антифриза и реших да го сваля за да по гледна лампата отзад. След кратка намеса от моя страна сега не се осветяват и 4-те кръга.Иначе друго всичко си свети.мигачи,аварийни,светлини,халогени,копчетата на климатроника........
При 124-те има един червен бушон одзад на таблото които е за осветлението в таблото и духалките.Тук има ли такава джаджа или ??
купуваш 3 бройки 3W крушки и сменяш, аз съм същия след като се опитах да си сложа рингове на таблото, 2 крушки не ми светиха. Едната светеше след удар върху таблото

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Kambe написа:nasko_hd написа:Изчезна ми осветлението в таблото (където се измерва горивото,километража,оборотомера и темп. на антифриза).
Първо не ми светеше само кръгчето което е за темп. на антифриза и реших да го сваля за да по гледна лампата отзад. След кратка намеса от моя страна сега не се осветяват и 4-те кръга.Иначе друго всичко си свети.мигачи,аварийни,светлини,халогени,копчетата на климатроника........
При 124-те има един червен бушон одзад на таблото които е за осветлението в таблото и духалките.Тук има ли такава джаджа или ??
купуваш 3 бройки 3W крушки и сменяш, аз съм същия след като се опитах да си сложа рингове на таблото, 2 крушки не ми светиха. Едната светеше след удар върху таблото![]()
явно лесно се размества там където прави контакт..
И трите са здрави аз ги свалих и погледнах вътре всичко си е наред.
За идеята ще взема да пробвам.
Благодаря колега

Колеги здравейте от скоро се появи един проблем с колата - м43б18. Когато е на бензин и тръгна да ускорявам примерно на 1-ва след 2500~3000об. колата сякаш я затапва нещо , мотора се напряга и до там. Говоря педала на газта е до край , понякога за момент се отпушва и след 2-300 оборота пак същата. На газ няма и следа от проблема. Проблема май се появи след като я оставих един път без бенз
Първото , което ми идва на ума е бензиновия филтър(сменях го преди година) да е засмукал някакви боклуци и утайки и сега да не може да направи достатъчно налягане и от там да се "затапва"
Някакви други мнения и предположения
Последно като я закачвах на компа всичко си беше наред и в нормите , сутрин студена работи много добре , държи нормални обороти , само остава проблема с ускорението

Първото , което ми идва на ума е бензиновия филтър(сменях го преди година) да е засмукал някакви боклуци и утайки и сега да не може да направи достатъчно налягане и от там да се "затапва"

Някакви други мнения и предположения

Последно като я закачвах на компа всичко си беше наред и в нормите , сутрин студена работи много добре , държи нормални обороти , само остава проблема с ускорението

- mysticusa
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 320i
- Мечтае да кара: 1969 Dodge Charger RT
- Детайли за колата: Schwarz 2
Колеги незнам дали тук трябва да питам, но знаете ли някъде да се продават щипки квадратен профил 5мм или 6мм за подкалник на е36 седан? Търсих доста, дори и в ЕМК 33, но не намерих. Ако някой знае къде се продават или от някое БМВ на части да пише едно ЛС. Благодаря ви
- seeya
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
- Мечтае да кара: е36 328 турбо купе
Колеги ако от подлакътника ми липсват Част 1 (трите неща ) и Част 3 проблем ли е ще е да го сложа ?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-S ... rest_front
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-S ... rest_front
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Чудих се дали да пусна тук запитване или във Силов тунинг ,но ще пробвам първо тука.
някой има ли достоверна информация дали е възможно да се монтира (т.е. дали пасват точно водни и маслени магистрали и т.н.?) глава от S50 ,на блок от М50 ? Ако има възможност да се наложат две гарнитури от S50 и М50 примерно..?
някой има ли достоверна информация дали е възможно да се монтира (т.е. дали пасват точно водни и маслени магистрали и т.н.?) глава от S50 ,на блок от М50 ? Ако има възможност да се наложат две гарнитури от S50 и М50 примерно..?

Колеги да попитам ако искам да сменя старите бъбреци с тези след facelift трябвали и самата маска да сменя или само бъбреците пасват ?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
На старата маска няма как да сложиш ОЕМ фейслифт бъбреци без мунинг. Май има някви който наподобяват фейслифтови и са за старата маска ,но на мен лично не ми допадат.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
HowDouWantit написа:Чудих се дали да пусна тук запитване или във Силов тунинг ,но ще пробвам първо тука.
Диаметър на цилиндъра на б25 - 84 мм. Диаметър на цилиндъра на с50 е 86 мм. Продължавай натам с твоята си глава.

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Жоре ,тва е ясно.. интересувам се дали съвпадат магистралите.

Не, много познати минаха на 86мм бутала и казаха, че трябва да им правят гарнитура, а не може да се купи готова, защото както каза жоро, само на м3 са 86мм, а главата общо взето нищо общо.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-

Аз така като гледам... са си доста еднакви и разликата май е само във размера на буталата.
Искам информация от някой който може да свери тва което виждам. А не кой от кого е чул. Съжалявам No0k ,но ми трябва достоверна информация за да не си купя глава от М и да се чудя къде да я продавам.

S50

M50

M50

Последна промяна No0k на 29 Ное 2013, 15:48, променена общо 1 път
- Slavkov_e21
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е21
- Детайли за колата: '81 Е21 м10
Привет колеги, нов съм в раздела и затова пиша тук, а не в нова тема
Имам проблем с централното заключване на 36-цата (1996г, 320i). Когато завъртя ключа в лявата (шофьорската) врата се заключва и отключва само лявата страна.. Отдясно трябва да отключвам и заключвам вратите с натискане на бутоните
.. Ако някой може да ми помогне, ще съм много благодарен!
Извинявам се ако има някъде тема за проблема ми, но търсих и не намерих нищо

Извинявам се ако има някъде тема за проблема ми, но търсих и не намерих нищо