DIY : Монтаж на VDO уреди от ауди 90 в е36.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: DIY : Монтаж на VDO уреди от ауди 90 в е36.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Начи да обобщя. Начина на свързване на уреда е по три начина. Т.е. начина е един, а материалите за свързване са 3. Единия е найлоновата тръбичка включена в комплекта, която не бих ползвал. Другото е медна тръбичка и това, което ще ползвам всъщност е маркуч с метална оплетка. Най-вероятно маслото ще се хване от пробката на картера като се преработи болта по някакъв начин и по тръбичката отива до уреда където става отчитането.
Разликата с електрическите е, че няма нужда от свързване с ел инсталацията като по този начин се избягват проблеми с отчитането причинени от неизправност там. Другото е че е фул суип, а повечето електрически не са. Доста по-точен е. (Механичните уреди се ползват като референция с която се сравняват електрическите).
Това е, което си припомних след малко четене тъй като съм го купувал преди близо 4 години ама по едно време нуждата от него далеч не беше належаща и направо го бях забравил. В плановете са още да взема ЕГТ и налягане на маслото.
Разликата с електрическите е, че няма нужда от свързване с ел инсталацията като по този начин се избягват проблеми с отчитането причинени от неизправност там. Другото е че е фул суип, а повечето електрически не са. Доста по-точен е. (Механичните уреди се ползват като референция с която се сравняват електрическите).
Това е, което си припомних след малко четене тъй като съм го купувал преди близо 4 години ама по едно време нуждата от него далеч не беше належаща и направо го бях забравил. В плановете са още да взема ЕГТ и налягане на маслото.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има нещо нередно в тоя комплектация .Това уред за температура на маслото ли е ?
С прозрачния шлаух е абсурдно да е за масло по скоро е за буст метър .Капилярна медна тръбичка да но за отчитане на налягане.
Гумена тръбичка с оплетка е за налягане на горивото.
Като гледам PDF файла с описанието такава е комплектацията за различните уреди.
От пробката на картера няма как да се качи маслото само до уреда.Там се слага
1/8" NPT Sender който може да е датчик за температура или за налягане.
Дай отпред тоя прибор да го видим че много овъртяна работа стана.
С прозрачния шлаух е абсурдно да е за масло по скоро е за буст метър .Капилярна медна тръбичка да но за отчитане на налягане.
Гумена тръбичка с оплетка е за налягане на горивото.
Като гледам PDF файла с описанието такава е комплектацията за различните уреди.
От пробката на картера няма как да се качи маслото само до уреда.Там се слага
1/8" NPT Sender който може да е датчик за температура или за налягане.
Дай отпред тоя прибор да го видим че много овъртяна работа стана.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
http://www.speedwaymotors.com/Auto-Meter-3441-Sport-Comp-Oil-Temperature-Gauge,8070.html
Това е уреда отпред. Sender has a 5/8"-18 fitting with a 1/2" NPT adapter. Includes red and green light bulb covers. Найлоновата капулярна тръбичка си е твърдо от него. По принцип много хора ги ползват и тези, не трябва да се прегъва и да се внимава много. Има много случаи на повредени със съответните последствия, но има и много безпроблемни.
На уреда има дупка отзад в която стига маслото. Няма нищо за сендери или датчици.
Това е уреда отпред. Sender has a 5/8"-18 fitting with a 1/2" NPT adapter. Includes red and green light bulb covers. Найлоновата капулярна тръбичка си е твърдо от него. По принцип много хора ги ползват и тези, не трябва да се прегъва и да се внимава много. Има много случаи на повредени със съответните последствия, но има и много безпроблемни.
На уреда има дупка отзад в която стига маслото. Няма нищо за сендери или датчици.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
bum_bum написа:http://www.speedwaymotors.com/Auto-Meter-3441-Sport-Comp-Oil-Temperature-Gauge,8070.html
Според мен бъркате принципа на работа на този уред:
-Имаш уред(приемчика), за него е прикрепена капилярна тръбичка, която накрая завършва с температурен сензор. Целият този обем-температурния сензор,тръбичката и самия датчик за запълнени с течност и херметизирана(затова пише да не се развива тръбата от уреда), разширима при повишаване на температурата(етилов спирт-примерно).
Аз си определям принципа на работа като следния: завиваш датчика в картера, той се нагрява и съответно нагрява течността, която повишава налягането си и същото се измерва от самия приемчик, фактически мери налягане на спирта в системата-правопропорционално на температурата му

Поправете ме ако бъркам.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
CAUTION: DO NOT make severe bends in the capillary tubing.
It may break internally, thus, voiding the warranty.
DO NOT remove capillary tubing from gauge.
Интересно .Наистина е с капилярна тръбичка този уред .
It may break internally, thus, voiding the warranty.
DO NOT remove capillary tubing from gauge.
Интересно .Наистина е с капилярна тръбичка този уред .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Jordana написа:DO NOT remove capillary tubing from gauge.
.
...Точно, махнеш ли трабЪта, за нищо не става
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
marto7067 написа:Според мен бъркате принципа на работа на този уред:
-Имаш уред(приемчика), за него е прикрепена капилярна тръбичка, която накрая завършва с температурен сензор. Целият този обем-температурния сензор,тръбичката и самия датчик за запълнени с течност и херметизирана(затова пише да не се развива тръбата от уреда), разширима при повишаване на температурата(етилов спирт-примерно).
Аз си определям принципа на работа като следния: завиваш датчика в картера, той се нагрява и съответно нагрява течността, която повишава налягането си и същото се измерва от самия приемчик, фактически мери налягане на спирта в системата-правопропорционално на температурата му![]()
Поправете ме ако бъркам.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
~Мишо~ написа:marto7067 написа:Според мен бъркате принципа на работа на този уред:
Аз си определям принципа на работа като следния: завиваш датчика в картера, той се нагрява и съответно нагрява течността, която повишава налягането си и същото се измерва от самия приемчик, фактически мери налягане на спирта в системата-правопропорционално на температурата му![]()
Поправете ме ако бъркам.
Точно! Мислех да го обясня снощи, но ме мързеше да пиша...
Датчика е преобразувател температура -> налягане, самият уред е манометър, разграфен в градуси и действа точно както си го описал. Тръбичката до уреда се пълни обикновено с масло, но може и да е предвидено друго, и най-важното, тоя уред се тарира след монтиране, за това е важно да има херметичност.
Какво означава това?

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Означава че количеството течност която пренася сигнала до уреда трябва да е така подбрано че уреда да показва точно. Ако е по-малко примерно, ще има все едно "празен ход" - датчика ще се разшири а уреда няма да отчете нищо, съответно ако е в повече (в системата има определено налягане без да се е разширил датчика) ще показва и повече на уреда... Това е общият принцип на работа на тези уреди, на Иво специално не съм гледал как е. 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Реших въпроса кардинално. Обявих го тоя за продажба "as is" та който иска да си му бере грижата и си поръчах такъв за налягане. Там няма сендъри и подобни глупости. Ще го свържа с маркуч със стоманена оплетка и 1/8 NPT и няма кво да се раправям.
Доколкото разбирам тия за температурата са с монтирана вече предварително тръба, която ако се развие уреда е фира. Явно някой е решил да ги оползотвори, а прозрачната тръбичка може би е била в другия уред, който беше за буста понеже там беше с такъв.
Доколкото разбирам тия за температурата са с монтирана вече предварително тръба, която ако се развие уреда е фира. Явно някой е решил да ги оползотвори, а прозрачната тръбичка може би е била в другия уред, който беше за буста понеже там беше с такъв.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
DIY : Монтаж на VDO уреди от ауди 90 в е36.
Готино е да ги им тия уреди спор няма. И аз съм мислел как да ги сложа, ама нещо не мога да се разделя с нишата отдолу. Иначе това и аз мисля, че е най-доброто място в е36 без да се правят прекалени намеси. Сега се надявам на един психопат от бимърфорумс да изкочи с нов мозък(направо друа платка) на големия борд и дисплея да може да се ползва за почти всичко 
п.с. я табло от американска М-ка

п.с. я табло от американска М-ка

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Не ми харесват тези уреди и това е, колкото и големите "бегачки" да имат нужда от тях. Волтмера го има и на големия борд, ако някой толкова му трябва, пък може и с един мултицет да замерва отвреме навреме, ако се интересува зарежда ли алтернатора в границите. Едно табло от м3 ще свърши другата работа за температурата на маслото, ама няма значение за нас с малолитражките. За мен лично седи грозно с тези уреди, просто не пасва на интериора, но това е мое лично мнение. Иначе евала за труда и ентусиазма.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi

Последна промяна ogata на 21 Яну 2016, 1:20, променена общо 1 път

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е дай снимка от вътре де.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5