Защо още караш е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Re: Защо още караш е36?
Най-вече щото нямам пари за алпина б12 е38, б3 , б10 или каквато и да е друга алпина
За колегата който казва че ако имаме яко пари няма да стъпим в раздела за е36.....повечето от тоя раздел са маняци и с парите наляти в тия е36 от форума са можели да карат е60 или е65 2004++ година ако не наливаха яко...
За колегата който изрази мнение за 200сх и т.н. аз нямам нищо против модела супер яки са но те не са тези от клиповете в ютубе, а стоковите от мобиле за 6 бона не вървят и не дрифтят като тия от клиповете, там се хвърлят повече пари отколкото за е90-ка така че.....
И не на ппследно място има доста хора като мен коото ако имаха пари биха тръгнали назад демек от е36 на е34 или е30 или е28 хора които ги влечат класиките и ги смятат за по яки от новите модели, не че новите са лоши.....но общо взето карам е36 защото е перфектната за мен и е модел които можеш да си го направиш както ти е кеф без да трябва да отделиш 10 бона...както е при 200 сх примерно...

За колегата който казва че ако имаме яко пари няма да стъпим в раздела за е36.....повечето от тоя раздел са маняци и с парите наляти в тия е36 от форума са можели да карат е60 или е65 2004++ година ако не наливаха яко...
За колегата който изрази мнение за 200сх и т.н. аз нямам нищо против модела супер яки са но те не са тези от клиповете в ютубе, а стоковите от мобиле за 6 бона не вървят и не дрифтят като тия от клиповете, там се хвърлят повече пари отколкото за е90-ка така че.....
И не на ппследно място има доста хора като мен коото ако имаха пари биха тръгнали назад демек от е36 на е34 или е30 или е28 хора които ги влечат класиките и ги смятат за по яки от новите модели, не че новите са лоши.....но общо взето карам е36 защото е перфектната за мен и е модел които можеш да си го направиш както ти е кеф без да трябва да отделиш 10 бона...както е при 200 сх примерно...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
JoroM43 написа:За колегата който казва че ако имаме яко пари няма да стъпим в раздела за е36.....повечето от тоя раздел са маняци и с парите наляти в тия е36 от форума са можели да карат е60 или е65 2004++ година ако не наливаха яко...
И аз бих се писал към "маниаците"

Последна промяна In_Memoriam на 25 Яну 2015, 16:49, променена общо 1 път

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Удовлетворява напълно моите потребности, има екстрите, които търся в един автомобил, сравнително прост и лесен за обслужване автомобил без сложни и дефектиращи електрони системи, проста и надеждна ходова част за разлика от новите модели. Митото, което платих преди десет години се равнява на пазарната стойност на колата в момента, лично на мен ми струва колкото 2 хубави 46-ци. Към момента имам автомобил с перфектно купе без никаква корозия, перфектни салон и двигател /ревизиран напълно от мен преди 40 000 км/, 8 гуми 17-ки, едните закупени чисто нови, 15-ки зимни на чисто нови лети джанти, ниско окачване с истински пружини и 4 нови амортисьора и 4 нови шарнира, на пробег по-малък от 1000 км, ново всичко по спирачна система, разпънки на макферсоните, къстъм ъгли по геометрия на окачването отпред и отзад, но удовлетворяващи моите изисквания. Не виждам, какво би ме накарало да продам този - https://www.drive2.ru/r/bmw/1098625/ автомобил, и честно казано ще съм му последният собственик, както ще съм последен собственик и на Е30-ката, която преди година купих и стягам. По-нов модел на БМВ няма да си купя, като въпросът не е липса на финанси, просто не ми харесват автомобилите, правени след 2000-та година нататък, не визирам само БМВ, имам предвид всички марки.Отдавна не робувам на това, кой е вървежният модел към момента, а и не ме интересува, тръпката ми винаги е била Е30, а колкото повече години минават и 36-цата
. Иначе за протокола БМВ карам от 1992, започнал съм с Е12, минал съм през Е21 и Е28, 2 пъти съм имал и Е30. На 47 години съм, голямата ми дъщеря, която е на 20 кара Е30, абсолютно неин и неповлиян от мен избор.

Последна промяна michev на 25 Яну 2015, 19:50, променена общо 1 път
only rear wheel drive
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
michev написа:....
Това имах в предвид, колко такива има, в сравнение с всички "търкалящи" се по улиците.
Моята дъщеря пък си хареса е36, не знам, какво намери в тая кола, прилично комби с доста пълнеж, от последните

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Я ги дайте тия дъщери дето карат готини коли насам да се запознаем, че тука има само кифли дето карат Поло / Корса и си мечтаят за Q7 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Защото е много весела кола 
Защото не ми е единствената кола и мога да си позволя като ме подгони носталгия, да я поразходя малко и да си припомня чарът на тези коли, спрямо по-новите BMW-та, които имат свой собствен чар, но по-различен.
Защото мога да си позволя да проточвам някое проектче по нея колкото си поискам, без да ми се налага да я сглобя набързо, за да отида на работа.
Защото вече няма много хубави (а и каквито и да е) Е36ици по пътищата.
Защото всяко търсене на интересна част втора ръка по тези коли, се превръща в своеобразно сафари
Харесва ми как хората, които поназнайват малко от тези модели или са ентусиасти, се заглеждат с едно особено изражение на лицето, когато я видят.

Защото не ми е единствената кола и мога да си позволя като ме подгони носталгия, да я поразходя малко и да си припомня чарът на тези коли, спрямо по-новите BMW-та, които имат свой собствен чар, но по-различен.
Защото мога да си позволя да проточвам някое проектче по нея колкото си поискам, без да ми се налага да я сглобя набързо, за да отида на работа.
Защото вече няма много хубави (а и каквито и да е) Е36ици по пътищата.
Защото всяко търсене на интересна част втора ръка по тези коли, се превръща в своеобразно сафари

Харесва ми как хората, които поназнайват малко от тези модели или са ентусиасти, се заглеждат с едно особено изражение на лицето, когато я видят.
- nedsan1994
- Потребител
-
- Кара: e36 and e87
- Мечтае да кара: CSL Hommage
Защото нямам пари за е92
Екстри почти не ми трябват - нужен ми е само един климатроник за през лятото , едно хубаво парно за зимата , подлакътник разбира се
ии да не забравяме ел.стъклата
Това което всяка кола може и трябва да го има...!
-----------------------------
I Love My e36.

-----------------------------
I Love My e36.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
nedsan1994 написа:Защото нямам пари за е92Екстри почти не ми трябват - нужен ми е само един климатроник за през лятото , едно хубаво парно за зимата , подлакътник разбира се
![]()
Единствено бих искал да докарва разхода на новите бмв-та, ама тоя каталожния

- peshobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M1
k.milanov написа:nedsan1994 написа:Защото нямам пари за е92Екстри почти не ми трябват - нужен ми е само един климатроник за през лятото , едно хубаво парно за зимата , подлакътник разбира се
![]()
Единствено бих искал да докарва разхода на новите бмв-та, ама тоя каталожния![]()
защото просто е наи-добрата

- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
k.milanov написа:nedsan1994 написа:Защото нямам пари за е92Екстри почти не ми трябват - нужен ми е само един климатроник за през лятото , едно хубаво парно за зимата , подлакътник разбира се
![]()
Единствено бих искал да докарва разхода на новите бмв-та, ама тоя каталожния![]()
Еми колега моята гори 10л газ в града или 10лв,4 на сто бензин ако го гледаме към пари,това за 21 годишна кола си е перфектен разход.
Иначе по темата защо карам е36,защото е уникален автомобил за мен,според мен и ще си остане завинаги мое мнение непроменено

и единствено искам да го сменя за е46 4 врати защото вече ми трябва по голяма кола.
- alexignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 120D
Защото има всички необходими за мен екстри стоково (централно,хидравлика,абс,ел стъкла,ел огледала,климатроник,шибедах,фарове с лупи) без допълнителни излишни електроники + опростен двигател м43 който за около 500лв му се сменят половината карантий
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
In_Memoriam написа:JoroM43 написа:За колегата който казва че ако имаме яко пари няма да стъпим в раздела за е36.....повечето от тоя раздел са маняци и с парите наляти в тия е36 от форума са можели да карат е60 или е65 2004++ година ако не наливаха яко...
И аз бих се писал към "маниаците", обаче с това не мога да се съглася, тъй като едно е тези пари да ги имаш на куп и да ги вкараш в Е36-цата или да се поколебаеш за нова кола, съвсем друго е да ги разпределиш между десетте /примерно/ години откакто имаш колата.
Въпросът е какъв % от хората, които ако са имали парите на куп са щели да останат с Е36... тогава ще се види кой колко е "маниак и "фен" на модела
Ми аз разпределих по около 420-50лв на месец за има няма 30 месеца. Всичко е въпрос на желание, сега като си гледам колата и знам, че конито ми е на 2 месеца, шпера отличен, спирачките на половин година с хубави дискове/накладки, мотора обслужен/ревизиран докъдето е трябвало, гумите нови и тн.. Мисля, че знаеш за какво говоря (като ти гледам темата в другия раздел), тръпката с която си правим колите е незаменима. Да отбележа, че като 318ка колата беше много добра и здрава, нещата са сменяни от мерак. Сега ако имах тези пари на куп, щях да започна един проект(E30/34/36/39) от нулата, като избегна различните спънки и избера по-точно нещата, които ми трябват. Или щях да търся нещо М и някаква малолитражка за градско, като додам някой лев.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Всеки рано или късно се връща от там където е почнал,дали ще е здравина,дали пък по евтина подръжка...класиката си е класика