Лошата миризма от климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- metodi80
- старши ентусиаст
-
свалих филтъра , сипах не 100 а 200 мл. салицилов спирт 2% и започнах да пръскам ... пръсках,пръсках ,пръсках ..... и там където е гнездото на филтъра и във въздуховодите и от към страната на двигателя от където дърпа въздух, пуснах да духа топло след това ..... и в крайна сметка пак си смърди.... при мен нищо не стана с този метод.... за мен не е ефективен
... даже проверих след като пръсках дали течността е попаднала върху така наречения "изпарител" или както там се казва и беше целия вир вода ..опа вир спирт
ама ефект няма
. Бадива си разхвърлих жабката 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
свалих филтъра , сипах не 100 а 200 мл. салицилов спирт 2% и започнах да пръскам ... пръсках,пръсках ,пръсках ..... и там където е гнездото на филтъра и във въздуховодите и от към страната на двигателя от където дърпа въздух, пуснах да духа топло след това ..... и в крайна сметка пак си смърди.... при мен нищо не стана с този метод.... за мен не е ефективен Sad ... даже проверих след като пръсках дали течността е попаднала върху така наречения "изпарител" или както там се казва и беше целия вир вода ..опа вир спирт muhihihihi ама ефект няма Sad. Бадива си разхвърлих жабката
Пробваи с това :

И разбира се нов филтър:
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=623
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега "nukem" , филтърчето го смених .... новичко е, още когато купих колата и сложих нов (близо месец от както я взех.... ). Благодаря за препоръката на препарат .... само не ми казвай че и той се пръска в гнездото на филтъра .... защото честно казано вообще не ми се разхвърля пак жабката
(даже това и е трети път за 1 месец от както взех колата и ако я сваля още веднъж ....
:(:( )

- Nukem
- старши ентусиаст
-
само не ми казвай че и той се пръска в гнездото на филтъра ....
Виж как се сещаш!Жалко че ще трябва пак да разглобяваш!
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
Що се занимавате с глупости ,няма оправия тази миризма щом в БМВ си признават 4е им е слабото място що си хар4ите парите
,на всяко бмв над 50000км си мирише и няма оправия разберете,този спрей е ароматизатор 3 дена действа и после пак ,но с 30лв + труда по малко в джоба

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
На пикоч ми мирише на мен.. и това най-силно се усеща като пусна да духа топло в самото начало, после се оправя.
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
веднага след като спреш климатика наколко минути докато се продуха системата///M3-E36 написа:На пикоч ми мирише на мен.. и това най-силно се усеща като пусна да духа топло в самото начало, после се оправя.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
metodi80 написа:и във въздуховодите и от към страната на двигателя от където дърпа въздух
Колега, пробвай да пръснеш във въздуховодите в купето, а не там от където дърпа въздух.
BTW: при мен има въздуховоди, които излизат под предните седалки. Ако имаш такива - пробвай и там.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега "smoeone" , пръсках във всички въздуховоди ( и в тези които излизат под жабката и под кормилото ,аз даже тях ги бях свалил и ги напръсках обилно) , пръсках във всичко що е въздуховод ...ама такова пръскане им ударих че буквално течеше спирт от всякъде .... и пуснах топлото да духа ... точно според инструкцията... и въпреки това .... НИЩО... Но здраве да е ... то другото да е наред, па миризмата от климатика не е чак толкова лоша (поне при мен е поносима ).
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Така колеги и аз изпълних процедурата и сега да споделя впечатления:
1.След като се снабдих с тези:
2.Започнах разглобяването:
3.Направиха ми впечатление няколко неща:
3.1.Схемите във важна тема ''Филтър в кабината и смяната му'' са за някакво старо бмв и с един airbag нямат нищо общо с моето за хора с с 2 бега трябва това: http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 0FbufV.pdf
Постнат от колегата zBoost !
Също ми направи впечатление че филтъра за 30-40лв. който купих от drive.bg няма почти никаква разлика с този турския който ми беше сложил майстора за 5лв. единствената разлика е че новият в с изтънена пласмаса на 3-места и може да се постави без да се откачат няколко кабела като се прегъне!
4.Стигнах до това положение:
Съответно маисора беше разбил резбата на един болт и още няколко трудности ,но с малко зор оправих нещата!
5.Заключение:
5.1.Първо пръсках във всички въздуховоди+оребрената част зад филтъра и продухах 20 мин!
Не прецених че ефекта е достатъчен и напръсках пак още повече и изчаках 15 мин след което пуснах вентилацията за 20 мин!
Краиния резултат за мен е задоволителен:
Имам предвид че преди като пуснех вентилацията буквално ми се насълзяваха очите и ми се замъгляваше съзнанието
,сега мисля че на 85-90% миризмата изчезна,така че е приятно в колата и се усеща съвсем съвсем леко/но се надявам като покарам да изчезне/!
За съжаление използвах почти целия аерозол макар че пишеше че стига за три коли!
Поздрави!
1.След като се снабдих с тези:

2.Започнах разглобяването:

3.Направиха ми впечатление няколко неща:
3.1.Схемите във важна тема ''Филтър в кабината и смяната му'' са за някакво старо бмв и с един airbag нямат нищо общо с моето за хора с с 2 бега трябва това: http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 0FbufV.pdf
Постнат от колегата zBoost !
Също ми направи впечатление че филтъра за 30-40лв. който купих от drive.bg няма почти никаква разлика с този турския който ми беше сложил майстора за 5лв. единствената разлика е че новият в с изтънена пласмаса на 3-места и може да се постави без да се откачат няколко кабела като се прегъне!
4.Стигнах до това положение:

Съответно маисора беше разбил резбата на един болт и още няколко трудности ,но с малко зор оправих нещата!
5.Заключение:
5.1.Първо пръсках във всички въздуховоди+оребрената част зад филтъра и продухах 20 мин!
Не прецених че ефекта е достатъчен и напръсках пак още повече и изчаках 15 мин след което пуснах вентилацията за 20 мин!
Краиния резултат за мен е задоволителен:
Имам предвид че преди като пуснех вентилацията буквално ми се насълзяваха очите и ми се замъгляваше съзнанието

За съжаление използвах почти целия аерозол макар че пишеше че стига за три коли!
Поздрави!
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
При мене се получава нещо странно...като пусна климатроника и отначало почва да духа много влажен въздух и мирише леко.Толкова е влажен въздуха, че в основата на предния джам се образува влага която за секунди изчезва.От филтъра ли е това не ми е ясно.Сменяван е преди 3-4 месеца и скоро планувам пак да го сменя.
- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW след BMW
- Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
- Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче
vld написа:Добре де при мен има слаба миризма,която се усеща само когато е работили климатика и след това го спра ,тогава мирише известно време 5-10 минути![]()
Ако не е пускан изобщо не мирише.
А като сте почнали за филтрите ,кажете от къде да си взема филтри за климатика за компакт![]()
Ровя по нета,звънях къде ли не по разни магазини и все за компакт няма![]()
А в дару са по 65лв. два броя са при мен и някакси не ми се дават 130лв за някаква тъпотия.
Лошото е че ако не намеря май ще се наложи,че без филтри е по лошо
Колеги само на компакта ли се намират филтрите, както е показано в долния линк ?
На другите купета има ли там филтри, например Е36 318 tds 97., г или са само зад централната конзола ?, че нещо ми се запотяват стъклата при влажно и студено време ако не съм натиснал "звездичката" на конзолата на климатроника?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=2199546
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5