Angel Eyes + Xenon = Проблем..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 09 Дек 2007, 4:01

Stanchev, не е от това, проблемите започнаха след слагането на ксенона.
Между другото тая вечер борда се оправи :shock:
Работи си, температура показва, часовника си седи занулен, щото вече ми писна да го сверявам, но работи.. И преди малко, като тръгнах да се прибирам от Стара Загора ми показа +50 градуса за секунда и после почна постепенно да ги намаля, докато покаже по-реалните +6 :help:

За втори път карам в гъста мъгла с ксенон и мога да кажа, че съм супер доволен :mhihi:
Не, че има кой знае ква осветеност, но ако бях с обикновенните крушки, щях да пътувам 2 часа и сега щях да съм с адско главоболие, а аз съм свеж като краставичка :mhihi:
Ксенона си е ксенон, туй е положението ;)

RAFF, тая седмица ще имаш ли време да я гледаш, за да знам дали да идвам с нея?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 09 Дек 2007, 13:43

ела с нея ще я погледна.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 09 Дек 2007, 14:40

ОК, утре по обед ще ти я докарам.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 24 Дек 2007, 21:04

Колата я закарах при RAFF, човека пусна нова инсталация към фаровете, намерил студени спойки в бордкомпа и проблемите свършиха... до преди малко.
Днес от 1 следобед си играя да слагам Angel eyes, щото нямаше кво да правя и взех, че ги монтирах успешно :mhihi: Само 1 ринг не светна :mhihi: Покарах я малко, прибирам я в гаража и гледам само отдясно свети габарит - слизам и виждам, че на левия фар АЕ не свети :shock: Щракнах къси (ксенон), поглеждам - АЕ свети, гася късите - 3-те ринга светят, включвам пак и левия фар отказа тотално. Само в десния свети 1 ринг (другия не светна още отначало) , а левия.. няма никой! Че доста си играх да включвам и изключвам габарити, ксенони и т.н., ама десния си свети, пък левия неще! :shock:
Някой да има идея кво/що и т.н.???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 25 Дек 2007, 0:39

Колега може да си провериш акумулатора евентуално. Аз днес си смъкнах моя да го зареждам и забелязах че алармата ми почна да пищи след като го откачих и пищя близо една минута без (под пищи разбирам точно както при теб един звук на секунда който се чува савсем слабо при смъкнат капак. След минута звука постепенно отслабна и изчезна, което ме навежда на мисълта че има някакви яки кондензатори, които карат алармата да пищи около 30 сек, когато и се "спре тока" :) А понеже знам че пусковия ток на ксенона е доста голям предполагам че просто акумулатора ти не издържа и напрежението му пада доста от там и проблемите ти със загубата на часа и изгарянето на трафовете на очите. Все пак проблемите може да са доста други но аз бих започнал със едно здраво зареждане на акумулатора. След това вече да се търсят прекъзнати кабели или оголени такива за някакви утечки евентуално.
SGV

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 25 Дек 2007, 11:50

Акумулатора ми е чисто нов, зарежда се добре - 14,3V , а алармата ТРЯБВА да пищи като го откачиш, затова моята я изключвам преди да откача акумулатора. ;)

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 28 Дек 2007, 20:24

Днес получих "ремонтния кит" :mhihi: за АЕ от колегата civic, смених несветещия ринг на десния фар, смених трафа на левия фар, сложих кондензатори на захранващия плюс за ксенона единия 1000 mF, а другия 100 nF, сглобих всичко, изкарах колата, светнах габарит - всичко свети, светнах ксенон и на десния фар ринговете почнаха да примигват съвсем леко и след около 10 секунди спряха да светят и двата - поредния траф замина. А десния фар си свети.. :help:

Дайте идеи, щото почвам да се отчайвам :evil:

Предишна

Назад към E36