Лошата миризма от климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Юли 2008, 7:34

свалих филтъра , сипах не 100 а 200 мл. салицилов спирт 2% и започнах да пръскам ... пръсках,пръсках ,пръсках ..... и там където е гнездото на филтъра и във въздуховодите и от към страната на двигателя от където дърпа въздух, пуснах да духа топло след това ..... и в крайна сметка пак си смърди.... при мен нищо не стана с този метод.... за мен не е ефективен :( ... даже проверих след като пръсках дали течността е попаднала върху така наречения "изпарител" или както там се казва и беше целия вир вода ..опа вир спирт :mhihi: ама ефект няма :(. Бадива си разхвърлих жабката :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Юли 2008, 8:12

свалих филтъра , сипах не 100 а 200 мл. салицилов спирт 2% и започнах да пръскам ... пръсках,пръсках ,пръсках ..... и там където е гнездото на филтъра и във въздуховодите и от към страната на двигателя от където дърпа въздух, пуснах да духа топло след това ..... и в крайна сметка пак си смърди.... при мен нищо не стана с този метод.... за мен не е ефективен Sad ... даже проверих след като пръсках дали течността е попаднала върху така наречения "изпарител" или както там се казва и беше целия вир вода ..опа вир спирт muhihihihi ама ефект няма Sad. Бадива си разхвърлих жабката

Пробваи с това :
Изображение

И разбира се нов филтър:
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=623
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Юли 2008, 23:04

Колега "nukem" , филтърчето го смених .... новичко е, още когато купих колата и сложих нов (близо месец от както я взех.... ). Благодаря за препоръката на препарат .... само не ми казвай че и той се пръска в гнездото на филтъра .... защото честно казано вообще не ми се разхвърля пак жабката :( (даже това и е трети път за 1 месец от както взех колата и ако я сваля още веднъж .... :(:(:( )

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 13 Юли 2008, 0:07

само не ми казвай че и той се пръска в гнездото на филтъра ....

Виж как се сещаш!Жалко че ще трябва пак да разглобяваш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 13 Юли 2008, 21:10

Що се занимавате с глупости ,няма оправия тази миризма щом в БМВ си признават 4е им е слабото място що си хар4ите парите :shock: ,на всяко бмв над 50000км си мирише и няма оправия разберете,този спрей е ароматизатор 3 дена действа и после пак ,но с 30лв + труда по малко в джоба

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Юли 2008, 22:36

stoni.... прав си ... !!!!!!

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 14 Юли 2008, 13:39

Моето е на 240 000 и не мирише, дали проблема не е и в нещо друго?

младши ентусиаст
Аватар

Re: .

Мнение от stoni » 14 Юли 2008, 18:57

perko написа:Моето е на 240 000 и не мирише, дали проблема не е и в нещо друго?
ти си единствения май

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 14 Юли 2008, 19:38

На пикоч ми мирише на мен.. и това най-силно се усеща като пусна да духа топло в самото начало, после се оправя.
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 14 Юли 2008, 21:57

///M3-E36 написа:На пикоч ми мирише на мен.. и това най-силно се усеща като пусна да духа топло в самото начало, после се оправя.
веднага след като спреш климатика наколко минути докато се продуха системата

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 15 Юли 2008, 10:34

metodi80 написа:и във въздуховодите и от към страната на двигателя от където дърпа въздух

Колега, пробвай да пръснеш във въздуховодите в купето, а не там от където дърпа въздух.

BTW: при мен има въздуховоди, които излизат под предните седалки. Ако имаш такива - пробвай и там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Юли 2008, 23:25

Колега "smoeone" , пръсках във всички въздуховоди ( и в тези които излизат под жабката и под кормилото ,аз даже тях ги бях свалил и ги напръсках обилно) , пръсках във всичко що е въздуховод ...ама такова пръскане им ударих че буквално течеше спирт от всякъде .... и пуснах топлото да духа ... точно според инструкцията... и въпреки това .... НИЩО... Но здраве да е ... то другото да е наред, па миризмата от климатика не е чак толкова лоша (поне при мен е поносима ).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 19 Юли 2008, 13:28

Така колеги и аз изпълних процедурата и сега да споделя впечатления:
1.След като се снабдих с тези:
Изображение
Изображение
2.Започнах разглобяването:
Изображение
Изображение

3.Направиха ми впечатление няколко неща:
3.1.Схемите във важна тема ''Филтър в кабината и смяната му'' са за някакво старо бмв и с един airbag нямат нищо общо с моето за хора с с 2 бега трябва това: http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 0FbufV.pdf
Постнат от колегата zBoost !
Също ми направи впечатление че филтъра за 30-40лв. който купих от drive.bg няма почти никаква разлика с този турския който ми беше сложил майстора за 5лв. единствената разлика е че новият в с изтънена пласмаса на 3-места и може да се постави без да се откачат няколко кабела като се прегъне!
4.Стигнах до това положение:
Изображение
Съответно маисора беше разбил резбата на един болт и още няколко трудности ,но с малко зор оправих нещата!

5.Заключение:
5.1.Първо пръсках във всички въздуховоди+оребрената част зад филтъра и продухах 20 мин!
Не прецених че ефекта е достатъчен и напръсках пак още повече и изчаках 15 мин след което пуснах вентилацията за 20 мин!
Краиния резултат за мен е задоволителен:
Имам предвид че преди като пуснех вентилацията буквално ми се насълзяваха очите и ми се замъгляваше съзнанието
:mhihi: ,сега мисля че на 85-90% миризмата изчезна,така че е приятно в колата и се усеща съвсем съвсем леко/но се надявам като покарам да изчезне/!
За съжаление използвах почти целия аерозол макар че пишеше че стига за три коли!
Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 19 Юли 2008, 15:04

При мене се получава нещо странно...като пусна климатроника и отначало почва да духа много влажен въздух и мирише леко.Толкова е влажен въздуха, че в основата на предния джам се образува влага която за секунди изчезва.От филтъра ли е това не ми е ясно.Сменяван е преди 3-4 месеца и скоро планувам пак да го сменя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW след BMW
Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче

Мнение от kinazo2000 » 30 Сеп 2008, 0:59

vld написа:Добре де при мен има слаба миризма,която се усеща само когато е работили климатика и след това го спра ,тогава мирише известно време 5-10 минути :roll:
Ако не е пускан изобщо не мирише.

А като сте почнали за филтрите ,кажете от къде да си взема филтри за климатика за компакт :?:
Ровя по нета,звънях къде ли не по разни магазини и все за компакт няма :confused:
А в дару са по 65лв. два броя са при мен и някакси не ми се дават 130лв за някаква тъпотия.
Лошото е че ако не намеря май ще се наложи,че без филтри е по лошо :roll:

Колеги само на компакта ли се намират филтрите, както е показано в долния линк ?
На другите купета има ли там филтри, например Е36 318 tds 97., г или са само зад централната конзола ?, че нещо ми се запотяват стъклата при влажно и студено време ако не съм натиснал "звездичката" на конзолата на климатроника?

http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=2199546
В Света има само три букви за автомобил: B M W

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36